Você está na página 1de 15

Az emberi let genetikailag 120 - 140 vre van beprogramozva a szervezetben! Dr.

Joel Wallach rsa Minden termszetes halllal elhunyt ember vagy llat az elgtelen tpllkozs miatt hal meg, vagyis tpanyag hinya miatt! (Dr. Joel Wallach) Doktor Wallach rendkvl npszer Amerikban. 1991-ben Nobel-djra is jelltk. Amit ebben a cikkben olvasnak, teljessggel felforgatja az egszsgrl s a modern orvostudomnyrl alkotott sszes eddigi nzetet, ezltal gykeres vltozst okozhat az n s szerettei sorsban. Nagyon rvendek, hogy tallkozhattam nkkel. Gyerekkoromat egy farmon tltttem, St. Louis megye nyugati rszn. Az 50-es vekben vgmarht kezdtnk el tartani. Ha valaki is rt nk kzl a szarvasmarhatartshoz, akkor tudja, hogy egyetlen mdon lehet a mezgazdasgban nyeresgre szert tenni ha a takarmnyt is nk termelik meg, sajt kukorict, szjababot s sznt termesztenek, egy csom vitamin s svnyi anyagok hozzadsval. Ily mdon termeltk ki a takarmnyt mi is a marhinknak. 6 hnap mlva ezeket a marhkat mr hajthattuk a piacra, eladsra, kivlogatva eltte a legjobb llomnyt magunknak. A legrdekesebb az, hogy mikzben ennyi mindent megtettnk a marhkrt, kpzeljk el, mi semmifle svnyi anyagot, vitamint nem szedtnk, annak ellenre, hogy fiatalok voltunk, 100 vig akartunk lni mindenfle betegsg s baj nlkl! Ezen sokat gondolkodtam, s megkrdeztem az apmat. Papa, mirt nem teszed meg neknk is azt, amit a szarvasmarhidnak ? Akkor az apm egy blcsessget mondott nekem : Ugyan mr, halgass el, fiam, rlj, hogy friss termkeket eszel a farmon, remlem, rted, amit mondok? Persze, hogy tbbet nem idegestettem a krdseimmel, mert nem akartam ebd s vacsora nlkl maradni. Ezekutn mezgazdasgi iskolba kerltem, ahol tudomnyos fokozatot is szereztem, az llatarts, mezgazdasgi kultrl s talajtan terletn szakember lettem. Ksbb 2 vre Afrikba utaztam. Ott sikerlt megvalstani a gyerekkori lmomat, Maur Parkissal dolgozhattam egytt, sokan emlkezhetnek a knyvre. Ez egy hres ember volt. 2 v mlva tviratban meghvtak, hogy dolgozzam a Saint Louis-i llatkertben. A Nemzeti Egszsgvdelmi Fiskola az llatkertnek 7 milli USD sszeg hitelt nyjtott, kellett nekik egy llatorvos, aki az llatok boncolst vgezn, a termszetes halllal kimlt llatokt.

Elvllaltam, odautaztam s persze nemcsak azokat a llatokat kellett felboncolnom, amelyek nlunk hullottak el, hanem ms llatkertek llatait is, Brookwalds, Chicago, New-York, Los Angeles llatkertjeibl is. Ktelessgem volt nemcsak a termszetes halllal kimlt llatok felboncolsa, de az is, hogy a krnyezeti rtalmakra szuperrzkeny llatokat felkutassam s megfigyeljem, ugyanis a 60-as vek elejn senkinek sem volt fogalma arrl, hogy mi is az a krnyezeti rtalom, krnyezeti katasztrfa. Mikzben az emberek s llatok hallnak okt kutattam, 17500 boncols utn az albbi kvetkeztetst vontam le: Minden termszetes halllal elhunyt ember vagy llat az elgtelen tpllkozs miatt hal meg, vagyis tpanyag hinya miatt! A vegyi s biokmiai elemzsek kimutattk, dokumentlhat pontossggal, hogy a termszetes hall a hinyos tpllkozs eredmnye, ez pedig megdbbentett, annyira, hogy eszembe jutottak a teheneink. 75 tudomnyos cikket s munkt rtam, 8 tanknyvet ms szerzkkel egytt, egy knyvet pedig nllan. 140 USD-rt rustottk orvostanhallgatknak, 1700 jsgban s folyiratban jelentek meg cikkeim, rszt vettem tv adsokban is, mindenhol fellptem. Akkoriban, a 60-as vekben azonban az lelmezsrl szl munkim keveseket izgattak. Mit is tehettem? Vissza kellett trnem a tanulshoz, orvosknt dolgoztam, felhasznlhattam a tpllkrl szerzett informcikat, amelyeket az llatorvosi iskolban szereztem. s brmennyire is rendkvli, de sszejtt! 15 vig dolgoztam Torkmundban, Arizonban, ahol rendes orvosi gyakorlatot folytattam. Ma pedig szeretnm megosztani a tudsomat s kvetkeztetseimet, amelyeket ez alatt a 10 -12 v alatt szereztem. Ha csak a 10%-t tveszik az itt hallottaknak, mr akkor is rengeteg rossz dolgot megelzhetnek ezzel, szenvedst, rengeteg pnzt megtakarthatnak, s meghosszabbthatjk az letket. nk nem rhetik ezt el, vagyis nem juthatnak plusz vekhez, genetikai lehetsgeikhez, ha nem tesznek ezrt semmit sem. Most pedig szeretnm a legfontosabb dolgot elmondani. Az emberi let genetikailag 120 140 vre van beprogramozva a szervezetben! Jelenleg csak 5 olyan np van, melynek kpviseli 120-140 vig lnek a Keleten, Tibetben, s Nyugat- Knban. Ezekrl az emberekrl mg 1964-ben James Hilton rt, az Elveszett Horizont c. knyvben. A legregebb ember kzttk, a meglv adatok szerint, br itt lehetnek tlzsok is, doktor Li volt Knbl, aki a csszri knai kormnytl kapott egy klnleges bizoytvnyt arrl, hogy valban 150 ves, s 1677-ben szletett. Amikor betlttte a 200. letvt, megkapta a msodik bizonytvnyt. A dokumentumok arrl

