Você está na página 1de 22

UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

Jobs and Exam Sample Previous Year Question Papers - GJ Tutorial

www.MeritNation.com/SamplePapers www.careerendeavour.com

Home
GJ Study Material
Contact Us

Bank PO / Clerical
IT Officer Exam
UGC NET
B. Ed.
SSC Exams

UGC ET: Solved Sample Question Paper I


30 votes

MODEL UGC -ET PAPER I

This sample paper in for Paper I of the UGC ET Exam which is common for all streams.

1. Which one of the following is the main objective of teaching?

(A) To give information related to the syllabus.

(B) To develop thinking power of students.

1 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(C) To dictate notes to students.

(D) To prepare students to pass the examination.

2. Which one of the following is a good method of teaching?

(A) Lecture and Dictation

(B) Seminar and Project

(C) Seminar and Dictation

(D) Dictation and Assignment

3. Teacher uses teaching aids for

(A) Making teaching interesting

(B) Making teaching within understanding level of students

(C) Making students attentive.

(D) The sake of its use.

4. Effectiveness of teaching depends on

(A) Qualification of teacher

(B) Personality of teacher

(C) Handwriting of teacher

(D) Subject understanding of teacher

5. Which of the following is not characteristic of a good question paper?

(A) Objectivity

(B) Subjectivity

(C) No use of vague words

(D) Reliable.

6. A researcher is generally expected to:

(A) Study the existing literature in a field

(B) Generate new principles and theories

(C) Synthesize the idea given by others

(D) Evaluate the findings of a study

7. One of the essential characteristics of research is:

2 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(A) Replicability

(B) Generalizability

(C) Usability

(D) Objectivity

8. The Government of India conducts Census after every 10 years. The method of research used in this process
is:

(A) Case Study

(B) Developmental

(C) Survey

(D) Experimental

9. An academic association assembled at one place to discuss the progress of its work and future plans. Such an
assembly is known as a

(A) Conference

(B) Seminar

(C) Workshop

(D) Symposium

10. An investigator studied the census date for a given area and prepared a write-up based on them. Such a
write-up is called

(A) Research paper

(B) Article

(C) Thesis

(D) Research report

Read the following passage and answer the Question os. 11 to 15

The constitution guarantees every citizen the fundamental right to equality. Yet after 50 years of independence,
just one perusal of the female infant mortality figures, the literacy rates and the employment opportunities for
women is sufficient evidence that discrimination exists. Almost predictably, this gender, bias is evident in our
political system as well. In the 13th Lok Sabha, there were only 43 women MPs out of total of 543; it is not a
surprising figure, for never has women's representation in Parliament been more than 10 per cent.

Historically, the manifestos of major political have always encouraged women's participation. It has been merely
a charade. So, women's organizations, denied a place on merit, opted for the last resort; a reservation of seats for
women in parliament and State Assemblies. Parties, which look at everything with a vote bank in mind, seemed
to endorse this. Alas, this too was a mirage.

But there is another aspect also. At a time when caste is the trump card, some politicians want the bill to include

3 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

further quotas fro women from among minorities and backward castes. There is more to it. A survey shows that
there is a general antipathy towards the bill. It is actually a classic case of doublespeak: in public, politicians
were endorsing women's reservation but in the backrooms of Parliament, they were busy sabotaging it. The
reasons are clear: Men just don't want to vacate their seats of power.

11. The problem raised in the passage reflects badly on our

(A) Political system

(B) Social behaviour

(C) Individual behaviour

(D) Behaviour of a group of people

12. According to the passage, political parties have mostly in mind

(A) Economic prosperity

(B) Vote bank

(C) People' welfare

(D) Patriotism

13. "Trump Card" means

(A) Trying to move a dead horse

(B) Playing the card cautiously

(C) Sabotaging all the moves by others

(D) Making the final jolt for success

14. The sentence "Men just don't want to vacate their seats of power" implies

(A) Lust for power

(B) Desire to serve the nation

(C) Conviction in one's own political abilities

(D) Political corruption

15. What is the percentage of women in the Lok Sabha

(A) 10

(B) 7. 91

(C) 43

(D) 9. 1

16. Informal communication network within the organization is knows as

4 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(A) Interpersonal communication

