Você está na página 1de 5

ORANI NATIONAL HIGH SCHOOL – MAIN

SENIOR HIGH SCHOOL DEPARTMENT


MIDTERM EXAM IN COMPUTER SYSTEMS SERVICING Grade 11 - ICT
1ST SEMESTER SY 2018-2019

NAME:______________________________________________________ DATE:__________ SCORE:_______

Multiple Choice: Choose the letter of the correct answer, encircle the letter of your answer.
1. Which of the following criteria should be considered in choosing a material for a project
a. of good quality b. reliable c. low cost d. all of the above
2. This is a set of written instructions that identifies the health and safety issues that may arise from the jobs and tasks that
make up a system of work..
a. Workplace Procedure b. Policies c. Guidelines d. Rules
3. A good quality product must met the standards of …
a. DTI b. ISO 9000 c. ICC d. None of the above
4. This is the purposeful change of a process to improve the reliability of achieving an outcome.
a. Quality Standards b. Quality Assessment c. Quality Improvement d. Quality Control
5. Poor prioritizing, scheduling and timing affects..
a. Quality of work b. Quantity of work C. Work Standards d. All of the above
6. This is a type of occupational hazard that involves environmental hazards that can cause harm with or without contact?
a. Physical Hazards b. Chemical Hazards c. Ergonomic Hazards d. Biological Hazards
7. The process of removing the hazard from the workplace.
a. Substitution b. Isolation c. Engineering Controls D. Elimination
8. A piece of computer hardware used to input text, characters, and other commands into a computer or similar device?
a. Keyboard b. Mouse c. Monitor d. Printer
9. This is a hardware device used to maintain a voltage to electronic devices.
a. Keyboard b. Monitor c. Power Supply d. Extension Cord
10. A 220v Computer plugin to 110v will likely to…
a. Turn on b. Explode c. Fail to power on D. Burn
11. It is a non-volatile memory hardware device that permanently stores and retrieves data on a computer.
a. Hard disk Drive b. Compact Disk c. Digital Video Disk d. Floppy Disk
12. Which of the following is a Spreadsheet software
a. Microsoft Word b. Microsoft Excel c. Microsoft Powerpoint d. Microsoft Publisher
13. What is the shortcut key for Copy
a. Ctrl + X b. Ctrl + V c. Ctrl + C d. Ctrl + Enter
14. What is the shortcut key for Paste
a. Ctrl + X b. Ctrl + V c. Ctrl + C d. Ctrl + Enter
15. The fastest way to shut down a computer is to…
a. Turn off the AVR b. Alt + F2 c. Unplug the cord d. Press the power Button
16. If you want to save a document, you can press the shortcut key…
a. Ctrl + C b. Ctrl + S c. Ctrl + V d. Ctrl + X
17. Which of the following is NOT a Web Browser?
a. Firefox b. Chrome Chrome c. Microsoft Edge d. Yahoo
18. The following is an example of search engine EXCEPT:
a. Microsoft Edge b. Google Search c. Bing d. Ask
19. If you want to view a webpage or link in the future without searching you must…
a. Save link b. Save the Page c. Bookmark the page d. None of the above
20. To save existing file with renaming or saving it to other location you must press the button
a. Save as b. Save c. Rename d. Ctrl+S
21. What will you type in the command prompt if you want to check your hard drive for error?
a. Check disk b. chkdsk c. checkdrive d. Copy to
22. A small picture or symbol on a graphical user interface (GUI) that represents a program or command.
a. Directory b. file c. icon d. None of the above
23. Deleted files are temporary stored in…t
a. My computer b. Recycler c. Recycle Bin d. Temporary Files
24. This is regarded as the brain of the computer?
a. Hard disk Drive b. Power Supply c. Processor d. RAM
25. What device produces hard copy of your documents?
a. Scanner b. Barcode Reader c. Printer d. None of the above
26. The CPU’s speed is measured in?
a. Bytes b. Hertz c. Pixels d. Bits
27. A computer’s storage is measured in?
a. Bytes b. Hertz c. Pixels d. Bits
28. When you look at the sticker of the ram module you saw 1066 MHz, 1066 MHz is the ram’s …
a. Capacity b. model c. Speed d. None of the above
29. The machine language is consist of series of 1/0s which is called the…
a. Morse code b. Computer language C. Programming Language d. Binary Language
30. 1 Gigabyte is equivalent to how many Megabytes?
a. 100 b. 10,000 c. 1,000 d. 10
31. Which of the following value has the highest capacity?
a. Gigabyte b. Terabyte c. Megabyte d. Kilobyte
32. Convert 102410 to Binary
a. 100000000002 b. 10000000002 c. 1000000002 d. 100000000012
33. Convert 364 into binary
a. 100000002 b. 100000002 c. 1011011002 d. 1011011012
34. Convert 1100012 to Decimal
a. 4810 b. 5210 c. 4910 d. 6510
35. Convert 10011012 to decimal.
a. 7710 b. 6710 c. 2210 d. 9910
36. 1 byte if consist of how many bits?
a. 2 b. 4 c. 8 d. 16
37. 2500 Gigabytes is equivalent to.
a. 2.5 Terabytes b. 2500000 Megabytes c. 2500000000 Kilobytes d. All of the above
38. 100102 + 100102 =?
a. 1001012 b. 1001002 c. 1001112 d. 1011012
39. 101012 - 1002 =?
a. 100012 b. 100102 c. 1001012 d. 1001112
40. It is a diagram that uses graphic symbols to depict the nature and flow of the steps in a process.
a. Block Diagrams b. Loop Diagrams c. Charts d. Flowchart
41. It is represented by a rectangle. It refers to an action in a business process
a. Decision b. Process c. Arrow Line d. Connector
42. It is represented by a diamond. A process that can answer a decision of "yes" or "no" requires a decision box.
a. Decision b. Process c. Arrow Line d. Connector
43. It is represented by a small circle or a connector box and is labelled using letters.
a. Decision b. Process c. Arrow Line d. Connector
44. Drawn in one direction, preferably from top to bottom to keep a flowchart clear.
a. Decision b. Process c. Arrow Line d. Connector
45. A diagram that is a representation of the elements of a system using abstract, graphic symbols rather than realistic pictures.
a. Block Diagrams b. Loop Diagrams c. Schematic Diagram d. Flowchart
46. Used to loosen or tighten slotted screw.
a. Philip screwdriver b. Flathead screwdriver c. Torx screwdriver d. Hex driver
47. Hand tool used to loosen or tighten cross-head screw.
a. Philip screwdriver b. Flathead screwdriver c. Torx screwdriver d. Hex driver
48. It is a hand tool used to loosen or tighten star-like depression on top.
a. Philip screwdriver b. Flathead screwdriver c. Torx screwdriver d. Hex driver
49. Hand tool used to manipulate small parts.
a. Flathead screwdriver b. Need-nose plier c. Torx screwdriver d. Tweezer
50. A hand tool used to hold small parts.
a. Flathead screwdriver b. Need-nose plier c. Torx screwdriver d. Tweezer

