Você está na página 1de 244

CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2018.1

AERONAVAGANTE E NÃO
AERONAVEGANTE

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2018.2

AERONAVAGANTE E NÃO
AERONAVEGANTE

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2019.2

AERONAVAGANTE E NÃO
AERONAVEGANTE

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2018.1

CONTROLE DE TRÁFEGO
AÉREO

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2018.2

CONTROLE DE TRÁFEGO
AÉREO

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2017.1

AERONAVAGANTE E NÃO
AERONAVEGANTE

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2020.2

AERONAVAGANTE E NÃO
AERONAVEGANTE

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2017.2

CONTROLE DE TRÁFEGO
AÉREO

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2019.2

CONTROLE DE TRÁFEGO
AÉREO

LIVRO ELETRÔNICO
CURSO EU MILITAR - ESA

INGLÊS PARA
escola de
sargentos
das armas

PROVA EEAR 2020.2

CONTROLE DE TRÁFEGO
AÉREO

LIVRO ELETRÔNICO
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
ARTICLES
ARTICLES
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

ARTICLES

Indefinite Articles
a/an

São usados quando nos referimos a algo em geral, não especificado.


Não são usados com substantivos no plural.

Ex.:
She’s waiting for a taxi.
It’s a beautiful day.

a – é usado com substantivos cuja grafia inicie por consoante ou por som de
consoante;
an – é usado com substantivos cuja grafia inicie por vogal ou por som de
vogal.

Ex.:
Do you want an apple or a banana?
I’m going to buy a hat or an umbrela.

an hour (h não é pronunciado: an hour)


a university (pronunciado como yuniversity)
a European (pronunciado como yuropean)

São usados quando dizemos o que uma coisa ou pessoa é. Por exemplo:
The sun is a star.
Dallas is a city in Texas.

São usados para profissões:


He’s an engineer.
Beetoven was a composer.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

Definite Article
the
É usado sempre que nos referimos a algo específico ou que já foi mencionado
em um discurso anterior.
É usado com substantivos no singular e no plural.
Ex.: Can you repeat the question, please?

Articles
a/an and the
I’ve got a car.
I’m going to clean the car tomorrow.
Is there a hotel near here?
We enjoyed our Holiday. The hotel was very nice.

Definite Article
the
É usado com:
substantivos únicos na sua espécie
The sky is blue and the sun is shining.

nomes geográficos
He has already been to the North Pole.

Adjetivos com função de substantivo


The powerful control the business.

nomes de família
The Smith are a famous family.

Instrumentos musicais
Paula is learning to play the piano.

ritmos musicais e danças


She knows how to dance the samba.

números ordinais
This is the second time I visit the museum.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

Não é usado com:

Nomes de pessoas
Sue is my sister.

Nomes de lugares
Paris is a beautiful city.

Idiomas
English is very easy.

Esportes
Soccer is very popular.

Disciplinas
Math is very easy for me.

Pronomes possessivos
My cell phone is pink.

Dias da semana
Sunday is my favorite day of the week.

Cores
My favorite color is purple.

Cargos acompanhados de um nome próprio


President Kennedy was murdered in 1963.

Expressões de tempo com last e next


I will travel next week.

Refeições
Dinner is ready.

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
Classe
Classe de
de Palavras
Palavras
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

CLASSE DE PALAVRAS
Existem 8 diferentes tipos de palavras em inglês. Eles são chamados de classes
de palavras. São eles:
verbo;
substantivo;
adjetivo;
advérbio;
preposição;
determinante;
pronome;
linking words.

Verb (verbo)
Indicam uma ação (algo que alguém fez, faz ou fará).
Ex.: run, walk, study, think, go, stay, read, write, send, live, listen, speak, talk, etc.

Noun (substantivo)
É o nome que damos às coisas: house, car, book, pen, man, president, woman,
boy, computer, magazine, etc. Os nomes próprios usados para coisas específicas
também são nouns: John, Christ The Redeemer, Mariah, Britney, Brad, Michael,
Brazil, Monday, Saturday, Christmas, Easter, etc.