(B) Intrapersonal Communication

(C) Mass Communication

(D) Grapevine Communication

17. TV Channel launched fro covering only Engineering and Technology subject is known as

(A) Gyan Darshan

(B) Vyas

(C) Eklavya

(D) Kisan

18. In which state the maximum number of periodicals are brought out for public information:

(A) Uttar Pradesh

(B) Tamil Nadu

(C) Kerala

(D) Punjab

19. The main objective of public broadcasting system i. e Prasar Bharti is

(A) Inform, Entertainment & Education

(B) Entertain, Information & Interaction

(C) Educate, Interact & entertain

(D) Entertainment only

20. The competerrcy of an effective communicator can be judged on the basis of:

(A) Personality of communicator

(B) Experience in the field

(C) Interactivity with target audience

(D) Meeting the needs of target audience.

21. Which one of the following belongs to the category of homogeneous date:

(A) Multi-storeyed houses in a colony

(B) Trees in a garden

(C) Vehicular traffic on a highway

5 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(D) Student population in a class

22. In which of the following ways a theory is not different from a belief?

(A) Antecedent - consequent

(B) Acceptability

(C) Verifiability

(D) Demonstratability

23. The state - "Honesty is the best policy" is

(A) A fact

(B) An value

(C) An opinion

(D) A value judgement

24. Which one is like pillar, pole and standard?

(A) Beam

(B) Plank

(C) Shaft

(D) Timber

25. Following incomplete series is presented. Find out the number which should come at the place of question
mark which will complete the series: 4, 16, 36, 64, ?

(A) 300

(B) 200

(C) 100

(D) 150

26. The following question is based on the diagram given below. If the two big circles represent animals living on
soil and those living in water, and the small circle stands for the animals who both live on soil and in water,
which figure represents the relationships among them.

6 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

27. Of the following statement, there are two statements both of which cannot be true but both can be false.
Which are these two statements?

(i) All machines make noise

(ii) Some machines are noisy

(iii) No machine makes noise

(iv) Some machines are not noisy

(A) (i) and (ii)

(B) (iii) and (iv)

(C) (i) and (iii)

(D) (ii) and (iv)

28. In the following question a statement is followed by two assumptions.

(i) and (ii) . An assumption is something supposed or taken for granted.

Consider the statement and the following assumptions and decide which of the following assumptions is implicit
in the statement.

Statement: We need not worry about errors but must try to learn from our errors.

Assumptions:

(i) Errors may take place when we are carrying out certain work.

7 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(ii) We are capable of benefiting from the past and improve our chances of error-free work.

(A) Only assumption (i) is implicit

(B) Only assumption (ii) is implicit

(C) Either assumption (i) or (ii) is implicit

(D) Both the assumptions are implicit

29. The question below is followed by two arguments numbered (i) and (ii) Decide which of the arguments is
'strong' and which is 'weak'. Choose the correct answer from the given below Should the press exercise some
self-restraint?

(i) Yes, they should not publish new items which may incite the readers to indulge in wrong practices.

(ii) No. it is the responsibility of the press to present the truth irrespective of the consequences.

(A) Only the argument (i) is strong

(B) Only the argument (ii) is strong

(C) Neither argument (i) nor (ii) is strong

(D) Both the arguments (i) and (ii) are strong

30. Study the argument and the inference drawn from that argument. Given below carefully.

Argument: Anything that goes up definitely falls down. Helicopter goes up. Inference: So the helicopter will
definitely fall down.

What in your opinion is the inference drawn from the argument?

(A) Valid

(B) Invalid

(C) Doubtful

(D) Long drawn one

Four students W, X, Y, Z appeared in four papers, I, II, III and IV in a test. Their scores out of 100 are given
below.