tanskodnak, hogy 256 ves korban halt meg. Lehet, hogy csak 200 ves volt, nem pedig 256 ves. Kelet-Pakisztnban l egy npcsoport, akiket bogzoknak hvtak. Ezeket az embereket gyszintn hossz letkrl ismerik. A volt Szovjetuniban a grzok, akik savanytott tejtermkeket esznek, 120 vig ellnek. Az rmnyek, abhzok, azerbajdzsnok j llapotban lnek 120-140 vig. 1973-ban, a National Geographic januri szmban kln cikk foglal-kozott a 100 ves, avagy ennl idsebb emberekkel. Ezekhez az anyagokhoz nagyszer illusztrcik kszltek, errl hres ez az jsg. Ezekbl a fotkbl 3 klnskppen emlkezetembe vsdtt. Az egyik ilyen fotn egy 136 ves regasszony lt, egy karosszkben s kubai szivart szvott, vodkt ivott egy esti sszejvetelen. Nagyszeren szrakozott, nem nyomta az gyat az idsek otthonban, amely szmra havi 2000 USD jelentett volna. 136 vesen lvezte az letet. A msik felvtelen hzasprok nnepeltk 100. s 115. vforduljukat. A harmadik fotn egy frfi volt, teaszret idejn rmnyorszgban, kzben hallgatta a hordozhat rdijt. A feljegyzsek szerint, a szletsi dtuma, keresztels idpontja, a gyerekek elbeszlse alapjn 167 ves volt, s akkoriban a Fld legregebb embere volt. A nyugati fltekn a Farkasbanda indinok hresek hossz letkrl, valamint Equador, az Andok-hegysg, Dlkelet-Peru laki, a Titicaca T s Macchu Piccu indinjai. Pldul a Titicaca t indinjainak legregebb tagjai 120 vesek. A Guiness knyvbe is bekerlt Margaret Pich, az amerikai Virginia llambl, 115 vesen halt meg, mint a legregebb amerikai n, hinyos tpllkozs eredmnyekpp. Illetve, elesett, s a szvdmnyek hatsaiba halt meg. Ki mondja meg, hogy mi okozta a hallt? Igen, csontritkulsban halt meg, klciumhiny miatt. Nem volt szvelgtelensge, rk vagy cukorbetegsge, de az ess utn hrom httel elhunyt, ugyanis nem volt elg klcium a szervezetben! Mg az is rdekes, hogy halla eltt, a lenya elbeszlse szerint, Margaret Pitch ignyelte az dessget. Ezt a betegsget Pike betegsgnek hvjuk, ksbb mg sz lesz rla. Ha n tlsgosan sok csokoldt vagy dessget kvn, akkor szksge van a szervezetnek vandiumra s krmra. Egy harmadik vilgbeli orszgban, Nigriban, A Baue trzs vezetje 126 vesen halt meg. A temetsen az egyik felesge dicsekedett, hogy mikor frje 126 vesen meghalt, minden foga mg sajtja volt, ez pedig annak a jele, hogy ms szervei is megfelel mdon funkcionltak.

Egy szr frfi 133 vesen hunyt el, 1993 jliusban. A Guiness-knybe nem azrt kerlt bele, mert 133 ves volt, hiszen sokan elrik ezt a kort, hanem mert 80 vesen 4 alkalommal nslt s 80 v utn mg 9 gyermeke volt ! Ha kiszmoljk, hogy minden gyermekre 9 hnap + 1 v szoptats jut, egy v volt a gyermekek szlse kztt, akkor vilgoss vlhat nk szmra, hogy eme hs szuperapa mg 100 v utn is kpes volt gyereket nemzeni! Emiatt kerlt be a Guiness-knyvbe! gyhogy fel a fejjel, fik, nincs mg minden veszve! Egy kis tudomny. 1993 novemberben Arizona llamban rdekes ksrletet folytattak le. 3 hzaspr teljes elszigeteltsgben lt 3 vig, csak egszsges telt ettek, melyet maguk termeltek, csak tiszttott levegt llegeztek be, s tiszta vizet ittak. Mikor letelt a 3 v, a Kaliforniai Egyetem orvos-gerontolgusai megvizsgltk ket Los Angelesben. Minden adatot, vrkpet s ms letfontossg informct betplltak a Los Angeles Egyetem szmtgpbe, amely olyan szmtst vgzett, mely szerint ilyen letviszonyok kztt 165 vig fognak ellni. Ez megintcsak azt bizonytja, hogy 120-140 vig lni teljesen lehetsges. Az amerikaiak tlag 75,5 vig lnek, egy egyetemi doktor vagy orvos 58 vig l. Ha szeretne az lettl plusz 20 vet nyerni, ne menjen el orvosnak! Van 2 alapvet dolog, amelyet meg kell tennie, hogy a hosszletek tborba tartozzon. Ha tnyleg 100-140 vig akar lni, akkor emlkezzen: Elszr is kerlje a veszlyeket, ne lpjen aknra, vagyis ezzel azt akarom mondani, hogy kerlje az rtelmetlen veszlyes helyzeteket. Persze, ha n orosz rulettet jtszik, (pisztollyal jtszik, egy tltny van a trban, s homloka fel elsti), iszik, cigarettzik, cscsforgalom idejn szeret hirtelen az autsztrda kzepre kifutni, htha elti egy kocsi, akkor nagy valszinsggel nem ri meg a 120 vet. Mindez rdekesen hangzik, azonban vente emberek ezrei halloznak el vente amiatt, mert hasonl hlyesgekkel szrakoztatjk magukat. Szeretnm, ha elgondolkoznnak ezen: ahol lehet, vdekezzenek, ne sodorjk veszlybe magukat. Ms szavakkal, ha van lehetsg arra, hogy megelzzenek egy betegsget, klnskppen egy gygythatatlan betegsget, akkor ezt meg kell tennik. Msodszor: nnek azt kell tennie, ami hasznot hajt.

