Você está na página 1de 3

Guyton & Hall: Textbook of Medical Physiology, 11th Edition

UNIT I: Introduction to Physiology: The Cell and General Physiology

MULTIPLE CHOICE

1. The cell membrane


a. Consists of two protein layers sandwiching a central lipid core
b. Allows for free movement of water
c. Is impermeable to fat-soluble substances
d. May contain proteins that confer ion permeability

ANS: D

2. Mitochondria
a. Are produced in the Golgi apparatus
b. Contain deoxyribonucleic acid (DNA), which is important in self-replication
c. Are found in cells in constant numbers
d. Are essential in the format of energy during glycolysis

ANS: B

3. Which of the following is not found in the cell membrane?


a. Ion channel proteins
b. Carrier proteins
c. Enzymes
d. ATP

ANS: D

4. Microtubules
a. Are important in the cytoskeleton
b. Are important constituents of the centriole and the mitotic spindle
c. Are composed of proteins synthesized by ribosome
d. All of the above

ANS: D

5. Lysosomes
a. Are formed by budding from the agranular endoplasmic reticulum
b. Contain mainly hydrolase enzymes
c. Are formed by a process of pinocytosis
d. Use hydrogen peroxide as their main method of digesting damaged cells

ANS: B

Copyright 2006 by Elsevier, Inc.


Additional Test Bank 2

6. Peroxisomes
a. Contain hydrolase enzymes that can split lipids into fatty acids and glycerol
b. Are essential in apoptosis, or programmed cell death
c. Are formed by the Golgi apparatus
d. Use oxidases and catalases to break down poisonous substances

ANS: D

7. Cell membrane proteins


a. Can transport substances against a diffusion gradient
b. Always span the cell membrane
c. Remain in a fixed position throughout the life of the cell
d. Cannot combine with membrane carbohydrates

ANS: A

8. Which of the following statements about the cell membrane is not true?
a. The cell membrane is a bilayer approximately 8 to 10 nm thick.
b. The cell membrane contains carbohydrate moieties that are important in cell
recognition.
c. The cell membrane contains cholesterol molecules that regulate the fluidity of the
membrane.
d. The cell membrane is freely permeable to organic ions.

ANS: D

9. The endoplasmic reticulum


a. Is filled with a fluid with the same composition of the cytosol
b. Provides an intracellular digestive system
c. Is important in the synthesis of proteins and enzymes
d. Always has large numbers of ribosomes attached to the outer surface

ANS: C

10. The Golgi apparatus


a. Is closely related to the mitochondria
b. Is prominent in secretory cells
c. Is essential in the production of lipids
d. Is important in cell degradation processes

ANS: C

Copyright 2006 by Elsevier, Inc.


Additional Test Bank 3

11. Endocytosis
a. Can involve specialized protein receptors on the cell membrane
b. Is independent of contractile proteins such as actin and myosin
c. Involves removal of damaged cell products across the cell membrane
d. Concerns only minute vesicles such as ingestion of proteins

ANS: A

12. Which of the following cell organelles contains DNA?


a. Mitochondria
b. Golgi apparatus
c. Lysosomes
d. Endoplasmic reticulum

ANS: A

Copyright 2006 by Elsevier, Inc.