Papers
Students
I II III IV

W 60 81 45 55

X 59 43 51 A

8 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

Y 74 A 71 65

Z 72 76 A 68

Where 'A' stands for absent

Where 'A' stands for absent

Read the above table and answer below mentioned Questions 31 to 35

31. Which candidate has secured between 60-65% marks in aggregate

(A) W

(B) X

(C) Y

(D) Z

32. Who has obtained the lowest average in aggregate.

(A) W

(B) X

(C) Y

(D) Z

33. Who has obtained the highest average

(A) W

(B) X

(C) Y

(D) Z

34. In which paper the lowest marks were obtained by thecandiates

(A) I

(B) II

(C) III

(D) IV

35. Which candidate has secured the highest percentage in the papers appeared

9 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(A) W

(B) X

(C) Y

(D) Z

36. ICT stands for

(A) Information common technology

(B) Information & communication technology

(C) Information and computer technology

(D) Inter connected technology

37. Computer Can

(A) Process both quantitative and qualitative information

(B) Store huge information

(C) Process information and fast accurately

(D) All the above.

38. Satellite Communication works through

(A) Rader

(B) Transponder

(C) Receptor

(D) Transmitter

39. A Computer is that machine which works more like a human brain. This definition of computer is

(A) Correct

(B) Incorrect

(C) Partially correct

(D) None of the above.

40. Information and communication technology includes

(A) E-mail

(B) Internet

(C) Education television

10 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(D) All the above.

41. It is believed that our globe is warming progressively. This global warming will eventually result in.

(A) Increase in availability of usable land.

(B) Uniformity of climate at equator and poles.

(C) Fall in the sea level

(D) melting of polar ice.

42. In which parts of India ground water is affected with arsenic contamination?

(A) Haryana

(B) Andhra Pradesh

(C) Sikkim

(D) West Bengal

43. Sunderban in Hooghly delta is known for

(A) Grasslands

(B) Conifers

(C) Mangroves

(D) Arid forests

44. Sardar Sarover dam is located on the river

(A) Ganga

(B) Godavari

(C) Mahanadi

(D) Narmada

45. Which one of the following trees has medicinal value?

(A) Pine

(B) Teak

(C) Neem

(D) Oak

46. Which one of the following is not considered a part of technical education in India:

(A) Medical

11 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(B) Management

(C) Pharmaceutical

(D) Aeronautical

47. Which of the following is a Central university

(A) Mumbai University

(B) Calcutta University

(C) Delhi University

(D) Madras University

48. Identify the main Principle on which the Parliamentary System Operates

(A) Responsibility of Executive to Legislature

(B) Supremacy of Parliament

(C) Supremacy of Judiciary

(D) Theory of Separation of Power

49. The reservation of seats for women in the Panchayat Raj Institutions is:

(A) 30 % of the total seats

(B) 33 % of the total seate

(C) 33% of the total population

(D) In Proportion to their population

50. Match list I with list II and select the correct answer from the code given below:

LIST ( Institutions)

LIST II( Locations)

1. Indian Veterinary Research Institute

(i) Pune

2. Institute of Armament Technology

(ii) Izat Nagar

3. Indian Institute of Science

(iii) Delhi

4. National Institute for Educational Pannesi

12 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

(iv) Bangalore and Administrators

(A) 1(ii), 2(i), 3(iv), 4(iii)

(B) 1(ii), 2(iv), 3(ii), 4(iii)

(C) 1(ii), 2(iii), 3(i), 4(iv)

(D) 1(iv), 2(iii), 3(ii), 4(i)

Source: Sample Paper based on questions provided by UGC Model Paper.

Answer Key:

1. B 2. B 3. B 4. D 5. B 6. B 7. D 8. C 9. A 10. B
11. B 12. B 13. D 14. A 15. B 16. D 17. C 18. C 19. A 20. D
21. A 22. B 23. D 24. A 25. A 26. D 27. C 28. D 29. A 30. D
31. A 32. B 33. A 34. B 35. D 36. B 37. D 38. B 39. A 40. D
41. D 42. D 43. C 44. D 45. C 46. A 47. C 48. A 49. B 50. A

UGC ET Sample Question Papers:


UGC NET Sample Questions (Paper I)

UGC NET Solved Questions (Paper II-GK)

UGC ET Previous Year Question Papers:


UGC NET Previous Papers

UGC ET Syllabus and Pattern:


UGC NET Syllabus and Pattern

Self Study Material for This Exam

E-MAIL Study Material (E-Books): Rs. 750*

PRINTED Study Material: Rs. 1250*

CALL 09855171046 TO BUY NOW!!

