Você está na página 1de 16

1. Study of speech sounds in a language is known as _________.

a. Phonology

b.Phonetics

c. Morphology

d. None of them

2. The study of how speech sounds are made is known as_______.

a. Acoustic phonetics

b. Auditory phonetics

c. Articulatory Phonetics

d. None of them

3. The study of physical properties of speech as sound waves in the air


is called________.

a. Articulatory phonetics

b. Acoustic phonetics

c. Auditory phonetics

d. None of them.

4. Transmition of speech sounds in known as__________.


a. Auditory phonetics

b. Articulatory phonetics

c. Acousticc Phonetics

d. All of them

5. Sounds in which there is no obstruction to the flow of air are known


as ________.

a. Consonant

b. Vowel

c. All of them

d. None of them

6. Sounds in which there is obstruction to the flow of air are


called__________.

a. Consonant

b. Vowel

c. None of them

d. All of them

7. How many consonant sounds are in IPA?


a. 22

b. 24

c. 32

d. None of them

8. IPA stands for_________.

a. International Phone Alphabet

b. International Phonetic Association

c. International Phonetic Alphabet

d. None of them

9. There are ______ short vowel sounds in English.

a. 5

b. 7

c. 6

d. None of them

10. How many English long vowels are?

a. 5

b. 7
c. 4

d. None of them

11. Combination of two vowel sounds is called_______.

a. Long vowel

b. Diphthongs

c. Short Vowel

d. None of them

12. Combination of three vowel sounds are known as _______.

a. Diphthongs

b. Long vowel

c. Triphthongs

d. All of them

13. There are _________ diphthongs vowels in English.

a. 5

b. 6

c. 8

d. All of them
14. How many triphthongs vowels are in Engllish?

a. 5

b. 7

c. 8

d. None of them

15. Identify the diphthong:

a. Fu:d

b. Cʊld

c. Seɪ

d. None of them

16. Identify the short vowel:

a. Car

b. When

c. Time

d. None of them

17. Which of the following is triphthong?

a. i:
b. ɔɪ

c. ɑʊə

d. All of them

18. Identify the long vowel:

a. ə

b. ʊə

c. eɪə

d. None of them

19. Write the two symbols for the long vowels in the following words:

a. Put

b. Seal

d. Bring

d. All of them

20. Which of the following word is cist on schwa:?

a. And

b. Often

c. About
d. All of them

21. Which of the following is ash?

a. ə

b. æ

c. ʊ

d. None of them

22. The tube which begin just above the larynx is known as _________.

a. Soft palate

b. Pharynx

c. Tongue

d. None of them

23. How sounds are produced from mouth is known as__________.

a. Manner of articulation

b. Place of articulation

c. None of them

d. All of them
24. In which manner sounds are produced from mouth is called
________.

a. Place of articulation

b. Manner of articulation

c. All of them

d. None of them

25. The study of pronounciation and sounds of a language is known as


____________.

a. Phonetics

b. Phonology

c. Morphology

d. None of them

26. The smallest unit of speech that can be used to make one word
differnet from other is known as_________.

a. Morpheme

b. Phoneme

c. Lexeme

d. None of them
27. A smallerst meaningful unit of language is called ____________.

a. Phoneme

b. Morpheme

c. Lexeme

d. None of them

28. The study of word formation is known as __________.

a. Phonology

b. Phonetics

c. Morphology

d. All of them

29. BBC stands from __________.

a. British Broadcasting Corporation

b. British board Corpus

c. British Broadcasting Center

d. None of them

30. Slash mark is used for:

a. Phonetic
b. Phoneme

c. Morpheme

d. All of them

31. Square brackets are used for _________.

a. Phoneme

b. Morpheme

c. Phonetic

d. None of them

32. How many sounds are in bilabial?

a. 4

b. 3

c. 5

d. None of them

33. Which of the following are labiodentals?

a. P b m

b. K g

c. F v
d. None of them

34. θ and ϶ sounds are known as __________.

a. Bilabial

b. Velar

c. Theta

d. None of them

35. Velar sounds are formed by:

a. Tongue touch to hard palate

b. Tongue touch to soft palate

c. Tongue touch to alveolar ridge

d. All of them

36. The hard palate is known as ___________.

a. Little ridges

b. Roof of the mouth

c. Tip of the tongue

d. All of them
37. Which of following is glottal sound?

a. T d

b. K g n

c. H

d. None of them

38. W J sometimes called___________.

a. Vowel

b. Consonant

c. Semi Vowel

d. None of them

39. A vowel in which the back of the tongue is the highest point is
called:

a. Front vowel

b. Back vowel

c. Middle vowel

d. None of them

40. Identify the front vowels:


a. ᴧ

b. i:

c. a:

d. None of them

41. Which of the following is middle vowel?

a. ɪ

b. ə

c. ʊ

d. All of them

42. How many types of vowels are?

a. 3

b. 5

c. 4

d. None of them

43. Triphthongs are composed from ____________ with the addition of


schwa ə sound.

a. Long vowel
b. Short vowel

c. Diphthong

d. None of them

44. The mouth part used to produce sounds is called:

a. Oral Cavity

b. Nasal Cavity

c. Pharynx

d. None of them

45. The part of nostrils is called:

a. Pharynx

b. Oral Cavity

c. Nasal Cavity

d. None of them

46. Which of the following are plosive velar?

a. I p I IbI

b. I t I IdI

c. I k I IgI
d. None of them

47. Plosives of English language are consist on:

a. Voiced

b. Voiceless

c. None of them

d. Both A and B

48. They begin as Plosives and end as fricatives are known as:

a. Plosive

b. Nasal

c. Affricatives

d. None of them

49. Sounds in which air stream is diverted through the nasal cavity are
called:

a. Approximants

b. Fricatives

c. Nasals
d. All of them

50. Identify the post alveolar affricative from following:

a. I s I I ȝ I

b. s z

c. tʆ tȝ

d. All of them

1. B 2. C 3. B 4. A 5. B 6. A 7. B 8. C 9. C 10. A 11. B 12. C 13. C


14. A 15. C 16. B 17. C 18. D 19. B 20. C 21. B 22. B 23. B 24. B

25. B 26. B 27. B 28. C 29. A 30. B 31. C 32. B 33. C 34. C 35. B
36. B 37. C 38. C 39. B 40. B 41. B 42. C 43. C 44. A 45. C 46. C
47. D 48. C 49. C 50. C