Você está na página 1de 3

Sisa Feliciano Memorial High School

F. Simeon, Ragay, Camarines Sur


1ST Periodical Examination TLE GRADE 9

TEST I. Multiple Choice. Choose the letter of the correct answer and write it on the space provided before
each number.
____1. It is a general purpose device that can be programmed to carry out a set of arithmetic or logical
operations automatically.
a. Printer b. Computing device c. Computer d. Analog computer
____2. A computer that performs calculations and logical operations with quantities represented as digits,
usually in the binary number system.
a. Digital computer b. hybrid computer c. analog computer d. minicomputer
____3. A computer system consisting of a combination of analog and digital computer systems
a. Digital computer b. hybrid computer c. analog computer d. minicomputer
____4. A computer used for advanced scientific research such as nuclear physics.
a. Microcomputer b. super computer c. main frame d. mini computer
____5. A computer used to handle all kinds of problems whether scientific or commercial like performing
complex mathematical calculations, usually found in banks, hospital, airports, etc.
a. Microcomputer b. super computer c. main frame d. mini computer
____6. A computer designed to provide services to client machines in a computer network.
a. Server computer b. personal computer c. minicomputer d. desk top computer
____7. A personal computer designed for regular use at a single location on or near desk or table due to its
size and power requirements.
a. Server computer b. personal computer c. minicomputer d. desk top computer
____8. A portable personal computer with a “clamshell” form factor, with a keyboard on the lower part of
the clamshell and a thin LCD/LED computer screen on the upper portion which is opened up to use it.
a. Laptop b. PDA c. tablet computer d. wearable computer.
____9. a mobile computer with a touchscreen display, circuitry, and battery in a single device and is very
handy to use.
a. Laptop b. PDA c. tablet computer d. wearable computer.
____10. A miniature electronic devices that are worn under, with or on top of clothing.
a. Laptop b. PDA c. tablet computer d. wearable computer.
____11. It is a system software and a special computer program designed to operate and control the
computer hardware. It is responsible for overall management and control of the computer system.
a. Operating System b. multi-user c. multiprocessing d. multitasking
____12. An Operating System classification which allows two or more users to run programs at the same
time.
a. Operating System b. multi-user c. multiprocessing d. multitasking
____13. Classification of OS which supports running a program on more than one CPU.
a. Operating System b. multi-user c. multiprocessing d. multitasking
____14. Classification of OS which allows more than one program to run concurrently.
a. Operating System b. multi-user c. multiprocessing d. multitasking
____15. It is the main part of a microcomputer, sometimes called the chassis. It includes motherboard,
processor, memory chips, buses, expansion slots, etc.
a. Primary storage b. CPU c. motherboard d. system unit
____16. It is the main circuit board of a computer. It contains all the circuits and components that run
the computer.
a. Primary storage b. CPU c. motherboard d. system unit
____17. It is the main “brain” or “heart” of a computer system.
a. Primary storage b. CPU c. motherboard d. system unit
____18. It is the computer’s working storage space that holds data, instructions for processing and
processed data waiting to be sent to secondary storage.
a. Primary storage b. CPU c. motherboard d. system unit
____19. Type of memory which is non-volatile, meaning it holds data even when the power is ON or OFF.
a. Expansion Bus b. adapters c. Read-Only Memory d. Random-Access Memory
____20. It is volatile, meaning it holds data only when the power is on.
a. Expansion Bus b. adapters c. Read-Only Memory d. Random-Access Memory
____21. A data pathway between several hardware components inside or outside a computer.
a. Expansion Bus b. adapters c. Read-Only Memory d. Random-Access Memory
____22. A printed-circuit board that enable the computer to use a peripheral device for which it does not
have the necessary connections or circuit boards.
a. Expansion Bus b. adapters c. Read-Only Memory d. Random-Access Memory
____23. it is installed in the back corner of the PC case, next to the motherboard. It converts AC to DC
voltages that are used by other components in the PC.
a. Optical Drive b. DVD c. Power Supply Unit d. Hard disk drive
____24. Designed to optically access data stored on a disc.
a. Optical Drive b. DVD c. Power Supply Unit d. Hard disk drive
____25. A storage device that uses lasers to read data on the optical media.
a. Optical Drive b. DVD c. Power Supply Unit d. Hard disk drive
____26. A magnetic storage device that is installed inside the computer.
a. Optical Drive b. DVD c. Power Supply Unit d. Hard disk drive
____27. It is the first input device developed for the PC.
a. Mouse b. monitor c. light pen d. keyboard
____28. The most commonly used pointing device used in PC’s.
a. Mouse b. monitor c. light pen d. keyboard
____29. A stylus wired to a video terminal used to draw pictures or select menu options.
a. Mouse b. monitor c. light pen d. keyboard
____30. The following are storage devices except for this one-
a. Optical drive b. compact disc c. flash drive d. external hard drive
TEST II. IDENTIFICATION. Give the correct answer of the following questions.
_______________31. It protects a computer network from unauthorized access.
_______________32. Type of network that connect larger geographic areas, such as Florida, the
US or the world.
_______________33. This is an internetworking system capable of joining two networks that use
different base protocols.
____ __________34. It is consists of two or more computers that are linked in order to share
resources, exchange files, or allow electronic communications.
_______________35. They translate digital signals from a computer into analog signals that can
travel across conventional phone lines.
_______________36. A device that connects a client computer, server, printer or other
components to your network.
_______________37. A device filters data traffic at a network boundary.
_______________38. It is a device that gathers the signals from devices that are connected to it, and then
regenerates a new copy of each signal.
_______________39. It is a small, simple, inexpensive device that joins multiple computers together.
_______________40. Type of network that is confined to a relatively small area.
_______________41. It is a connector at the back of a computer or other device.
_______________42. A computer circuit board installed in a computer so that it can be connected
to a network.
_______________43. It is a part of a network. It is a special computer that users on the network can
access to carry out a particular job.
_______________44. An input device that read text or illustration printed on paper, translated the
information into a form that a computer can use.
_______________45. It is a primary memory and is used inside the computer to hold programs and data
while it is running.
B. Name these pictures.

46. ______________________ 47. __________________ 48._________________

49.________________ 50.___________________________
1C
2A
3B
4B
5C
6A
7D
8A
9C
10 D
11 A
12 B
13 C
14 D
15 D
16 C
17 B
18 A
19 C
20 D
21 A
22 B
23 C
24 B
25 A
26 D
27D
28A
29C
30A
31NETWORK FIREWALL
32WAN
33NETWORK GATEWAY
34NETWORK
35MODEM
36NETWORK INTERFACE
37BRIDGE
38ETHERNET SWITCH
39HUB
40LAN
41PORT HUB/PORT
42LAN CARD
43SERVER
44SCANNER
45RAM
46LAN
47SOLDERING IRON
48USB
49PHILIPS
50UTP