“Your I WILL is more important than your IQ”

Prepared by: Sir Aldrine Y. Teleron


ORANI NATIONAL HIGH SCHOOL – MAIN | SENIOR HIGH SCHOOL
MIDTERM EXAMINATION IN COMPUTER SYSTEMS SERVICING
G-11 TVL-ICT
1ST SEMESTER A.Y. 2018-2019
ANSWER KEY
I. 27. A
1. D 28. C
2. A 29. D
3. B 30. C
4. D 31. B
5. B 32. A
6. A 33. C
7. D 34. C
8. A 35. A
9. C 36. C
10. C 37. A
11. A 38. B
12. B 39. A
13. C 40. D
14. B 41. B
15. D 42. A
16. B 43. D
17. D 44. C
18. A 45. C
19. C 46. B
20. A 47. A
21. B 48. C
22. C 49. D
23. C 50. B
24. C
25. C
26. B
REPUBLIC OF THE PHILIPPINES
Department of Education
Region III
Division of Bataan
ORANI NATIONAL HIGH SCHOOL
Table of Specification in MIDTERM Assessment in COMPUTER SYSTEMS SERVICING (ICT)

Learning Competencies Item No. No. of Items


LO 1. Assess quality of received materials 1-10 10
1.1 Obtain work instruction in accordance with
standard operating procedures
1.2 Check the received materials against
workplace standards and specifications
1.3 Identify and isolate faulty materials related to
work
1.4 Record and/ or report defects and any
identified causes to the supervisor concerned in
accordance with workplace procedures
1.5 Replace faulty materials in accordance with
workplace procedures
LO 1. Plan and prepare for task to be undertaken 11-30 20
1.1 Determine requirements of task in accordance
with the required output
1.2 Select appropriate hardware and software
according to task assigned and required outcome
LO 2. Input data into computer
2.1 Enter the data into the computer using
appropriate program/application in accordance
with company procedures
2.2 Check the accuracy of information and save
the information in accordance with standard
operating procedures
2.3 Store inputted data is in storage media
according to requirements
LO 3. Access information using computer
3.1 Select correct program/application based on
job requirements
3.2 Access program/application containing the
information required according to company
procedures
3.3 Select, open,
LO 5. Use basic functions of a www- browser to
locate information
5.1 Establish information requirements for internet
search
5.2 Launch browser
5.3 Load search engine
LO 6. Maintain computer equipment and systems
6.1 Implement procedures for ensuring security of
data, including regular backups and virus checks
in accordance with standard operating procedures
LO 3. Use appropriate hand tools and test
equipment
3.1 Use tools according to tasks undertaken.
3.2 Observe all safety procedures in using tools at
all times and use appropriate PPE
3.3 Report malfunctions, unplanned or unusual
events to the supervisor
LO 2: Plan an approach for components testing 31-35 5
2.1 Identify various testing methods based on
types of electronic components
LO 2. Carry out measurements and calculation 36-45 10
2.1 Select appropriate measuring instrument to
achieve required outcome
2.2 Obtain accurate measurements for job
2.3 Perform calculation needed to complete task
using the four mathematical fundamental
operations addition (+), subtraction (-),
multiplication (x), and division (÷)
2.4 Use calculation involving fractions,
percentages and mixed numbers to complete
workplace tasks
LO 1. Identify different kinds of technical drawings 46-50 5
1.1 Select correct technical drawing in
accordance with the job requirement
1.2 Segregate technical drawings in accordance
with the types and kinds of drawings
TOTAL 50

Prepared by:

ALDRINE Y. TELERON
Teacher II

Checked by:

MA. CONCEPCION M. REYES


Assistant Principal II

Noted:

LORETA MICHELLE W. BAMBA


School Principal III