Você está na página 1de 2

Alergia alimentara Ce este alergia alimentara? 1. Ce este alergia alimentara? 2. Cum functioneaza reactiile alergice la produsele alimentare? 3.

Care sunt semnele si simptomele de alergie alimentara? 4. Alergia alimentara la sugari si copii 5. Care sunt cele mai comune alergii alimentare? 6. Care este diagnosticul diferential al alergiilor alimentare? 7. Cum este diagnosticata alergia? 8. Cum se trateaza alergia alimentara? 9. Retineti Desi 25% din oameni cred ca sunt alergici la anumite produse alimentare, studiile au aratat ca numai 8% dintre copii si 2% dintre adulti au alergie la mancare. Aceasta diferenta dintre prevalenta alergiei dovedita clinic si perceptia oamenilor in aceasta problema se datoreaza in primul rand luarii in mod gresit a intolerantei alimentare drept alergie. Alergia alimentara sau intoleranta alimentara afecteaza aproape pe toata lumea la un moment dat. Cand oamenii au o reactie neplacuta la ceva ce au mancat, adesea cred ca au alergie la mancare. De fapt, unul din trei oameni spun ca un membru al familiei lor are o alergie la mancare care a necesitat o schimbare in dieta. Alergia alimentara apare cand sistemul imunitar (partea corpului care combate infectiile) crede ca o anumita proteina din mancare este un agent strain si lupta cu ea. Acest lucru nu se intampla cu zaharurile si grasimile. Alergia alimentara este un raspuns anormal la mancare care este declansat de o reactie specifica in sistemul imunitar si este exprimata de anumite simptome adesea caracteristice. Intoleranta la mancare este si ea un raspuns anormal la mancare iar simptomele sale pot semana cu cele ale alergiei alimentare. Totusi, intoleranta alimentara este de departe mai des intalnita, are loc intr-o varietate de boli si este declansata de cateva mecanisme diferite care sunt distincte de reactia imunologica responsabila de alergia allimentara.

Cei care au alergii alimentare trebuie sa le identifice si sa le combata deoarece, desi de obicei usoare si nu prea severe, aceste reactii pot cauza boli devastatoare si, in rare cazuri, moartea.