mobilni Planet Siol.

net

Najdi.si

DKino

Blogos

Forumi

Casino

Trgovina

Telekom Slovenije

0°C
LJUBLJANA

NOVICE

Slovenija Lokalne novice Svet Gospodarstvo Rubrikon Vroče teme Poglobljeno

Zdravje

Znanost in okolje

Zanimivosti

Črna kronika

Tehnologija

PONEDELJEK 09.04.2012, 07:21

Dan po veliki noči čas za obisk sorodnikov in prijateljev
Ljubljana - Na velikonočni ponedeljek, dan po prazniku velike noči, se kristjani spominjajo prikazovanja vstalega Jezusa njegovima učencema.
1 0 NATISNI POŠLJI PISAVA

Iskalni niz...
NAJ BRANO KOMENTIRANO OCENJENO

Nado Gajšek Velenšek našli mrtvo

Tweet

0

Tako verniki ta dan tudi sami obiščejo svoje sorodnike in prijatelje ter delijo veselje ob prazniku

Türk: Varčevalni ukrepi nalagajo preveliko breme socialno najšibkejšim Na velikonočni ponedeljek bo zelo mrzlo Messi prvi po Müllerju s 60 zadetki Ko se 'The Doctor' spremeni v pacienta ...

Jezusovega vstajenja. Velikonočni ponedeljek je v Sloveniji tudi dela prost dan.

"Lomljenje kruha" prvi izraz za daritev maše
Kristjani v Jezusovo vstajenje, ki se ga spominjajo na veliko noč, verujejo na osnovi pričevanj oseb, ki se jim je Jezus prikazal in jim z očitnimi znamenji dokazal svojo istovetnost. Med njimi sta tudi dva učenca, ki sta ga na poti v Emavs prepoznala po lomljenju kruha in novico sporočila tudi drugim, kar opisuje Sveto pismo. "Lomljenje kruha" je tako izraz, ki so ga prvi kristjani uporabljali za daritev maše, pojasnjujejo na Slovenski škofovski konferenci.

Velikonočni ponedeljek v večini evropskih držav dela prost dan
Velikonočni ponedeljek je v Sloveniji podobno kot v večini evropskih držav dela prost dan. Po običajih je namenjen izletom, sprostitvi, obiskovanju sorodnikov in prijateljev. Po številnih slovenskih krajih je navada, da na ta dan pripravijo tudi posebne igre s pirhi, po cerkvah pa bodo tudi danes potekala številna bogoslužja. Mnogi se bodo danes vračali tudi s prazničnih počitnic, zato je na slovenskih cestah pričakovati povečan promet - predvsem iz smeri meje s Hrvaško proti Avstriji.

Fotogalerija
Ribja tržnica v Trstu
Tukaj se ribe ne kupujejo za sobotno kosilo ali nedeljski piknik, ampak se z njimi trguje resno in "na debelo".

Papež na Trgu svetega Petra daroval slovesno velikonočno mašo
Papež Benedikt XVI. je dopoldne na Trgu svetega Petra v Vatikanu daroval slovesno velikonočno mašo, ki se je je udeležilo na desettisoče vernikov z vsega sveta.

Ob veliki noči v katoliških cerkvah številna bogoslužja
Kristjani danes praznujejo svoj največji praznik - veliko noč, ko se spominjajo Jezusovega vstajenja od mrtvih, po katoliških cerkvah pa ob tem potekajo slovesne maše.

Anketa
Kako barvate jajca za veliko noč? z umetno barvo

Pirhe sekajo, trkljajo in skrivajo, šele nato pojejo
Pirhi so ena od značilnih velikonočnih jedi, z njimi pa so povezani tudi različni običaji. Tako marsikje v pirhe mečejo kovance, drugje jih skrivajo ali se z njimi celo obmetavajo.

s čebulnimi olupki s krep papirjem z rdečim vinom kako drugače kupimo že pobarvana jajca pri nas sploh nimamo pirhov

STA Foto: Matjaž Rušt
1 0 NATISNI POŠLJI PISAVA

GLASUJ

Rezultati

Tweet

0 Tečaj za voditelja čolna! Začetek 3.4., 8 lokacij, cena 99 EUR - ugodno!

NAJNOVEJŠE IZ KATEGORIJE:

UREDNIKOV IZBOR:

klub.sailsation.eu Sanjaš o iPadu? Sodeluj v nagradni na www.fleks.si Mega nagrade za vas

Dan po veliki noči čas za obisk sorodnikov in prijateljev 15. teden: Vlada in sindikati na okopih Gorenak ob dnevu zastave pozval k sodelovanju pri izhodu iz krize
Türk: Varčevalni ukrepi nalagajo preveliko breme socialno najšibkejšim Zver: Slovenija ponovno pred zgodovinskimi odločitvami Hojs potrdil, da bo Pograjc namestnik poveljnika sil Kfor
NAJ BRANO:

Kaj je slovensko

Oddih v Opatiji! Hotel Astoria vabi z izjemno pomladansko ponudbo! Že za 82 € na osebo ADpartner

Izhodišča za nov socialni sporazum podpisala le peščica sindikatov Pogajanja med vlado in sindikati tudi tokrat ostala na mrtvi točki Ivan Vogrin izstopil iz poslanske skupine Liste Virant MOL ukinja znižanje cene vrtca zaradi kredita za vse starše Vlada v DZ pošilja neusklajen predlog rebalansa; ESS o interventnih ukrepih

Število komentarjev: 1
naročite se spremljajte rss statistike

OBJAVI KOT …

slov1ec
Tudi mi se danes srečamo s sorodniki in se tega veselimo
pred 9 minutami

1

neprimerno

všeč mi je

odgovori

Spletni bonton
Skupaj lahko naredimo splet prijaznejši. Upoštevajte spletni bonton in pred objavo razmislite, kaj vaš komentar pove drugim o vas. S svojim "všeč mi je" nagrajujte le smiselne komentarje, neprimerne komentarje pa z enim klikom javite moderatorjem. Dodatno lahko neprimerne komentarje, za katere domnevate, da vsebujejo protizakonito vsebino, kot je sovražni govor, anonimno prijavite tudi na Spletno oko. Če pri komentarjih naletite na težavo ali napako, nam to sporočite, za kar se vam vnaprej zahvaljujemo.

TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o. Cigaletova 15, 1000 Ljubljana T: +386 1 473 00 10 E: info@tsmedia.si Podjetje Novinarsko središče Oglaševanje Kontaktni obrazec
Družinski kompleti Z Družinskimi kompleti A, B in C združite najboljše storitve SiOL - zabavno in vsebinsko bogato TV, hiter in zanesljiv internet, telefonijo ter najboljše mobilne storitve Mobitela. Najboljša zabava se nadaljuje! SiOL TV, SiOL internet in SiOL telefonija v paketu Trio. SiOL TViN Edina TV, ki jo lahko gledate vedno in povsod! Na vseh zaslonih – računalnik, tablica in mobitel.

© Vse pravice pridržane 1997-2012 TSmedia, medijske vsebine in storitve, d.o.o., Pogoji uporabe, Kolofon