Click Here to PAY BY Cash, Online Bank Transfer

Coaching Classes Available @ Chandigarh

Register for Free Jobs in Your E-Mail

13 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

Posted On: March 7th, 2009


Category: Sample Question Papers
Tags: UGC NET

52 Comments to “UGC ET: Solved Sample Question Paper I”


1. neelu Says:
March 15, 2010 at 9:09 am

sir/madam
Iam prepaing of ugc net.so if possible as soon pls send me sample solved papers of maths .

thank you

2. vishal thitwal Says:


March 2, 2010 at 11:43 am

please send me the previous years solved papers of management subject paper II & PAPER III

3. vijayalaxmi g.bgat Says:


March 1, 2010 at 2:41 pm

resoected sir/madam, i am p.g.in physical education. i want to take net examination. please tell me when
will be announced the net exam date notification.

4. computer science Says:


February 27, 2010 at 4:17 pm

Hi
I am ravindra mishra lived in kanpur .i want qualify ugc net exam (computer science), plz sent me best
idea for prepration

5. ruchika Says:
February 22, 2010 at 8:53 pm

i am doing m.sc microbiology. could you please send me previous 5 years microbiology sample papers.

6. nisha Says:
February 18, 2010 at 10:50 pm

please send me previos years question papers on NET Botony

7. shubha gupta Says:


June 23, 2009 at 8:44 pm

pls send d sample paper of physics NET

8. Divya Says:
June 21, 2009 at 11:46 am

14 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

I am preparing for UGC examination (Computer applications). Can you send me some previous years
question papers.

Thanks in advance!!

9. Gaurav Says:
June 17, 2009 at 9:16 pm

pls send me the previous 5 years question paper of english(net)

10. vineetha Says:


June 14, 2009 at 4:06 pm

i m preparing 4 NET in mathematics subject, could someone please send me previous years question
papers and model questions and giude me

11. monika Says:


June 14, 2009 at 12:32 am

Iam preparing for net in the subject "EDUCATION". Can u please send me some descriptive ques and
previous years ques paper of paper one and two. I shall be very greatful to u.

12. sumeeta Birnaway Says:


June 12, 2009 at 3:12 pm

plz send all three solved sample papers of net(English)+ (Home scince)

13. sudhakar Says:


June 8, 2009 at 11:45 am

This question paper is very fine and helpful to get the primary knowledge of pattern of paper and types of
questions in the paper. I hope it should be beneficial to all the students who are preparing for NET.

14. cleetusjiji Says:


June 6, 2009 at 1:29 pm

could you pls send me the previous 5 years question paper of english(net)

15. Robert Gaspar F Says:


June 6, 2009 at 12:43 am

hi plz send me some sample papers for Social Work.

16. SwarnaPriya Says:


June 4, 2009 at 7:20 pm

I have done my Post Graduate Degree in Mathematics. I do require some NET question papers. If you can
send or otherwise if you can let me know some websites so that I can collect & I would become thankful

15 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

to you.

17. punitha Says:


June 3, 2009 at 1:03 pm

iam a MTECH graduate in computer science and now preparing for JRF net exam.Can anyone tell me
where i can get the previous years solved papers of computer science.Please tell me good books to follow.

18. Uttam Thakur Says:


May 29, 2009 at 10:52 am

Can someone plz. send me the sample paper of NET of Education stream??

19. clpal Says:


May 22, 2009 at 3:17 pm

Hi, i am cl pal recently passed out MCA through distance mode and wish to clear UGC NET in computer
science. is there any one who may help me in this regard. i need solved question papers of last 5-10 years.
is there any coaching centre or book that may help me in the same. i'll be grateful.