Adjective (adjetivo)
É qualquer palavra usada para descrever alguém ou algo.
Ex.: big, small, old, new, beautiful, ugly, fat, slim, hot, cold, interesting, boring,
marvelous, fantastic, etc.

Adverb (advérbio)
Adicionam informação extra a um adjetivo, verbo ou a outro advérbio.
Em “She is very beautiful.” a palavra “very” adiciona uma informação extra ao
adjetivo “beautiful”. Logo, “very” é um advérbio.
Em inglês muitos advérbios são formados com –ly, exemplo: quickly, badly, etc.
Mas há ainda outras palavras que se encaixam nessa classe: not, just, very, too,
soon, just, etc.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
Preposition (preposição)
Expressam uma relação no tempo (quando algo acontece) ou no espaço (onde
algo acontece):
They left after six o’clock. (after é uma preposição de tempo)
They are in the classroom. (in é uma preposição de espaço/lugar
As preposições também expressam uma série de relações abstratas:
He dealt with the problem.

Determiners (determinantes)
São usados antes de substantivos para indicar se estamos nos referindo a algo
particular ou de um tipo particular.

Pronoun (pronome)
Assumem o lugar de um substantivo.
São exemplos de pronomes em inglês: I, you, he, she, it, they, someone, anyone,
his, hers, yours, mine, my, our, their, some, none, this, that, those, these, etc.

Conjunction or linking words (conjunção)


Criam sentenças mais complexas conectando frases mais simples. Evitando
situações como essa:
He studies English. He can’t speak English very well.

Podemos unir as duas frases usando but (mas) ou although (embora):


Although he studies English, he can’t speak very well.
He studies English, but he can’t speak it very well.

Alguns exemplos de conjunções em inglês: but, or, and, because, although, as, if,
in order to, so, as, despite, in spite of, etc.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

Articles (artigos)
São palavras que definem um substantivo como específico ou não específico.
Existem 3 artigos em inglês: a / an / the

Interjection (interjeição)
Expressam um sentiment ou uma surpresa.
Por exemplo, ouch é a palavra em inglês usada para expresser dor; equivale ao
nosso ai.

Estrutura das frases

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
COMPARATIVE
COMPARATIVE EE SUPERLATIVE
SUPERLATIVE ADJECTIVES
ADJECTIVES
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

COMPARATIVE E SUPERLATIVE ADJECTIVES


Comparative

Comparativo de inferioridade:
less + adjective + than

Ex.:
That subject is less important than this one.
Susan is less tall than Sue.
My bag is less organized than yours.

Comparativo de igualdade:
as + adjective + as

Ex.:
This house is as big as mine.
Carol is not as tall as her sister.

Comparativo de superioridade:

Adjetivos longos (mais de duas sílabas)


more + adjetivo + than
Ex.:
Dennis is more careful than Daniel.
English is more interesting than Spanish.
The blue shoes are more expensive than the red ones.

Adjetivos curtos
- Regra geral:
adjetivo + er + than
Ex.:
Athens is older than Rome.
I can run faster than him.

- Adjetivos terminados em -e:


adjetivo + r + than
Ex.:
John is nicer than Tom.
The green T-shirt is larger than the yellow one.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
- Adjetivos terminados em consoante + vogal + consoante:
adjetivo + consoante + er + than
hot – hotter
thin - thinner
Ex.:
Helen’s car is bigger than mine.

- Adjetivos terminados em -y:


retira-se o –y e acrescenta-se –ier + than
easy – easier
heavy - heavier
Ex.:
I wake up earlier than my sister.

Adjetivos irregulares

Superlative

Adjetivos longos (mais de duas sílabas)


the most / least + adjetivo

Ex.:
The Europa Hotel is the most expensive hotel in the city.

Adjetivos curtos
- Regra geral:
the + adjetivo + est
Ex.:
The church is very old. It’s the oldest building in town.

- Adjetivos terminados em -e:


the + adjetivo + st
Ex.:
Who is the nicest person you know?

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

- Adjetivos terminados em consoante + vogal + consoante:


the + adjetivo + consoante + est
hot – hottest
thin – thinnest
big - biggest

- Adjetivos terminados em -y:


retira-se o –y e acrescenta-se –iest
easy – easiest
heavy - heaviest
pretty - prettiest

Adjetivos irregulares

Comparative x Superlative

Double Comparatives

the + comparative, the + comparative

Ex.:
The more tired you are, the more difficult to concentrate.
The more you study, the less you make mistakes.