90 fle tpllkkiegsztre, 60 svnyi anyagra, 16 vitaminra, 12 alapaminosavra s proteintartalm sejtre s 3 alapvet zsrsavra van szksge. sszesen 90 tpllk kiegsztre van szksge, mskppen nnl betegsgek fejldnek ki ezek hinyban. Manapsg errl rnak az jsgok, beszlnek a rdiban, televziban, mindenki eltt ez ismert dolog, ugyanis mindenkinek fontos az egszsg, a hossz let, a tpllkkiegsztk, az orvosok llandan errl beszlnek. De nem azrt, mert az orvosi hivatstudat ezt rja el nekik, nem az orvosok krik az jsgrkat, hogy rjanak errl, hanem az ilyen informci elsegti az jsgok jobb terjesztst. A kedvenc jsgcikkem a Time 1992.04.06.-i szmban jelent meg, s ha nem olvastk, gy javaslom, szerezzk meg, olvassk el brmely iskolai, avagy kzknyvtrban. Csinljanak rla nhny fnymsolatot, ragasszk az ajtra, a frdszobaajtra, a htszekrnyre. Ez egy tfog cikk, mely azt lltja, hogy a vitaminok kpesek lekzdeni a rkot, a szv-s rrendszeri betegsgeket s az regedsi folyamatokat. Ennek a cikknek a 6 tanulsgos oldaln csak egy negatv gondolat van, amelyet egy orvos mond, akinek a cikk szerzje feltette a krdst: Mi a vlemnye a vitaminokrl, svnyi anyagokrl , mint tkezsnk tpllkkiegsztirl? Erre vlaszolta az orvos: A vitaminok fogyasztsa haszontalan dolog tarja Victor Hubbin, a Mautsinay New-Yorki orvosi iskola orvosprofesszora. Az sszes vitamin, mint kiegszt anyag, csak a vizeletnket drgtjk. Fordtsuk le ezt a frzist a htkznapi ember nyelvre, kiderl, hogy dollrokat vizelnk- ha vitaminokat s svnyi anyagokat vesznk be, vagyis felesleges rjuk pnzt klteni. Ezt lltja a doktor. Ha pedig ezt ki is adtk, van benne valami. Viszont, miutn 17500 boncolst vgeztem 14500 llaton s 3000 emberen, s miutn mindig egszsges szerettem volna maradni, gyerekeket akartam, st unokkat s ddunokkat, ezrt szerintem ha nem kltenek magukra, a vitaminokra s svnyi anyagokra pnzt, akkor az orvosok anyagi jlltbe fektetik pnzket. n gy tartom, hogy rajtunk gazdagodnak meg az orvosok! 1796 s a msodik vilghbor kztt az Egyeslt llamok kormnya 8,5 milli USDt klttt az egszsggyre, az egszsggyi kutatsokra. Jelenleg 1,2 millird USD megy el vente erre, s ez mg kevs, ugyanis mindenki szeretn, hogy az orvosi ellts trtsmentes legyen! Hozztennm mg, hogy ha a mezgazdasgban, llattartsban is az emberekre alkalmazott orvosi hozzllst alkalmazzuk, akkor kg fasrt 275 USD-ba fog

kerlni. Viszont ha a mezgazdasgban alkalmazott mdszerrel lnek, akkor egy ttag csald egszsggyi biztostsa 10 USD lesz egy hnapban. nk a vlaszts joga! Hiszem, hogy a trsadalombiztosts s llami tmogats az orvosok anyagi jlltt segti el, k pedig tartoznak neknk valamivel. Legalbb adjanak informcit a legjabb orvosi kutatsokrl! nk kzl, akik most itt lnek, kapott e valaki is valami hasonl informcit az orvostl? Ugye, hogy nem? rdekes... Nekem viszont rengeteg informcim van, amelyeket nknek tadhattak volna. Ezeket szeretnm megosztani nkkel. Els informci Gyomorfekly: hallott e valaki nk kzl, hogy a gyomorfekly oka a stressz? Mr 50 vvel ezeltt mi, llatorvosok tudtuk, hogy a disznk gyomorfeklyt baktriumfertzs okozza. A disznkon drga gyomormttet nem hajthattunk vgre, azrt, mert akkor az nk disznhsa 0,5 kg-rt 275 USD lenne! Megtudtuk, hogy van olyan svnyi anyag, a bizmar, amellyel megakadlyozhatnnk s meggygythatnnk a disznk feklyt, minden sebszeti beavatkozs nlkl. Meg is tettk, s disznkknt kb. 5 USD-t kltttnk r. A bizmar, ms svnyi anyagok s tetraciklin segtsgvel gygytottunk. Az egszsggyi kutatintzetek csak 1994 februrjban tettk kzz, hogy a gyomorfeklyt baktrium okozza, nem pedig a stressz, s gygythat. Az orvoskutatk pedig mint szoktk volt mondani: biztat eredmnyeket produklt, ami remnyre ad okot...most pedig az egszsggyi intzetek a gygyts szt hasznltk, utalsok nlkl. Konstatltk: A gyomorfeklyt a bizmar s tetraciklin svnyi anyagok segtsgvel meggygytottk! Akik ismerik a bizmart, azok tudjk, hogy elg bemenni brmelyik vegyeskereskedsbe vagy patikba, ahol 2 USD rt rustjk ezt a rzsaszn anyagot. A neve peptobizma. Teht, elg napi 1 nagykanl belle s meggygyul a feklyk. Megint csak nk a vlaszts joga, lehet 5 USD-rt gygyulni, de mehetnek a ks al. Msodszor, melyik a msodik leggyakoribb betegsg az amerikaiak krben? Igen, egy szrny betegsgrl van sz, melynek neve rk. 1993 szeptemberben a Bostoni orvostudomnyi fiskola Onkolgiai Intzetben a rkos betegek megfigyelse alapjn j rkellenes ditt dolgoztak ki. A kutatsok Knban folytak, azon egyszer oknl fogva, hogy a knai Hinaj megyben volt a legnagyobb a rkos betegek szma. 5 ven keresztl 29000 embert figyeltek meg. Ktszeres vitamin s svnyi anyagot adtak be nekik, az amerikaiak ltal fogyasztott adaghoz viszonytva, teht ha pld. a C vitamin napi adagja 60 mg volt, 120mg-ot kaptak. Alain Paul, aki 2 Nobel djat is kapott, azt mondta, hogy ha C vitaminnal akarja