Thanks you,

CLPal

20. jollyc Says:


May 21, 2009 at 8:18 pm

I am mba(finance)and preparing for UGC. Please send me the sample paper.

21. Pinki Purkayastha Says:


May 21, 2009 at 12:59 pm

I have completed M.sc. in Environmental Science. Plz. send me solved Question paper in that subject.

22. s veerabhadra swamy Says:


May 21, 2009 at 12:29 pm

I am studying final MCA, I am preparing for UGC NET exam in computer science.Sir Please send me
some sample papers for that exam and also tips for how to prepare net exam.

23. hardeep kaur Says:


May 19, 2009 at 10:26 pm

hi...this is hardeep i m m.a in english,working as a lecturer i, pursuing m.phil n preparing for jrf also, can u
pleeeeeez snd the previous question papers of atleast five yrs of net i,ii,iii.... would be very thankful for
dis...... thanks

24. itika ewar Says:

16 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

May 17, 2009 at 9:17 am

Hi i did MCA now i m appearing in UGC NET 09 plzz send me some sample descriptive question of UGC
computer science.

Thanks!!

25. jyoti Says:


May 16, 2009 at 5:16 pm

please send me solved ugc net paper1 and paper 2 at my email address.

26. mahendra singh Says:


May 8, 2009 at 2:09 pm

sir
i am political scinece stundent Please send me the Solved Previous Years' Question Papers of 'NET-hinde',
Paper I, II, III.

27. rashmi Says:


May 3, 2009 at 10:23 pm

plese send me sample paper of indian culture based on ugc net 2009 June as soon as posible

28. DAAM TRESSA Says:


May 2, 2009 at 10:24 am

i would like to communicate to you regarding UGC exam

29. Brajesh Dixit Says:


May 1, 2009 at 3:56 pm

Plz send me the syllabous and sollved question paper of physics (PGT)

30. mrs.jayalakshmi Says:


May 1, 2009 at 12:12 pm

thank u for ur service.

pls let me know whether you handle classes in chennai,. if so where.

thank you

mrs.jayalakshmi

31. Jaya.S Says:


April 30, 2009 at 11:58 am

Please send me the Solved Previous Years' Question Papers of 'UGC-NET-English', Paper I, II, III.

17 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

32. navneet jain Says:


April 28, 2009 at 11:01 am

hi,
i want ugc net commers and computer previous question paper .please can any one tell me how to prepare
the net exam.
thanks

33. Durai(TCS) Says:


April 25, 2009 at 3:08 pm

Hi,

I am MCA,MBA candidate. Now i desired to write NET exam in June 2009. The subject i have selected
"Computer Science and Application". So, can anyone send the model Question Papers and guide me how
to prepare / face the exam?

34. nawal Says:


April 24, 2009 at 5:45 pm

plz send me ugc net exams previous papers of law & g.k.i m very thankful for that.
thanks

35. ritu achantani Says:


April 23, 2009 at 8:37 pm

I want modei and sample papers of net (paper 1,2,3)Please send me

36. devender Says:


April 21, 2009 at 3:06 pm

Please send me sample papers for UGC net(Computers) and also names of some good books to prepare.

37. jyoti G. Says:


April 15, 2009 at 3:32 pm

I am a p.g. in maths.I am qualifying m.phil. If possible please send me NET-MATHEMATICS previous


years papers.also tips how to prepare in fewer time.How and from where i could do Ph.D there is any
distance edu. for it.

38. jyoti G. Says:


April 15, 2009 at 3:31 pm

I am a p.g. in maths.I am qualifying m.phil. If possible please send me NET-MATHEMATICS previous


years papers.also tips how to prepare in fewer time.How and from where i could do Ph.D

39. nishi Says:


April 6, 2009 at 12:21 am

18 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

i am in last sem of MBA-HR,


please tell me that how can prepare for the net-2009.
what is format of HR subject in NET.

40. nazma Says:


April 4, 2009 at 10:46 am

sir
i m doing ma msc in botany and m preparing for net please send me some sample ques. so dat i"ll clear it....

