Você está na página 1de 7

11/5/2016

11/5/2016 <a href=(http://www.hitbullseye.com/) Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra Other Courses: () MBA (http://mba.hitbullseye.com) GMAT (http://gmat.hitbullseye.com/) CSAT (http://ias.hitbullseye.com) BANK PO (http://po.hitbullseye.com) GRE (http://gre.hitbullseye.com) CLAT (http://clat.hitbullseye.com) (http://gdpi.hitbullseye.com/about­tech­mahindra.php ) Test Pattern (http://cpt.hitbullseye.co m/Tech­ Interview Experiences Mock Placement Paper Join Free Prep Paid Courses (http://gdpi.hitbullseye.c om/Tech­ (http://cpt.hitbullseye.co m/Tech­ (http://cpt.hitbullseye.co m/Tech­ (http://cpt.hitbullseye.com/Paid­ Mahindra.php) Mahindra.php) Mahindra­Placement­ Mahindra­Mock­ Tech­Mahindra­ Papers.php) Test.php) Placement­Papers.php) 3i Infotech (3I­Infotech­Test­Pattern.php) ABB (ABB­Test­Pattern.php) Accenture (Accenture­Test­Pattern.php) Adobe (Adobe­Test­Pattern.php) Agilent (Agilent­Test­Pattern.php) Akamai (Akamai­Test­Pattern.php) Alcatel Lucent (Alcatel­Lucent­Test­Pattern.php) Amazon (Amazon­Test­Pattern.php) Hughes Systique (Hughes­Systique­Test­Pattern.php) IBM (IBM­Test­Pattern.php) Igate (Igate­Test­Pattern.php) Impetus (Impetus­Test­Pattern.php) INautix (iNautix­Test­Pattern.php) Infosys (Infosys­Test­Pattern.php) Intergraph (Intergraph­Test­Pattern.php) IOCL (IOCL­Test­Pattern.php) Tech Mahindra – Test Pattern http://cpt.hitbullseye.com/Tech­Mahindra­Aptitude­Questions.php 1/7 " id="pdf-obj-0-4" src="pdf-obj-0-4.jpg">

Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra

11/5/2016 <a href=(http://www.hitbullseye.com/) Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra Other Courses: () MBA (http://mba.hitbullseye.com) GMAT (http://gmat.hitbullseye.com/) CSAT (http://ias.hitbullseye.com) BANK PO (http://po.hitbullseye.com) GRE (http://gre.hitbullseye.com) CLAT (http://clat.hitbullseye.com) (http://gdpi.hitbullseye.com/about­tech­mahindra.php ) Test Pattern (http://cpt.hitbullseye.co m/Tech­ Interview Experiences Mock Placement Paper Join Free Prep Paid Courses (http://gdpi.hitbullseye.c om/Tech­ (http://cpt.hitbullseye.co m/Tech­ (http://cpt.hitbullseye.co m/Tech­ (http://cpt.hitbullseye.com/Paid­ Mahindra.php) Mahindra.php) Mahindra­Placement­ Mahindra­Mock­ Tech­Mahindra­ Papers.php) Test.php) Placement­Papers.php) 3i Infotech (3I­Infotech­Test­Pattern.php) ABB (ABB­Test­Pattern.php) Accenture (Accenture­Test­Pattern.php) Adobe (Adobe­Test­Pattern.php) Agilent (Agilent­Test­Pattern.php) Akamai (Akamai­Test­Pattern.php) Alcatel Lucent (Alcatel­Lucent­Test­Pattern.php) Amazon (Amazon­Test­Pattern.php) Hughes Systique (Hughes­Systique­Test­Pattern.php) IBM (IBM­Test­Pattern.php) Igate (Igate­Test­Pattern.php) Impetus (Impetus­Test­Pattern.php) INautix (iNautix­Test­Pattern.php) Infosys (Infosys­Test­Pattern.php) Intergraph (Intergraph­Test­Pattern.php) IOCL (IOCL­Test­Pattern.php) Tech Mahindra – Test Pattern http://cpt.hitbullseye.com/Tech­Mahindra­Aptitude­Questions.php 1/7 " id="pdf-obj-0-24" src="pdf-obj-0-24.jpg">

Tech Mahindra – Test Pattern

11/5/2016

Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra

11/5/2016 Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra <a href=Home (http://cpt.hitbullseye.com/Tech­Mahindra­Test­Pattern.php) Technical (Tech­Mahindra­Technical­Questions.php) Verbal (Tech­Mahindra­Verbal­Questions.php) TECH MAHINDRA Aptitude Questions Quant (Tech­Mahindra­Aptitude­Test.php) Reasoning (Tech­Mahindra­Reasoning­Test.php) DIRECTIONS for the questions 1 to 10: Solve the following question and mark the best possible option. 1. Two years ago the average age of a family of 8 members was 18 years. After the addition of a baby, the average age of family remains the same today. What is the age of the baby ? A) 1 year B) 2 years C) 4 years D) 3.5 years Answer: Choice No. B . 2. An article when sold at a gain of 5% yields Rs. 15 more than when sold at a loss of 5%. The cost price of the article is: A) Rs. 200 B) Rs. 150 C) Rs. 80 D) Rs. 64 Answer: Choice No. B . 10/100 × x = 15 ⇒ x=150 As the loss and profit both are earned on the cost price. 3. If X gets 25% more than Y and Y gets 20% more than Z, the share of Z out of Rs. 740 will be: A) Rs. 300 B) Rs. 200 C) Rs. 240 D) Rs. 350 Answer: Choice No. B . Z share = Z, http://cpt.hitbullseye.com/Tech­Mahindra­Aptitude­Questions.php 2/7 " id="pdf-obj-1-6" src="pdf-obj-1-6.jpg">

TECH MAHINDRA Aptitude Questions

DIRECTIONS for the questions 1 to 10: Solve the following question and mark the best possible option.