a rkot megelzni, 10000 mg-ot kell naponta bevennie belle. s itt az eredmny, amellyel az orvosok elkeseredetten vitatkoznak, egybknt azta ezek az orvosok mr elhagytk az rnykvilgunkat (bke poraikra!) Alain Paul pedig l s virul! Jelenleg 94 ves, napi 14 rt dolgozik. A ht 7 napjt a kaliforniai ranchn tlti, eladsokat tart a California Egyetemen, San Francisco-ban. nknek kell eldntenik, hogy az ellenkez orvosokkal, avagy Paul doktorral fognak e egyetrteni. Teht, semmi baj nem szrmazik abbl, ha ktszeres vitaminadagot vesz be, ktszeres cink, riboflavin, szeln adagot. Egy anyagcsoport klnskppen hasznos nknek, ez 3 alkotrszbl ll:- E vitamin, bta-karotin, szelnium nyomelem. Ezt a hrom sszetevt ktszeres mennyisgben kell fogyasztani, s csak ha 0,5 %-ban hasznos, mr sokat nyertek vele. Az E vitamint, bta-karotint, szelnium nyomelemet 5 ven keresztl szed pciensek csoportjban, a hallesetek mindenfajta betegsgnl 9%-al cskkentek, vagyis minden 100 betegtl 10 beteg, aki hallra volt tlve, tllte a betegsgeit, a rkosok kzl pedig, akik hallos betegek voltak, s ezt a hrom sszetevt szedtk, 100 kzl 13 tllte. A Hinai tartomnyban a rkos betegek tbbsge gyomor s a tpcsatorna rkjban szenvedett, kzlk 21% meggygyult, azaz 100 emberbl 21! Az n orvosnak ezt az informcit is meg kellett volna osztania nnel! Ha mr nem akart felelssget vllani rte, de legalbb tadhatta volna az informcit, hogy n vlaszthasson. Emiatt tartom nevetsgesnek, ahogyan az orvosok a pciensekhez viszonyulnak, ez is mgegyszer bizonytja a kzmbssgket. A kvetkez betegsg a csontritkuls. 1993 szeptembertl kezdve Harvard s Boston orvosi iskoljban tykproteinnel kezeltk azokat a betegeket, akiknek csontritkuls eredmnyekpp megdagadtak az zleteik. Olyan betegeket vlasztottak, akiknek a gygyszeres kezels nem hozott javulst. Ezek a betegek aszpirin injekcit kaptak, mezotrixid, prednizolon, cortison gygyszereket, klnbz fiziko-terpira jrtak. Utols megoldsknt az izleteket sebszeti ton kellett vona kicserlni. Erre mondtam n. Ezek az emberek mr annyit szenvedtek, ha mg 90 napot hajlandak kibrni, elvgeznnk egy ksrletet. 29 jelentkez maradt kzlk. Ez a 29 ember, akiken mr nem tudott segteni az orvostudomny, akiknek az llapota nem javult, a kvetkez gygytson mentek keresztl: minden reggel ittak 1 kiskanl zzott tykcsont porcot narancsszrpben feloldva. 10 nap mlva a Harvardi egszsggyi iskola megfigyelse alapjn az sszes fj gyullads, fjdalomrzet eltnt, 30 nap mlva mr nmely dolgot megengedhettek maguknak, 3 hnap mlva pedig az zleti funkcik teljesen helyrelltak. Most pedig szeretnm megnevettetni nket. A vicces dolog az, hogy a Harvardi egszsggyi iskola orvosa, aki a krt vezette, a tyk porcot kinevezte orvossgnak, ugyanis ha valami segt a gygytsban, az mr

orvossg, amit fel lehet rni receptre. Ltjuk, ahogy lzasan szmolgatja az agyban: 300 USD kapszulk, 25 betegre szmolva, az annyi, mint,... De ha mindez nehzkes, akkor menjenek el a patikba, s vegyenek noxigelont, ezt az anyagot a nk jl ismerik. A haj s krm erstsre szedik. Az alapjt a marhacsont porcaibl nyerik, s j erst szer az emberi porcra s csontra is. Marhaporcbl s ktszvetbl ll, s ha 0,5 kiskanllal vesz be belle naponta, narancsszrppel, 100 font / uncia tszmtssal, kolloid svnyi anyagokkal, akkor kvetkez alkalommal, amikor eladst fogok tartani - nk felrohannak hozzm a sznpadra, rmkben ssze-vissza fognak cskolni, ha mg egyltaln eszkbe fog jutni a csontritkuls. Hallottak-e valaha is az Alzheimer-krrl? Ma mr mindenki tudja, mi ez, de kisgyermek koromban mg csak nem is hallottak rla. Ma pedig az egyik legelterjedtebb betegsg, minden msodik ember ebben szenved 70 v felett. Ijeszt adatok! Hogyan lehet meghatrozni s meggygytani a betegeket Alzheimer-krbl? Kpzeljk el, mekkora vesztesge lenne a farmereknek, ha a koca elfeledkezne arrl, hogy mirt is ment az etethz. Ezrt mr 50 vvel ezeltt elkezdtk az llatorvosok tanulmnyozni, hogy hogyan lehet megelzni s gygytani az Alzheimer-krt? Nagy E-vitamin adagokkal kezdtk gygytani. 1992 -ben kellett volna kapnia nnek orvostl egy rtestst, hogy a tekintlyes San Diego tudomnyos kutatintzete a Californiai Egyetemnek 1992-ben nyilatkozott arrl, hogy az E-vitamin lasstja az Alzheimer-krral kapcsolatos emlkezetvesztst. Ebben bizony lemaradtak az llatorvosoktl, kb. 50 vvel. Ezrt is javasoljuk, hogy jrjanak inkbb llatorvoshoz. Most pedig, azt mondjk meg, hogy tltek e mr vesekvet? Ltom, hogy nhnyan felemelik a kezketOk! Emlkezzenek vissza, hogy a doktora mitl tiltotta el az tkezsben? A kalciumtl. Semmifle tejtermket, semmifle kalciumtartalm termket nem fogyaszthatott! Ugyanis volt egy olyan tveszme, hogy a kalcium a veskbe az n ltal fogyasztott lelmiszerekbl kerl be. Valjban pedig, a vesekvek a szervezet sajt csontjainak a termkei. Ha kalciumhiny lp fel a szervezetben, akkor kerl vesek a veskbe. Ezer vvel ezeltt is tudtk, ahhoz, hogy megelzzk a hzillatok vesjben a vesekkpzdst, tbb kalciumot, magnziumot s brt kell adniuk nekik. Azonban a bikk, brnyok, fejstehenek olyan anatmival rendelkeznek, hogy ha megbetegednek ebben a betegsgben, akkor egyszeren elpusztulnak. Amikor neknk lesz vesekvnk, olyan fjdalmat rznk, hogy mr egyenesen kvnjuk a megvlt hallt. Tudjuk, hogyan kell ezt a betegsget megelzni. Az n orvosnak mg 1993-ban rtesteni kellett volna nt arrl, hogy a kalcium cskkenti a vesekvek kpzdsnek kockzatt. Tbb mint 4000 pcienst figyeltek meg, akiket 5 kategriba soroltak. Abban a csoportban, amely a legtbb klciumot kapta, nem

