Você está na página 1de 5

9/8/2014 00:23:05

http://www.indiabix.com/onlinetest/electronicstest/random 1/5

Electronics Test Random


Electronics Result&Statistics
1.
AtriacisdifferentfromanSCRbecause________.
A. itcanhandlelargecurrentflows
B. itcanhandlelargevoltages
C. thegatesignalcanturnoffthecurrentflow
D. itallowscurrentflowinbothdirections
Answer:OptionD
Learnmoreproblemson:Measurement,ConversionandControl
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
2.
Thetwomostcommontypesofanalogtodigitalconvertersdiscussedinthischapterwerethe
______.
A. linearconverterandtheanalogconverter
B. linearconverterandthesuccessiveapproximationconverter
C. flashconverterandtheanalogconverter
D. flashconverterandthesuccessiveapproximationconverter
Answer:OptionD
Learnmoreproblemson:Measurement,ConversionandControl
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
3.
Aninvertingamplifierhasaphaseshiftof180frominputtooutput.
A. True B. False
Answer:OptionA
Learnmoreproblemson:OperationalAmplifiers
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
4.
Thevoltagesindigitalelectronicsarecontinuouslyvariable.
A. True B. False
Answer:OptionA
Learnmoreproblemson:AnalogtoDigital
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
5.
Marks:7/20
Totalnumberofquestions : 20
Numberofansweredquestions : 20
Numberofunansweredquestions : 0
Feedback
QualityoftheTest : Select
DifficultyoftheTest : Select
Comments:
...
SubmitFeedback
TakeanAnotherRandomTest!
GotoOnlineTestPage
GotoHomePage
Like Share
OfficialGMATExamsFree
mba.com/GMAT
9/8/2014 00:23:05
http://www.indiabix.com/onlinetest/electronicstest/random 2/5
Themagnitudeoftheimpedanceinthegivencircuitequals_____.
A.
17.14
B.
24
C.
70
D. Moreinformationisneededinordertofindtheimpedance.
Answer:OptionB
Learnmoreproblemson:RCCircuits
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
6.
Ifoneoftheresistorsopensinaparallelcircuitbranch,thetotalresistanceofthecircuitwill
decrease.
A. True B. False
Answer:OptionB
Learnmoreproblemson:ParallelCircuits
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
7.
Incorrectcodesareaformofoutputerrorforadigitaltoanalogconverter(DAC).
A. True B. False
Answer:OptionB
Learnmoreproblemson:AnalogandDigitalConverters
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
8.
Anopenresistorinparallelwillcausethetotal___toincrease.
A. voltage B. current
C. resistance D. power
Answer:OptionC
Learnmoreproblemson:ParallelCircuits
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
9.
WithOhm'slaw:
A. currentisinverselyproportionaltoresistance
B. resistanceisdirectlyproportionaltovoltage
C. voltageisindirectlyproportionaltopower
D. currentisdirectlyproportionaltoresistance
Answer:OptionA
Learnmoreproblemson:ResistanceandPower
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
9/8/2014 00:23:05
http://www.indiabix.com/onlinetest/electronicstest/random 3/5
10.
WhatresistortypeisfoundinSIPsandDIPs?
A. metalfilm
B. wirewound
C. metaloxide
D. thickfilm
Answer:OptionD
Learnmoreproblemson:ResistanceandPower
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
11.
Goodinsulators:
A. havefewelectronsintheiroutershells
B. havealargedielectricstrength
C. haveasmallbreakdownvoltage
D. havemanyelectronsinthenucleus
Answer:OptionB
Learnmoreproblemson:ResistanceandPower
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
12.
ThedatastoredinaMaskROM(MROM)is___________.
A. permanent B. volatile
C. erasable D. temporary
Answer:OptionA
Learnmoreproblemson:SemiconductorMemory
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
13.
Howwillanopenresistoraffectaseriescircuit?
A. Currentwillflowaroundtheopenresistor.
B. Theopenresistorwilldrop0V.
C. Totalresistancewilldecrease.
D. Nocurrentwillflowinthecircuit.
Answer:OptionD
Learnmoreproblemson:SeriesCircuits
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
14.
Binarysubtractionofadecimal15from43willutilizewhichtwo'scomplement?
A. 101011 B. 110000
C. 011100 D. 110001
Answer:OptionD
Learnmoreproblemson:ArithmeticOperationsandCircuits
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
9/8/2014 00:23:05
http://www.indiabix.com/onlinetest/electronicstest/random 4/5
15.
Withnegativefeedback,thereturningsignal:
A. aidstheinputsignal
B. isproportionaltooutputcurrent
C. opposestheinputsignal
D. isproportionaltodifferentialvoltagegain
Answer:OptionC
Learnmoreproblemson:OperationalAmplifiers
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
16.
Ifthedielectricconstantofacapacitorisdecreased,thenitscapacitancewill:
A. increase
B. decrease
C. remainthesame
D. bedestroyed
Answer:OptionB
Learnmoreproblemson:Capacitors
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
17.
Thevoltageacrosstheinductoris______inthegivencircuit.
A. 6.5V
B. 12.4V
C. 14V
D. 50V
Answer:OptionD
Learnmoreproblemson:RLCCircuitsandResonance
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
18.
Whatisthephaseangleforaparallelcircuitconsistingofa500kHz,5Vacsourcewitha47pF
capacitor,anda4.7k resistorinparallel?
A. 55.3 B. 55.3
C. 34.8 D. 34.8
Answer:OptionC
Learnmoreproblemson:RCCircuits
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
19.
Thetroubleshootingprocessforatypicaldcpowersupplycontainsfoursteps.
9/8/2014 00:23:05
http://www.indiabix.com/onlinetest/electronicstest/random 5/5
A. True B. False
Answer:OptionB
Learnmoreproblemson:DiodesandApplications
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
20.
AseriesRLfiltercircuitwithanoutputacrosstheinductorwillresultinwhattypeoffiltering?
A. passingofthehigherfrequencies
B. passingofthelowerfrequencies
C. blockingofthehigherfrequencies
D. blockingofacertainrangeoffrequencies
Answer:OptionA
Learnmoreproblemson:Inductors
Discussaboutthisproblem:DiscussinForum
SubmitTest
20082014byIndiaBIXTechnologies.AllRightsReserved|Copyright|TermsofUse&PrivacyPolicy
Contactus:info@indiabix.com Followusontwitter!
Bookmarkto:
CelemPower
Capacitors
celem.com
CableTest
Vans
kep.ua