  • 1. Two years ago the average age of a family of 8 members was 18 years. After the addition of a baby, the average age of family

1. Two years ago the average age of a family of 8 members was 18 years.

remains the same today. What is the age of the baby ?

  • A) 1 year

  • B) 2 years

  • C) 4 years

  • D) 3.5 years

Answer: Choice No. B.

1. Two years ago the average age of a family of 8 members was 18 years.
  • 2. An article when sold at a gain of 5% yields Rs. 15 more than when sold at a loss of 5%. The cost price of the article is:

2. An article when sold at a gain of 5% yields Rs. 15 more than when
  • A) Rs. 200

  • B) Rs. 150

  • C) Rs. 80

  • D) Rs. 64

Answer: Choice No. B. 10/100 × x = 15 x=150 As the loss and profit both are earned on the cost price.

  • 3. If X gets 25% more than Y and Y gets 20% more than Z, the share of Z out of Rs. 740 will be:

3. If X gets 25% more than Y and Y gets 20% more than Z, the
  • A) Rs. 300

  • B) Rs. 200

  • C) Rs. 240

  • D) Rs. 350

Answer: Choice No. B. Z share = Z,

11/5/2016

Y = 1.2Z X = 1.25×1.2Z, X+Y+Z =740 (1.25× 1.2+1.2+1)Z=74 3.7Z=740, Z=200

Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra

  • 4. In a mixture of 3 5 litres the ratio of milk and water is 4 : 1. If 7 litres of water is added to the mixture, the ratio of milk to water in

4. In a mixture of 3 5 litres the ratio of milk and water is 4
 

the resultant mixture will become :

  • A) 2 : 3

 
  • B) 3 : 2

  • C) 2 :

1

  • D) 1

:

2

 

Answer: Choice No. C. Mixture = 35L, Milk = 4/5 × 35 =28L Water = 1/5 × 35 =7L New 28/7+7 = M/W 28/14 = M/W =2/1

  • 5. What will be the income tax payable by a person getting a taxable income of Rs. 30,000 during the year if the first Rs. 18000 is not

5. What will be the income tax payable by a person getting a taxable income of

taxable and the tax rates arc 25% of the next Rs. 25000 ?

  • A) Rs. 3000

 
  • B) Rs. 3250

  • C) Rs. 3500

  • D) Rs. 3750

Answer: Choice No. A. T.I.=30,000, N.T.I.=18000 Taxable 12000, Income Tax = 25% of Taxable Income = 1/4 ×: 12000 = RS.3000

 
  • 6. 10 men can finish a piece of work in 10 days whereas it takes 12 women to finish it in 10 days. If 15 men and 6 women undertake

6. 10 men can finish a piece of work in 10 days whereas it takes 12

to complete the work, how many days will they take to complete the work?

  • A) 2

  • B) 4

  • C) 5

  • D) 11

 

Answer: Choice No. C.

  • 10 men = 10 days, 1 men 1 day = 1/100 work

 
  • 12 women = 12 days, 1 women 1 day = 1/120

  • 15 men + 6 women, 15 × 1/100 + 6 × 1/120

 

3/20 +1/20= 4/20 =1/5 work= 5 days

  • 7. A merchant marks his wares 40% more than the real price and allows 20% discount. His profit is:

7. A merchant marks his wares 40% more than the real price and allows 20% discount.
  • A) 20%

  • B) 18%

  • C) 16%

  • D) 12%

11/5/2016

Answer: Choice No. D. Let the CP = 100 Rs. Mark Price = 140 Discount = 20% Selling price 80/100 × 140 Hence profit = 12%

Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra

  • 8. A train 280 metres long is moving at 60 kms per hour. The time taken by the train to cross a platform 220 metres long is:

8. A train 280 metres long is moving at 60 kms per hour. The time taken
 
  • A) 20 seconds

  • B) 25 seconds

  • C) 30 seconds

  • D) 35 seconds

Answer: Choice No. C.

8. A train 280 metres long is moving at 60 kms per hour. The time taken
 
  • 9. A person spends 40% of his salary on food, 25% on house rent, 15% on entertainment and 5% on conveyance. If his savings at

9. A person spends 40% of his salary on food, 25% on house rent, 15% on

the end of the month is Rs. 1200, then his salary per month in rupees is:

 
  • A) 4000

  • B) 6000

  • C) 8000

  • D) 10000

Answer: Choice No. C. Total expenditure = 40 + 25 + 15 + 5 = 85% Saving = (100 ­ 85) = 15% 15/100 × Salary = 1200, Salary = 8000 Rs.

 

10.

The average of 7 consecutive numbers is 33. The highest of these numbers is:

10. The average of 7 consecutive numbers is 33. The highest of these numbers is:
  • A) 28

  • B) 30

  • C) 33

  • D) 36

Answer: Choice No. D. The average of 7 consecutive numbers will be the 4th number which is given to be = 33 5th number = 34, 6th number = 35, 7th number = 36

Recommended for Campus Placement Aspirants!!

11/5/2016

Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra

CAMPUS PLACEMENT TRAINING

© 2013 | Legal Notice | Terms

11/5/2016

Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra

11/5/2016

Tech Mahindra Aptitude Questions | Aptitude Test For Tech Mahindra