alakult ki vesek. Emlkezzenek, amikor azt mondtam, hogy az orvosok 58 vig lnek, mi pedig, 75,5 vig. Azok a szakemberek, akik meghatrozzk letmdunkat, s eltiltanak minket a stl, koffeintl, a vajtl, helyette margarint ajnlanak, akik mindenfajta butasgtl vnak minket, 58 vesen tvoznak e vilgrl: ugyanakkor a 120-140 ves regek egy cssze tet egy darabka ksval isszk, s 40 ilyen csszt fogyasztanak naponta, vajjal fznek olvaolaj helyett s 120 vig lnek. Kinek hisznek ezekutn, annak, aki 58 vig l, vagy annak, aki 120 vig? nk dntsenek. Ennek ellenre van nhny doktor, akit rendkvl tisztelek. Ezek egyike Stuart Cartred, 38 ves, hziorvosknt dolgozik. Szakterlete az aneurizma, az a betegsg, amikor a gyenge r feldagad, mivel a szvetek elvesztettk rugalmassgukat. 1957-ben megtudtuk, hogy az aneurizma oka a szervezet rzhinya. Akkoriban egy olyan projekten dolgoztunk, hogy 200 ezer pulykt kellett megfigyelnnk. Klnleges tpllkot kaptak, 90 fle anyagot adagoltunk hozz. Az els 13 ht alatt 25 ezer pulyka dgltt meg, kiderlt, hogy aneurizmus eredmnyekppen dglttek meg. Ktszeresre emelve a tpanyagnak a rztartalmt, 500 ezer pulykt sikerlt felnevelni, s egyiknek sem lett aneurizmja. Ezt a ksrletet lefolytattk az egereken, macskkon, kutykon, teheneken, disznkon, s mg j g tudja, milyen llatokon. s arra a kvetkeztetsre jutottunk, hogy a rzhiny a betegsg oka. Korai szls ez az els ismrve a rzhinynak. A br rncosodni kezd, felbomlik a br rugalmassga, a szem kariks lesz, az arc rncosodni kezd, s a kinzete egyfonnyadt szilvra fog emlkeztetni. Msik betegsg az erek tgulsa - a varicosis, ez a szvetek rugalmassgnak megbomlsa eredmnyekppen jn ltre, a br mindentt petyhdtt vlik, a kezn, a melln, a hasn, az arcon, erre n elmegy a kozmetikushoz, vagy a plasztikai sebszhez. Ennl sokkal egyszerbb, olcsbb s veszlytelenebb megolds, ha kolloid svnyi anyagokat kezd el szedni. Most pedig egy msik orvost szeretnk bemutatni nknek, a neve Martin Carter. 57 vesen halt meg. Orvosi vgzettsget szerzett a Harvard egsszsggyi iskolban, a Yale-en orvostudomnyok doktora fokozatot szerezte meg. Mikor halla utn felboncoltk, megllaptottk, hogy aorta aneurizmban halt meg. Ez volt a Rockefeller Egyetem krhzi orvosnak a diagnzisa. Vagyis, a hall oka rzhiny. Neki is olcs volt a vizelete, nem szedett vitaminokat. Egy msik plda. Egy elgg kzismert detroiti gyvd, Helen Joice Walter 44 ves korban halt meg. Az egyik legelegnsabb ni fittness klubba jrt, minden n lma, hogy aclos csontrendszerk legyen, kis rfordtssal. Megintcsak aneurizmban halt meg, rzhiny volt a kivlt ok. Neki is olcs vizelete volt, vagyis nem szedett vitaminokat. Ismerik Stuart Burkert? 5 hihetetlenl blcs knyvet rt az egszsgrl, a ditrl, tkezsrl, a Torai egszsggyi iskola az orvostudomnyok magisztere fokozatot tlte meg neki volt Boston egyik leghresebb orvosi szaktekintlye. Knyveiben fogykrs ditt is ajnl. Knyvt hszveseknek s fiatalabbaknak sznta, maga pedig 40 ves korban hunyt el.

Szeretnnek gy ditzni, ahogy ajnlotta? 40 ves korban cardioamephatia miatt halt meg, ennek oka a szeln hinya volt. Nmely farmer pedig elmegy a takarmnyzletbe, szelninjekcikat, tablettkat vesz, hogy llatait ettl a betegsgtl megvja! Dr. Stuart Burker, ez a frfi, aki 5 knyvet rt a helyes tpllkozsrl, 40 vesen szelnhiny hinyos tkezs miatt halt meg. Neki is olcs volt a vizelete. Le tudjk ellenrizni, hogy napi 10 cent rfordtssal a cardioamephatia-t legyzhetik, ha pedig ezt nem hiszik el, akkor nk sltbolondok. Mskpp nem is lehet nevezni nket, ha napi 10 centet nem ldoznak letk megmentsre. Sokan valsznleg ismerik Heyl Clarkot, aki 47 vesen Saint Louis grfsg f kardiolgusa volt. s most talljk ki, hogy mitl halt meg? Cardiomyopatikus rohama volt. Biztosan lttk mr, hogy a tehenek, melyek fejssel sok tejet s kalciumot vesztenek, kveket, csontokat kaparnak ssze, prbljk sztrgni a klnbz trgyakat, a szget, zsindelytett. Ezt hvjk hinynak, a j farmer tudja, hogy a takarmny sszetteln kell vltoztatni, avagy a tehenek felzabljk az egsz szrt! Az embereknl is gyakran van erre plda. A terhes nk, mint ismeretes, llandan kvnsak. Oldalba bkik a frjket, nyafognak: llj fel, kellene egy kis savany uborka fagyival! Ennek az az oka, hogy a nvekv magzat az svnyi anyagokat elviszi a mamtl. Hadd adjak egy tancsot: nzzk meg kezket s arcukat. Ha rzsaszn pttyket lt rajta, ez a korai szeln-hiny jele. Kezdje el a kolloid szeln szedst 6 hnapon t, minden eltnik. Fl v alatt visszafordthatja ezt a folyamatot. Ha kvl eltnnek a pttyk, akkor eltnnek a bels servekben is, az agyban, a szvben, a mjban, veskben. Kinek van nk kzl alacsony vrcukor-tartalma? Krlbell 10%-nak. Valsznleg, tallkoztak tl aktv gyerekekkel, akik imdtk a cukrot. A krm s vandium hinya alacsony vrcukor-tartalomhoz vezet. Ha nem foglalkozunk ezzel, akkor a mindenki szmra ismeretes cukorbetegsg alakul ki. Az nhiny a szervezetben okozza a frfiak kopaszsgt, s sokuknl nyilvnval az lomhiny. Ha sokig nem ptoljk, sketsget okoz. A kvetkez a br hinya a szervezetben. A nknek ismernik is tisztelnik kell a brt. Elsegti a csontban a felhasznlt klcium megrzst, hogy megelzze a csontritkulst. A br segt az sztrogn anyag kitermelsben, a frfiaknl elsegti a tesztoszteron termelst. Ha elgtelen brt vesznek be, akkor a hlgyek a menopauza idszakban szenvedni fognak, az sszes kros mellkhatst rezni fogjk. A frfiaknl pedig, ha nincs tesztoszteron a szevezetkben, rendkvl sok bajt jelent, ugyanis ez korai impotencihoz vezet. A cinkhiny els ismrve a szervezetben, amikor elveszti a szaglst s zlelst,

