Você está na página 1de 2

*** SBI PO COMPUTER QUIZ ***

1. Which of the following can be used to select the entire document?


(1) CTRL+A
(2) ALT+F5
(3) SHIFT+A
(4) CTRL+K
(5) CTRL+H
ANSWER=(1) CTRL+A
2. A concentric circle on a disk is called a________
(1) cylinder
(2) track
(3) head
(4) sector
(5) none of these
ANSWER=(2) track
3. DSL is an example of a(n) ____________ connection.
(1) network
(2) wireless
(3) slow
(4) broadband
(5) none of these
ANSWER=(4) broadband
4. Instructions and data that are processed by the CPU are located in________
(1) CD-ROM
(2) RAM
(3) the hard disk
(4) the motherboard
(5) none of these
ANSWER=(2) RAM
5. All of the following are considered to be storage devices EXCEPT_______
(1) floppy disk
(2) CPU
(3) CD
(4) hard disk drive
(5) none of these
ANSWER=(2) CPU
6. The commonly used UNIX commands like date, ls, cat etc. are stored in_________
(1) dev directory
(2) bin directory
(3) tmp directory
(4)unix directory
(5) None of these
ANSWER=(2) bin directory
7. A circuit with about 100 transistors fabricated on a single chip is called _____
(1) MCR
(2) MSI
(3) MIS
(4) RJE
(5) None of these
ANSWER=(2) MSI
8. One megabyte equals approximately ___________
1) 1,000 bits
2) 1,000 bytes
3) 1 million bytes
4) 1 million bits
5) 2,000 bytes
ANSWER=3) 1 million bytes
9. A computer checks the _____ of user names and passwords for a match before granting
access.
(1) Website
(2) Network
(3) Backup file
(4) Data base
(5) None of these
ANSWER=(4) Data base
10. Computers that are portable and convenient for users who travel are known as _____
(1) Super computers
(2) Lap tops
(3) Mini computers
(4) File servers
(5) None of these
ANSWER=(2) Lap tops
Note> Don't Forget To Share With Everyone