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
Denotação
Denotação ee conotação
conotação
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
DENOTAÇÃO E CONOTAÇÃO
Denotação e Conotação

Observe as duas frases a seguir:


- Not all snake bites are lethal.
- She is such a snake.
Perceba que nas duas frases aparece a palavra “snake”. Perceba também que
elas não estão empregadas em um mesmo sentido. Na primeira frase, a
palavra “snake” está empregada em seu sentido real, objetivo, literal,
dicionarizado; já na segunda frase, o termo “snake” aparece no sentido
figurado, subjetivo, o que é muito comum na Literatura.
Na primeira frase “snake” aparece no sentido denotative; já na segunda frase
o termo é empregado no sentido conotativo.
Quando nós usamos as palavras no seu significado real, isto é, aquele que
encontramos no dicionário, estamos diante da linguagem denotativa. A
linguagem denotativa não permite múltiplas interpretações.
Quando determinada palavra é utilizada com um sentido diferente daquele
que lhe é comum, nós estamos diante de uma linguagem conotativa.

Exemplos:

Because it seems your heart is made of stone.


Each features terracotta floors, stone walls and exposed-beam ceilings.

The people screamed, the fire went everywhere.


The Gendarmes open fire on anyone who approaches.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
ADJETIVOS
ADJETIVOS
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - ADJETIVOS
1) (EEAR-2018) The underlined word in the sentence implies an idea of:
“I find the easiest way to expand my vocabulary is to make up words.”
a) comparative adjectives
b) superlative adjectives
c) comparisons
d) adverb

02) Choose the incorrect alternative:


a) My children are happy!
b) They are intelligents boys!
c) I have a new dress!
d) I watched an interesting movie!
e) The old man is sad

03) Choose the incorrect alternative:


a) I heard a French song today.
b) This clock is French.
c) That girl pretty came with Marcus.
d) He's a young man in love.
e) My dress is old.

04) (ESA-2019) Which sentence is grammatically correct?


a) Camila’s dress is cheaper than mine.
b) I went to bad more earlier than usual.
c) Going by train is expensiver than by car.
d) My car is more fast than my sister’s car.
e) Gustavo is more old than his brother.

05) Which sentence is grammatically incorrect?


a) The Europa Hotel is more expensive than the Grand.
b) Box A is bigger than Box B.
c) This church is the older building in the town.
d) Excuse me, where is the nearest bank?
e) Luan is the best in the team.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
06) The weather in Sao Paulo is certainly _____ it is in Ceará.
a) colder than
b) the colder
c) the coldest of
d) the most cold
e) more cold than

07) (FMU – SP) Choose the correct alternative.


Air-jets are much _______. Let’s go by car. It’s __________.
a) more expensive – cheaper
b) cheaper – more cheap
c) expensive – more cheap
d) quicker – more slow
e) slower – quicker

08) (FMU/FIAM – SP) Choose the correct alternative:


Peter is ______ tall _______ John.
a) more – such
b) as – most
c) so – than
d) as – as
e) as – more

09) (EEAR-2017) The adjective “healthier” is _____.


a) superlative
b) comparative of equality
c) comparative of inferiority
d) comparative of superiority

10) (EEAR-2012) All the alternatives below follow the same


comparative form as “younger than”, (line 9), except:
a) fast
b) clean
c) cheap
d) careful

GABARITO

1-B 2-B 3-C 4-A 5-C 6-A 7-A 8-D 9-D 10 - D

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
ARTICLES
ARTICLES
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

EXERCÍCIOS - ARTICLES
01) Choose the correct alternative in the sentence below:
"My friends live in _____ old house in ____ small village. There is ____ beautiful
garden behind _____ house. I would like to have _____ garden like that."
a) an/a/a/an/the
b) an/a/a/an/a
c) a/an/a/the/the
d) a/an/a/the/a
e) an/a/a/the/a

02) Choose the correct alternative in the sentence below:


"I play ____ tennis once or twice _____ week if I can. It's my favorite sport. I can
say I'm _____ good player, but not _____ expert."
a) the/____/a/the
b) ____/an/a/a
c) ____/a/a/an
d) the/an/a/an
e) ____/the/____/the

03) Read the extract and answer question.