amikor nincs tvgya, nem zlik a felesg fztje, vagy nem rzi az zeket. Micsoda, egsz nap a konyhban voltam, hogy finom ebdet ksztsek, mg meg sem dicsrsz engem? . rdekes, bementem a konyhba, mg meg sem reztem a szagt! - Ez bizony cinkhiny! A laboratriumi llatokon vgzett ksrletek sorn kiderlt, hogy krlbell 7 svnyi anyag hosszabbthatja meg az llatok lett a ktszeresre. Emlkeznek, amikor arrl mesltem, hogy 90 fle tpllkkiegszt anyagra van szksgnk: 60 svnyi elemre, 16 fle vitaminra, 12 aminosavra, 3 aminozsrsavra. Nagy szerencsnk van, hogy a nvnyek kpesek a neknk szksges aminosavakat, zsrsavakat, vitaminokat biztostani. A nvnyeknek ez sikerl, nknek meg 15-20 fle nvnyi elemet kell naponta megennik, helyes sszettelben ahhoz, hogy kijjjn ez a 90 fle elem. Elmletileg ez lehetsges, az amerikaiak tbbsge azonban ezt nem teszi meg. A htkznapi amerikai gy tartja, hogy ha megevett egy kis burgonya-chipset, akkor mris megvan a napi nvnyi tpanyagbevitel. Teht hiba lehetsges elmletileg, a gyakorlatban kevesen juttatjk szervezetkbe a kell vitamin, amonisav, zsrsav-mennyisget, a ditjuknak megfelel sszettelben. Ezrt, ha fontos az letk, ahogy nekem fontos a sajt letem, gyermekeim, unokim lete, akkor nnek magnak kell gondoskodnia arrl, hogy elegend vitamint, aminosavat, zsrsavat vigyen be a szervezetbe, ha pedig megteszi, akkor garantlom, hogy 120 -140 vig fog lni. MSIK TRTNET Az svnyok. Itt tragikus a helyzet, ugyanis a nvnyek tbb nem tartalmaznak svnyi anyagokat, nincs a talajban, ezrt nincs mr a nvnyekben sem. Ezton szeretnnk a USA szentusnak 2.64 szm, a Kongresszus 74. lsszakrl szl dokumentumot bemutatni. A dokumentum szerint a farmjain talajbl teljesen eltntek az svnyi anyagok, ezrt, ha a termfldekrl gazdag termst is takartanak be, de nincsenek a gabonkban, zldsgekben, gymlcskben, mogyorkban svnyi anyag. Azok, akik ezeket fogyasztjk, automatikusan betegek lesznek, svnyhinybl ereden, -az egyetlen megolds az tkezshez tpllk-kiegsztket kell alkalmazni. Ez van abban a dokumentumban is, amelyet az USA Kongresszusa 1936-ban rt al. Vltozott e azta a helyzet? Nem, jobb nem lett. St, csak rosszabbodott. Ennek az az oka, hogy a farmerek nitrognnel, foszforral s kliummal trgyzzk a fldeket. Hrom sszetev, amely klnbz mrtkben s klnbz arnyban van, senki sem ktelezi a farmereket arra, hogy a tbbi 60 svnyi anyagot is a fldbe juttassk, mert, ezek nem hatnak ki a termsre. Ezrt mindahnyszor, ha termst takart be, a nvnyek, amelyek sok hektrnyi termfldbl kiszvjk az svnyi anyagokat, ezzel a talajt is megfosztjk az svnyi anyagoktl. Ha 3 svnyi anyagot visszajuttatunk a talajba, 60-at meg kiszvunk belle, ez hasonlt arra a helyzetre, amikor havonta 3 USD t tesz be a bankba a folyszmljra, s 60 USD-t vesz fel rla.. El tudjk kpzelni, hogy mi lesz a szmlval. Egyszeren sszeomlik. n is mondhatom, hogy az egszsgnk a katasztrfa szln tncol, hiszen

