Você está na página 1de 1

(Introu) Un nou scandal la Piaa Central din Chisinau.

Citva comerciani ambulani s-au luat la ceart n aceast diminea cu mai muli poliiti i reprezentani ai preturii de sector. Asta dup ce autoritile le-au interzis s-i vnd marfa pe trotuare. Comercianii spun c sunt sraci, nu au cu ce-i ntreine familiile i sunt nevoii s vnd n strad, deoarece toate locurile din pia sunt scumpe. n semn de protest, au blocat drumul. Stand-up - intervenia reporterului care transmite de la faa locului; are o latur dimensional. Ma aflu chiar in mijlocul multimii, unde revoltai la culme, comercianii au blocat strada Armeneasc. Sincron parerea comerciantilor. ,, Ei au salarii de mii de lei, dat noi nu cistigam nici o suta de lei pe zi, baditi ca in Moldova nus, taranii nostrii muncesc din greu pamintul si ce folos ne fura toti si nu avem uneori ce sa mincam ,, Am trei copii acasa, am cartofi, ceapa, am hambarul plin acasa, dar nu am unde sa o vind marfa aceasta ,, Ne alunga din colo-incoace, nu sunt destule locuri, daca e sa te apuci sa faci ceva in tara asta nu poti, totul este interzis.

Tabloul din piata. Scadal. BETA Reprezentanii Preturii Centru spun, ns, c n pia sunt suficiente locuri libere. Sincron Pentru ca comerciantii nu au autotizatie de functionare, politia este in drept sa nu permita comertul neatorizat in strazi, a declarat reprezentant pretura centru, Pavel Rusu. Beta, voice over, voce care insoteste imaginile. Locuri libere sunt doar la periferiile pieii, acolo unde ajung mai puini cumprtori, spun comercianii Administraia Pieei afirm c vnztorii stradali prefer s-i vnd marfa pe trotuar pentru c nu vor s plteasc taxa pentru spaiu.

Vnztorii stradali au declarat c nu vor ceda i vor continua s-i vnd marfa pe strzile adiacente pieei. Primarul capitalei, Dorin Chirtoac nu a rspuns la telefon pentru a comenta situaia.