41. pankaj Says:


March 28, 2009 at 2:48 pm

sir
i had dn ma msc in zoology and m preparing for net please send me some sample ques. so dat i"ll clear it....
nd i cn hv a lill bit idea about the test......

42. Rahul Says:


March 25, 2009 at 10:58 am

Can someone plz. send me the sample paper of NET of computer science stream??

43. gaurav Says:


March 23, 2009 at 6:00 am

I am a p.g. in maths.I am qualifying m.phil. If possible please send me NET-MATHEMATICS previous


years papers.also tips how to prepare in fewer time.How and from where i could do Ph.D

44. shiva Says:


March 21, 2009 at 8:14 pm

hi plz send me some sample papers of isro recrutement sc e&c

45. muhammad salih Says:


March 14, 2009 at 3:24 pm

these are only one repeated questions for the paper 1 for net......then i expect you will put forward another
new one

46. vikas Says:


June 17, 2009 at 9:35 am

hi! parveen i think u should go 4 management as a subject & not any particular commerce subject. donot
wory i m also student of mba finance.

19 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

Enter your email address for daily updates...

Free Book - Current GK 2010

Latest Jobs, Sample Papers

Industrial Development Bank of India (IDBI): 700 Executives On Contractual Basis


LIC AAO Recruitment 2011: 375 Vacancies
Central Bank of India Recruitment 2011: 1163 Clerks
Union Bank of India Recruitment 2011: 1165 Probationary Officers, 757 Specialist Officers
Kendriye Vidyalaya Sangathan (KVS):1165 TGT And Primary Teachers
OBC Recruitment 2010: 322 Probationary Officers
Syllabus of CSAT 2011
UCO Bank Recruitment 2011: 1050 Probationary Officers
Indian Bank Recrutiment 2011: 850 Probationary Officers
OBC Recruitment 2011: 1105 Clerks

Solved Previous Question Papers

20 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

SSC CPO SI: Previous Sample Question Paper Dec 2007


Corporation Bank Solved Sample Paper: Socio Economic GK
EPFO Social Security Assistant (SSA) Previous Paper 2007
SSC Data Entry Operator: Solved Previous Question Paper
Andhra Bank Clerk Recruitment: Solved Previous Year Question Paper 2007 (IV English)
All Solved Previous Paper

Current GK / General Awareness

Curent GK: Khel Ratna, Arjuna Awards 2010


OSCAR Awards Winning Movies 2010 – Current GK
Economic Survey of India 2009 2010 – General Awareness
Hockey World Cup – Current GK
Padma Vibhushan Awardees 2010 – Current GK
More Current GK & General Awareness

Solved Sample Question Papers

AAI Sample Questions Paper: Written Exam for Recruitment


Reasoning Questions for Bank Exams – Solved
Karnataka Bank Clerical Exam Paper: Sample Questions
General Banking Officer Solved Sample Question Paper: Reasoning
SBI Clerk Sample Question Paper (General Awareness)
All Sample Question Paper

Improve Your English

Some Commonly Misused Words


How to improve your English by Reading
10 Things to do to improve your spoken English
Sample Questions – English Vocabulary for Entrance Exams
Idioms and Phrases for Competitive Exams – English Sample Paper
Tips to Improve Your English

Recently Announced Results

Result: Syndicate Bank 1000 Clerk Recruitment 2010


Result: SBI Recrtuiment 2010 – 4500 Probationary Officers
Result: PNB Clerk Recruitment Exam April 2010
Result: OBC Clerical Recruitment Exam Dec 2009
Result: Union Bank of India Recruitment of 1040 Clerks
All Recruitment Exam Results

Recruitment Exams 2010

Bank Recruitment Exams 2010


RRB Recruitment Notifications 2010

Home
GJ Study Material

21 of 22 12/12/2010 11:05 AM
UGC NET: Solved Sample Question Paper I | G J Tutorial http://www.gjtutorial.com/news/2009/03/ugc-net-solved-sample-question...

Contact Us
Privacy Policy
Disclaimer

Statement by Blog Oh! Blog

22 of 22 12/12/2010 11:05 AM

Interesses relacionados