nincsenek svnyi anyagok a talajban, ezrt mindannyiunknak felelssget kell viselnnk a sajt egszsgnkrt, azrt, hogy magunk ptoljuk ezeket az svnyi anyagokat. Gyakran krdezik tlem: Mit tettek az emberek 1000 vvel ezeltt, amikor mg nem volt trgya, s olyan emberek kztt ltek, akik hossz letek voltak. Mit gondol az egyiptomiakrl, a knaiakrl, a hindukrl? Mindezek a npek nagy folyk mellett laktak, a Nlus, a Gangesz, a knai Srga foly mentn, amelyek vente egyszer megradtak, s mindent elntttek maguk krl. s minden alkalommal, radskor, talljk ki, hogy mi trtnt? A vz a helyi homokot, az iszapot is ezer mrfldre lehordta. Az emberek pedig hlt adtak az isteneiknek, hogy rads volt. Mi pedig azrt imdkozunk, hogy ne legyen rads. Az rads a talajt feljavtotta csapadkkal, iszappal, svnyi anyagokkal, ezzel fedig feljavtotta a gabona minsgt. Flp kirly, Nagy Sndor apja elvette felesgl Egyiptom kirlynjt, Cleoptrt 12 ves korban. Cleoptra nem Elizabeth Taylor kinzet volt, drga ruhkban s kszerekben. Laposmell, vkonydongj lny volt, klnsebb szexepil nlkl. De akkor mirt vette felesgl Flp? Azrt, mert Cleoptra birtokban voltak a legjobb gabonafldek. Mindenki tudta, hogy az egyiptomi gabonnl nincsen jobb, a hatalmas sereg, Nagy Sndorral ln pedig elindult meghdtani a vilgot. Nagyszer lisztre volt szksge a katoninak ahhoz, hogy 20 rkat tudjanak menetelni, 6 rt harcolni egyfolytban s hogy gyzhessenek. Ha kimerlt talajbl szrmaz gabont ettek volna, mg 20 percet sem brtak volna, hanem elkezdtek volna kiablni mama, flek vigyl haza! Tudtk, hogy Egyiptom a gabonakultrk legjobb helye, az radsok kivl svnyi anyagokkal lttk el a nvnyeket, s az sszes trtnelmi kultra, amely nagy volt a mvszetekben s technolgiban, ezekrl a helyekrl szrmazik. Nagy rtelmi kpessgekkel is rendelkezek, azrt, mert az ltaluk fogyasztott tpllk gazdag volt svnyi anyagokban. Most pedig a kvetkezt teszem. Nhny perces kitrt teszek, ahhoz, hogy legyen arrl elkpzelsk, vonatkozik-e mindez az sszes svnyi anyagra. Kezdjk a legelterjedtebb svnyi anyaggal, a kalciummal, - ezt mindenki ismeri. A kalciumhiny 147-fle betegsget idzhet el. Nmely betegsget emberek nevei alapjn neveztek el, pldul a bilszpolzit - amikor az arc egyik rsze eltorzul. Ez nem paralzis, hanem arcideg lemerevedse. Ennek is a szervezet klciumhinya az oka. Osteoporozis - ez a betegsg a hallos kimenetelt tekintve 10 helyen ll a felntt lakossg krben. Ez egy drga betegsg. A bordacscs vagy a medenceborda zlet cserjnek 35000 USD az ra, ha pedig 2 bordrl van sz, isten ne adja 70000 USD. Mg j, ha ingyen megmtik, van biztostsa. Mrs. Kitz Retfordbl, Virginia llambl, aki 115 vesknt halt meg, mint emlkeznek, eless utni szvdmnyek miatt. llatoknak nincsen csontritkulsa, amennyire szmomra ez ismeretes. Pldul van egy szz fs tehncsordja, ebben az vben pedig nem szletett egy borj sem, amellyel fedezhetn foly kiadsait a takarmnyra, llatorvosra, a legel, a kerts karbantartsra. Felhvja az llatorvost, megkrdi: Mi trtnt? Nem kell e ezektl a tehenektl megszabadulnom? Eljn az llatorvos, s kzli, hogy nem a tehenekkel van baj. Majd meg vizsglja a bikt, s kijelenti: Vilgos, a biknak csontritkulsa van, a rossz medencecsontja miatt nem akardzik neki a tehenekkel egytt lenni De hogy megelzhessk ezt a veszlyes

betegsget, a szletend tehnnek klciumot kellett adni, napi 10 centrt, s nem lehet neki sohasem csontritkulsa. A paradontozis s az nygyullads megelzsre a fogorvosok s fogorvosok s fognygyulladst gygytk azt javasoljk, hogy minden tkezs utn mossanak fogat s hasznljanak fogselymet. Mint llatorvos, sokszor tanulmnyoztam llatok szzezreit, az egereket, patknyokat, nyulakat, kutykat, brnyokat, disznkat, lovakat, oroszlnokat, tigriseket, medvket. Nekik nincsen fognysorvadsuk, nem hasznlnak fogselymet. Nha rossz a szjszaguk, viszont egszsges az nyk. Az, hogy az llattartsban nincs fognysorvads, annak oka az, hogy nincs kalciumhinyuk. Tovbb, itt van a csontkops problmja. Ha emlkszik, mr beszltnk a tykporcrl s zselatinrl. A csontkopsok 85%-t a csontok zleti vgeinek osteoporozisa okozza. Megklnbztetnek egyszer csontkopst, osteoartritot, lumbgt, reumatizmust, mindegyik a csontzletek osteoporozisnak eredmnyekppen jnnek ltre. A kvetkez - az arterilis hipertnia. A hipertnia - ms nven magas vrnyoms. Az els dolog, amit az orvos nnek javasol, hogy cskkentse az tkezsnek magas startalmt. Mindenki tudja ezt, mindenkinek a fejbe vertk. De emlkezznk csak a tehenekre. Az els dolog, amit a farmer a tehn takarmnyhoz hozztesz, ez a s. Egyetlen farmer sem lesz gazdasgilag letkpes, ha nem ad st a marhjnak. Egyszeren hallra ijesztik majd azok a szmlk, amelyeket az llatorvos llt ki. Mi pedig el kell, hogy higgyk, hogy nem kell neknk a s, hogy az a smennyisg, amelyet a bzakenyrrel kapunk, a saltval- elegend. Ebben se higgyen. Kpzelje el, hogy az az orvos, amely 58 vig lt, azt mondja ne egyen st, ne hasznljon vajat azok, pedig akik 120 vig ltek, vajat s st ettek. Prbljon vlasztani! (Lsd mg a "S-mtosz" menpontot is! - megj. Szennai) Kivlasztottam egy kontroll-csoportot, akik 5000 fbl llnak, magas vrnyomssal, s ktszeresre nveltem a klcium napi hasznlatt, 6 ht mlva pedig lelltam vele, ugyanis a kontrolcsoport 65%-nak a vrnyomsa csak a bevett klcium mennyisgnek megduplzsval llt helyre. Amikor pedig ezek a pciensek elmentek a rendelsre, az orvos azt mondta - rendbe jtt a vrnyomsuk, mit szedtek? Egy ksrletben vettem rszt, ahol ktszeres klciumadagot szedtemmondta a pciens. A kvetkez problma - hideglels. Este arra bred alvs kzben, hogy nem tudja megmozdtani a lbt. Mi ezen mind tmentnk. Ez a klciumhiny jele. Ismerjk a postmenstrucis szindrmt is, az az emcionlis-fizikai llapotot, amelyet hisztriaectomia nvvel illetnk. A San Diego Intzetben a Kaliforniai Egyetemnek azt ajnlottk, hogy duplzzk meg a klcium napi normjt, erre az emcionlis s fizikai szimptmk 85%-a eltnt.

