Você está na página 1de 12

Az n Miatynkom

Dr. Papp Lajos szvsebsz verse

Yanni Reggeli fnyben

Automatikus prezentci

Mikor a szved mr csordultig tele, Mikor nem csnget rd, soha senki se, Mikor stt felh borul letedre, Mikor kiket szeretsz, nem jutsz az eszkbe. "llek", ne csggedj! Ne pusztulj bele! Nzz fel a magasba, remnyteljesen, S fohszkodj: MIATYNK, KI VAGY A MENNYEKBEN!

Mikor a magnyod ijeszt n rd szakad, Mikor krdsedre vlaszt a csend nem ad, Mikor krlvesz a durva szk zne, tkozdik a "rossz", - erre van Istene! "llek", ne csggedj! Ne roppanj bele! Nzz fel a magasba, s hittel rebegd: Uram! SZENTELTESSK MEG A TE NEVED!

Mikor mindenfel l forrong a "nagyvilg", Mikor elnyomsban szenved az igazsg, Mikor szabadul a Pokol a Fldre, Npek homlokra Kin blyege van stve, "llek", ne csggedj! Ne trjl bele! Nzz fel a magasba, - hol rk fny ragyog, S krd: Uram! JJJN EL A TE ORSZGOD!

Mikor beld sajdul a rideg valsg, Mikor letednek nem ltod a hasznt, Mikor magad knldsz, lztl gytrve, Hisz bajban nincs bart, ki veled tr dne! "llek", ne csggedj! Ne keseredj bele! Nzz fel a magasba, - hajtsd meg homlokod, S mondd: Uram! LEGYEN MEG A TE AKARATOD!

Mikor a "kisember" fillrekben szmol, Mikor a drgasg az idegekben tncol, Mikor a "gazdag" millit klt: hogy "ljen", S milli szegny a "nincst l" hal hen, "llek", ne csggedj! Ne roskadj bele! Nzz fel a magasba, - tedd ssze kt kezed, S krd: Uram! ADD MEG A NAPI KENYERNKET!

Mikor letedbe lassan belefradsz, Mikor hited gyngl, - s t - ellene tmadsz, Mikor: hogy imdkozz, nincs kedved, sem er d, Minden lzad benned, hogy - tagadd meg " T", "llek", ne csggedj! Ne egyezz bele! Nzz fel a magasba, s hvd Istenedet! Uram! Segts! S BOCSSD MEG VTKEIMET!

Mikor hittl abban, hogy tged megbecslnek, Munkd elismerik, lakst is szereznek, Mikor vertkig hajszoltad magad, Ks bb rdbbentl, hogy csak kihasznltak...! "llek", ne csggedj! Ne ess ktsgbe! Nzz fel a magasba, srd el Teremt dnek: Uram! MEGBOCSTOK AZ ELLENEM VTKEZ KNEK!

Mikor a "nagyhatalmak" a BKT TRGYALJK, MIKOR A BKE SEHOL! csak egymst gyilkoljk, Mikor npeket a vesztkbe hajtjk, S krded: mirt t rd ezt ISTENEM, MI ATYNK?! "llek", ne csggedj! Ne pusztulj bele! Nzz fel a magasba, s knyrgve szlj! Lelknket kikrte a "rossz", tmad, s tombol! URAM! MENTS MEG A KSRTST L! MENTS MEG A GONOSZTL! AMEN!

UTHANG: S akkor megszlal a MESTER, kemnyen - szelden, Tvozz Stn - sz nj vihar! BKE, s CSEND legyen!

Mirt fltek kicsinyhit ek?

BZZATOK ! Hisz' n megigrtem Nektek! Pokoli hatalmak rajtatok er t nem vesznek H sges kis nyjam, N PSZTOROTOK vagyok, S a vgs id kig - VELETEK MARADOK!