____ year 1665 was very bad for England. _____ epidemic of ____ terrible disease,
bubonic plague, killed over seventy thousand people just in London.
Fill in the blanks with the correct articles:
a) The / A / a
b) The / An / a
c) An / The / a
d) A / An / the

04) Select the alternative that best completes the extract below
Workplace Accident Statistics
Every year, millions of people in ___ United States are hurt on the job. Each day
16 workers die from injuries at work and more than 17,000 are injured.
Accidents also cause the companies to spend more. Last year, ___ total cost was
more than $121 billion.
a) the – a
b) a – the
c) the – an
d) the – the

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

05) Mark the alternative that complete the sentence correctly:


_______angry boyfriend is ______unpredictable man.
a) A – na
b) The – a
c) An – an
d) An – …
e) … – the

06) Choose the correct alternative in the sentence below:


Smith, _____ man you met yesterday is _____ honest man.
a) the – the
b) the – an
c) an – the
d) a – a
e) the – a

07) Choose the correct alternative in the sentence below:


It’s ______ honor to meet ______ young lady from ______ Sweden.
a) a / an / an
b) an / a / a
c) a / an / a
d) an / a / …
e) a / a / a

08) Select the alternative that best completes the dialogue.

Mr. O’Brian: Hi, I’m Paul O’Brian. I’m from ____ insurance company. Do you have
____ middle name?
Mr. Calas: Yes, my full name is Antonio Carrera Calas.
Mr. O’Brian: Right. Where do you live, Mr. Calas?
Mr. Calas: I live in ____ apartment in San Colorado.
Mr. O’Brian: San Colorado, I see. And what do you do for a living?
Mr. Calas: I’m ___ real estate agent.

a) an – a – an – a
b) a – an – an – a
c) an – a – an – an
d) an – an – an – a

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.
09) Choose the best alternative to complete the blanks in the text.
I am from New Zealand, which is _____ country that is in _____
Pacific Ocean. Wellington is _____ name of _____ capital of my country.
a) a – a – a – the
b) the – a – a – the
c) a – the – the – the
d) the – a – the – the

10) Fill in the blanks with the suitable options, respectively:

a) a - a
b) a - the
c) the - a
d) the – the

GABARITO

1–e
2–c
3–b
4–d
5–c
6–b
7–d
8–a
9–c
10 – d

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

CLASSES
CLASSES DE
DE PALAVRAS
PALAVRAS
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - CLASSES DE PALAVRAS

01) (EEAR-2020) The words “violent” and “subsequently”, underlined in the text,
are:
a) a noun and a pronoun
b) an adverb and an adjective
c) and adjective and a noun
d) an adjective and an adverb

02) The word “astonishing”, underlined in the text, is a / na


a) verb.
b) noun.
c) adverb.
d) adjective.

03) The words “become” (line 4) and “meet” (line 6), in bold type in the text, are
a) regular verbs in the infinitive.
b) irregular verbs in the infinitive.
c) irregular verbs in the past tense.
d) regular verbs in the present tense.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

04) The word “easier”, in the text, is


a) a verb
b) a noun
c) an article
d) an adjective

05) The word “specific”, in the text, is


a) a verb
b) a noun
c) an article
d) an adjective

06) In the sentence “All over the world, people give gifts. But they give different
things in different ways.” The Word GIVE is:
a) a verb
b) a noun
c) an article
d) an adjective

07) The sentence “There’s hardly anything in the refrigerator”. The word
“REFRIGERATOR” is :
a) a verb
b) a noun
c) an article
d) an adjective

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

08) In the sentence “In american cities, teenagers like to spend time together –
“hang out”, as they say – at drugstore, luncheonettes, or ice cream parlors.”
The Word “American” is:
a) a verb
b) a noun
c) an article
d) an adjective

09) In the sentence “Why do people want to look like a celebrity?” the Word
“want” is
a) a verb
b) a noun
c) an article
d) an adjective

10) In the sentence “Today, many companies work with celebrity doubles.” The
Word “companies” is:
a) a verb
b) a noun
c) an article
d) an adjective

GABARITO

1-D
2-D
3-B
4-D
5-D
6-A
7-B
8-D
9-A
10 - B

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
DENOTAÇÃO
DENOTAÇÃO
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - DENOTAÇÃO

1) “she is such a snake” The connotations for the word “snake” could include :
a) evil or danger.
b) huge and tall.
c) muscular and tall.
d) thin and short.