Utols jelensg a gerincfjdalmak. Az amerikaiak 85%-nak fj a hta, fggetlenl attl, hogy szmtgpen dolgoznak, teherautkat rakodnka ki avagy autbuszokat vezetnek. Ez egy nagy amerikai tragdia. Valjban a derkfjdalmak a gerincoszlop osteoporosist jelentik, fggetlenl attl, hogy problmsak e a gerinccsigolyk, avag y sem. Ha a csigolyt nincs, ami tartsa, a gerincoszlop elvkonyodik, tnkremegy, klnskppen, ha rzhinya van. Az utols, amirl beszlnnk kell, ez a cukorbetegsg. Ezt a betegsget mindenki valamikpp ismeri. Ez a harmadik leggyakoribb oka a felntt amerikai lakossg hallnak. A cukorbetegsgnek vannak szvdmnyei, ksr jelensgei, idertve a vaksgot, a vesefunkcik felbomlst, a szv-s rrendszeri betegsgeket klnbz stdiumban. Ez az amerikaiak elsdleges hallt kivlt oka. Ha diabetikus betegsgben szenved, az lete rvidebb vlik, mint az, akinek nincs cukorbetegsge. 1957-ben megtudtuk az llatorvosoktl, hogy meg lehet elzni s gygytani a cukorbetegsget, svnyi anyagok segtsgvel. Ezeket az adatokat egy hivatalos lap kzlte, amely a tudomnyos intzmnyeket kpviselte, s azt lltottk, hogy a cukorbajt meg lehet elzni s meg lehet gygytani krm s vandium segtsgvel. Csak maga a vandium, ahogy a Vancouveri Egyetem s a British Columbiai egszsggyi iskola lltja, kpes helyettesteni az inzulint a felntt cukorbetegeknl. Persze, egybl nem tudjk az inzulint megszntetni. Sok ember szmra ez a folyamat4-6 hnapig tart, vagyis ez egy tbbfzis folyamat, amelynek sorn megfelel krm s vandium adagot kell bevinni. Sajt szememmel meggyzdtem arrl, hogy ez tbbszz pciensnl bevlik. J lenne, ha sikerlne meggyzni nket, hogy vegyk be az svnyokat maguk is, ne szmtsanak arra, hogy bekerlhetnek a szervezetbe lelemmel. Ne fggjenek a dobozokba, csomagokba vegekbe csomagolt ruktl. 3 fajta svnyi anyag van, amelyekre klns figyelmet kell fordtanunk. 1 tpus fmsvnyok. Ezek olyan svnyok, amelyeket tbbsgben kvezetekbl nyerik. Csak 8-12%-ban tudnak felszvdni. Ha elrik a 20-40 vet nk akkor a felszvdsi arny 3-5%-ra cskken. Nagyon rossz, ha kalcium-lacttot szednek, amely egy egyszer fmsvny. Tegyk fel, hogy ebbl a klciumlacttbl a tablettkban 1000 mg van. Sokan, akik naponta kt tablettt, azaz 2000 mg-ot szednek be naponta, panaszkodnak az orvosnak, hogy nem segtett a csontkopson, hanem mg rosszabb is lett. Erre n azt krdem: s milyen kalciumot szedett? Azt vlaszoljk: klcium-lacttot. pp ez a hiba, hogy enek az anyagnak csak a 250 mg rsze fmkalcium. Ha pedig csak 10 %-a szvdik fel az anyagnak, a fennmarad 750 mg laktz s tejcukor. A 10%-a a 20 mg-nak 25 mg, vagyis ha napi 2 tablettt vesz be, 2000 mg helyett 50 mg szvdik fel. Vagyis, hogy a szervezet megkapja a megfelel klcium-mennyisget, 90 ilyen tablettt kellene naponta bevenni, 30 tablettt minden tkezs utn. Ehhez kellene mg a tbi 59-fle svnyi anyagot. A 60 as vekben a mezgazdasgban elkezdtk Cal added klcium-kiegszts svnyokat hasznlni. Ezek az svnyi anyagok olyan fm-svnyok aminosavakkal, proteinekkel vagy

enzimekkel, amelyek a fmatomot. Az svnyok ilyen formja 40%-ban elsegti az anygok felszvdst. Ezrt is az lelmiszeripar nagyon gyorsan bevezette ezt az eljrst. Az svnyok harmadik formjt kolloid svnyoknak hvjk. Ezeknek az svnyoknak van a legnagyobb felszvdsi arnya. ppen a felszvds, a szervezetbe-bepls minket leginkbb rdekel. A kolloid anyagok 98%-ban felszvdnak, ami 2,5-szer tbb, mint a kalciumkiegszts anyagok esetben. A kolloid anyagok csak folykony llapotban lteznek, nagyon kis rszecske alakban, amelyek 7000-szer kisebbek, mint a vr vrstestei, eritrocitk. Minden svny negatv tts, a bl bortsa pozitv tlts, elektromos mez jn ltre, s ezek az svnyi rszecskk a bl falai krl koncentrldnak. Mindez egyttesen 98%-os felszvdst tesz lehetv. A nvnyek nagyon rdekes szerepet jtszanak a kolloid svnyok ltrejttben. A nvnyek szveteikben a fmes svnyokat talaktjk kolloid anyagokk. Ezeknek a nvnyeknek a bevitelvel felhalmozzuk a szervezetnkben s fel is hasznljuk azokat. Azonban, mivel a talajban nincsenek fmes svnyok, a nvnyeinknek, a termsnek nincs elegend svny tartalma. Minden 120-140 ves kort elrt ember sok hasonl tulajdonsggal rendelkezik. Mindegyikk magas hegyvidki falvakban lakik, 8000-14000 lb magassgban a tengerszint felett. vente 2 hvelyknl is kevesebb es esik ezekben a falvakban, nincsenek sem nagy esk, sem havazs nluk. Rendkvl szraz teletek ezek. s mit gondolnak, hogy honnt szedik a vizet, ivshoz s ntzsre? Az olvadt h szolgl erre. Az a vz, amely a hbl szrmaztik, nem olyan tiszta s tltsz, mint a gejzrek vize, ha pedig teletltjk a poharat, s megnzzk, akkor srgsfehr, vagy fehr-vilgoskk szn. 60-72 svnyi anyagot tartalmaz. A Titicaca - tnl, (tetszik nekem ez a nv) vagy Tibetben ezt jeges tejknt beczik, s nem csak isszk, 8-12% abszorpcis svnyi anyagot nyerve, de ami fontosabb, a fldet ezzel a vzzel ntzik, vrl vre, egyik termstl a msikig, nemzedkrl nemzedkre , 2,5 5 ezer ve. Nincs ezek kztt az emberek kztt sem cukorbeteg, sem szv - s rrendszeri beteg, sem magas vrnyoms, csontkopsok, osteoporosis, rk, lgti fertzsek, glaukoma, nincs a gyerekeknek szletsi rendellenessgeik, nincsenek brtnk, kbtszeresek, nincsenek adk. Nincsenek orvosok, 120-140 vig lnek betegsgek nlkl.

Dr. Joel Wallach fenti rst rgebben mentettem le, s sajnos az url valahogy elmaradt, gy ezttal azzal nem szolglhatok, egy helytt azomban mg sikerlt rlelnem a neten is, me a cme: http://www.egeszsegtipp.hu/nem-lehet-elegszer-a-vitaminokrol--cikk