Você está na página 1de 5

1) Mr Tan is as old as Mrs Tan.

He is 35 years older than his son, Luke.


Luke will be 20 years old in six years time.
How old is Mrs Tan now?

2) At the start of a day, 5002 Singaporeans and 2174 Malaysians. visisted Sentosa.
At the end of the day, 3950 Singaporeans and 693 Malaysians remained on Sentosa.
How many people left Sentosa at the end of the day?

3) There are 18 cars and motorcycles altogether in a car park.


The vehicles have 58 wheels alogether.
How many cars are there?

4) Muthu sold curry puffs from Tuesday to Thursday.


He sold 1846 more curry puffs on Tuesday than on Wednesday.
He sold 700 fewer curry puffs on Wednesday than on Thursday.
On Thursday, he sold 2844 curry puffs.
a) How many curry puffs did he sell on Tuesday?
b) How many curry puffs did he sell altogether from Tuesday to Thursday?
5) Siti and Mohan started counting at the same time.
Siti counted on by hundreds from 2000.
Mohan counted backwards by thousands.
After four counts, they had reached the same number.
What number did Mohan start counting from?

1) A pair of pants cost $8.


6 belts cost as much as 3 pairs of pants.
What is the cost of a belt?

2) Mr Samad has 17 birds and cats in total.


If he counted 44 legs in all, how many birds are there?
A bird has 2 legs. A cat has 4 legs.

3) There were 7584 people at a fun fair.


2839 of them were adults and the rest were children.
(a) How many children were there?
(b) If 2566 of the children were boys, how many girls were there?
4) Natalie bought 7 books.
Each book cost $4.
She paid for the books with two $20 notes.
How much change did she receive?

5) Ethan had 48 erasers.


He divided the erasers among some children and had 3 erasers left.
If each child received 9 erasers, how many children were there?

Answers:
1) 20 - 6 = 14
Luke now is 14 years old
14 + 35 = 49
Mrs Tan is 49 years old now
2) 5002 + 2174 = 7176
3950 + 693 = 4643
7176 - 4643 = 2533
3) Using the Guess and Check method.
Cars Motorcycles (Total 18 and 58 Wheels)
Cars = 4 wheels
Motorcycles = 6 wheels
58 / 6 = 9.66 = 10 (rounded up)
10 x 4 = 40 wheels 8 x 2 = 16 wheels Total = 56 wheels
11 x 4 = 44 wheels 7 x 2 = 14 wheels 58
There are 11 cars.
4) a) Thursday given as 2844
Curry puffs sold on Wednesday = 2844 - 700
= 2144
Curry puffs sold on Tuesday = 2144 + 1846
= 3990
b) Total curry puffs sold = 3990 + 2144 + 2844
= 8978
5) Siti count by hundreds
Get the number after 4th counts
4 counts (Siti: 2000, 2100, 2200, 2300)
Mohan count backwards by thousands
Same no. as Mohan: 2300
Mohan's 4 counts (backwards): 2300, 3300, 4300, 5300)

1) 1 pants = $8
6 belts = 3 pairs of pants
8 x 3 = 24
24 / 6 = 4
Cost of a belt = $4
2) Total 17 and 44 legs.
Assumption method, start at around half the number.
Birds Cats
10 7 = 20 (10 x 2) + 28 (7 x 4) = 48 legs
11 6 = 22 (11 x 2) + 24 (6 x 4) = 46 legs
12 5 = 24 (12 x 2) + 20 (5 x 4) = 44 legs
There are 12 birds.

3) a) Total number of people - Adults


7584 - 2839 = 4745
There wer 4745 children there.

b) 4745 - 2566 = 2179


There were 2179 girls there.

4) 7 x 4 = 28
20 + 20 = 40
40 - 28 = 12
She will recieved $12 change.

5) Total erasers - 3 erasers left


48 - 3 = 45
Each child received 9 erasers.
45 / 9 = 5
There were 5 children there.