Você está na página 1de 4

POLYTECHNIC UNIVERSITY OF THE PHILIPPINES Taguig City Campus Gen. Santos Ave.

, Upper Bicutan, Taguig City Afro- Asian Literature Students Name: ______________________________________________________ Direction: Encircle the letter of the best and correct answer. 1. It is an early example of inspirational fiction including a series of philosophical essays written in poetic English prose a. Ramayana b. Mahabharata c. The Prophet d. The Book of the Days 2. He is the third best-selling poet of all time, behind Shakespeare and Laozi a. Ahmad Faraz b. Khalil Gibran c. Confucius d. Abdul Hamid Baba 3. He is best known for his trenchant secularism, his humor and abiding love of poetry. One of his notable works is The Mark of Vishnu and Other Stories a. Abdul Hamid Baba b. Rabindranath Tagore c. Khushwant Singh d. Khalil Gibran 4. In this novel, Khushwant Singh digs into a deep local focus, providing a human dimension which brings to the even a sense of reality, horror and believability instead of depicting the partition in terms of only the political events surrounding it. a. Train to Pakistan b. I Shall Hear the Nightingale c. The Sikhs Today d. Black Jasmine 5. His philosophy emphasized personal and governmental morality, correctness of social relationships, justice and sincerity a. Khalil Gibran b. Confucius c. Mahatma Ghandi d. Carlos P. Romulo Score: ___________

6. He modernized Bengali art by spurning rigid classical forms and resisting linguistic structures a. Khushwant Singh b. Abdul Hamid Baba c. Cevdet Kudret d. Rabindranath Tagore 7. He wrote Feast of the Dead which is about a family losing their breadwinner; the father a. NVM Gonzales b. Cevdet Kudret c. Carlos P. Romulo d. Abdul Hamid Baba 8. The theme of the story tells us that it is not just about who you are in front of a large audience, but in the end, what really matters is who you are when the curtains close a. Why Women Wash the Dishes b. Hunger in Barok c. The Witch d. Flowers of May 9. Ryunosuke Akutagawas Rashomon was based on the tales from______________ a. Konjaku Monogatarishu b. Teikoku Bungaku c. The Ways of the Samurai d. Mainichi Shinburi 10. It is the inspiration for Ryunosuke Akutagawas The Spiders Thread a. Anna Karenina by Leo Tolstoy b. The Brothers Karamazov by Fyodor Dostoevsky c. The Road Not Taken by Robert Frost d. Adventures of Tom Sawyer by Mark Twain 11. A prolific writer, who is considered one of the pioneers of the Gujarati Short Story and has a pen name Dhumektu a. Abdul Hamid Baba b. Pratoomratha Zeng c. Cevdet Kudret d. Gaurishanker Goverdharam Joshi 12. The author of My Thai Cat which is a short story about a tortured catwhile the owner sees it a. Abdul Hamid Baba b. Pratoomratha Zeng c. Cevdet Kudret d. Gaurishanker Goverdharam Joshi

13. Some of the novels written by this author are The winds of April, A Season of Grace, and The Bamboo Dancers a. Lualhati Bautista b. Carlos P. Romulo c. NVM Gonzales d. Leon Maria Guerrero III 14. The author of Twilight in Tokyo, Las Dos Muertes de General Aguinaldo, and We Filipinos a. Lualhati Bautista c. NVM Gonzales b. Carlos P. Romulo d. Leon Maria Guerrero III 15. The story of a quarrelling couple written by Filomena Colendrino a. The Witch b. Flowers of May c. How My Brother Leon Brought Home a Wife d. Why Women Wash the Dishes 16. The author of the famous Filipino essay Why Sinigang? a. Doreen Fernandez c. Carlos Bulosan b. Francisco Arcellana d. Jose Rizal 17. The author of America is in my Heart, The Laughter of my Father, and The Romance of Magno Rubio a. Doreen Fernandez b. Francisco Arcellana c. Carlos Bulosan d. Edilberto K. Tiempo 18. A famous Filipino writer who once said that "You cannot be a great writer; first, you have to be a good person a. Alejandro Roces b. Jessica Hagedorn c. Zoilo Galang d. Nick Joaquin 19. A Famous Filipino writer who wrote Dekada 70, Bata, Bata Pano ka Ginawa? and Buwan, Buwan, Hulugan Mo Ako ng Sundang: Dalawang Dekada ng Maiikling Kuwento a. Kerima Polotan Tuvera b. Ingrid Chua-Go c. Lualhati Bautista d. Lope K. Santos 20. It is the title of Jose Rizals unfinished novel a. Briayle Crismarl b. Mi Retiro c. Makamisa d. Me Piden Versos
3

Afro- Asian Literature Answer Key

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20.

C B C A B D B B A B D B C D D A C A C C

Interesses relacionados