2) “A rose is a popular type of flower.” The word “rose” has a


a) connotation meaning
b) literal meaning
c) metaphor meaning
d) simile meaning

3) All the sentences have a denotation meaning, except


a) Because it seems your heart is made of stone.
b) Most are neoclassical, heavy and opaque, made of stone or concrete.
c) Gigantic triangles made of stone. Geomagnetic phenomenon.
d) Each features terracotta floors, stone walls and exposed-beam ceilings.

4) All the sentences have a denotation meaning, except


a) The people screamed, the fire went everywhere.
b) The gendarmes open fire on anyone who approaches.
c) The problem was solved slowly banning fox hunting.
d) Important fox must not know hounds pursue.

5) All the sentences have a denotation meaning, except


a) Not all snake bites are lethal.
b) That fox thingy went in through a window.
c) His dog was kidnapped Monday morning.
d) I'm not made of stone.

6) In the sentence “Go on and try to tear me down I will be rising from the ground
Like a skyscraper” The word “skyscraper” has a
a) connotation meaning
b) literal meaning
c) denotation meaning
d) simile meaning

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
7) In the sentence “'Cause, baby, you're a firework Come on, show 'em what you're
worth” The word “firework” has a
a) connotation meaning
b) literal meaning
c) denotation meaning
d) simile meaning

8) In the sentence “It is usually wrapped in banana leaves and served with side
dishes.” The word “banana” has a
a) connotation meaning
b) implicit meaning
c) denotation meaning
d) simile meaning

9) In the sentence “Stop following me like a stray dog.” The word “dog” has a
a) connotation meaning
b) literal meaning
c) denotation meaning
d) simile meaning
10) In the sentence below the word “nightingale” has a
“Can you be my nightingale
Sing to me I know you're there
You could be my sanity
Bring me peace
Sing me to sleep”
a) connotation meaning
b) literal meaning
c) denotation meaning
d) simile meaning

GABARITO
1) A
2) B
3) A
4) B
5) D
6) A
7) A
8) C
9) A
10) A

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
INTERPRETAÇÃO
INTERPRETAÇÃO
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - INTERPRETAÇÃO

1) (EEAR) Choose the best alternative according to the dialogue in the cartoon
a) The boy is not interested in taking a shower for the next years.
b) The boy is in love. Due to it, he‟s going to take a shower.
c) The girl doesn‟t want to take a shower anymore.
d) The girl accepts the boy the way he is.

2) (EEAR) Write (T) True or (F) False, according to the text. Then choose the
correct alternative.

( ) The quality of TV programs in different countries determines the amount


of time people devote to TV watching.
( ) Some commentators believe people watch so much TV simply because they
enjoy it.
( ) People spend too much time watching TV.

a) F – T – F
b) F – T – T
c) T – F – T
d) F – F – F

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

3) (EEAR) Choose the best alternative to explain the comic strip:


a) Garfield is terrible at doing things.
b) Garfield did nothing bad and is angry at his owner.
c) John promised Garfield to keep a secret but couldn’t do it.
d) Garfield did something very bad but doesn’t know what it is.

4) Choose the best alternative according to the text.


a) You always need to read the entire article when you are looking for
information.
b) Occasionally you can get necessary information by skimming an article.
c) It’s not possible to find a person’s name if you read all the words.
d) Capital letters are not used to find specific information.

5) Choose the alternative that best explains the words in the picture.
a) Peace will be reached before the search for love or power is fully
completed by all.
b) The love of power is capable of bringing peace into many people’s lives.
c) We’ll have peace when the love of power is weaker than the power of love.
d) Peace does not have the power to increase love among men.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

6) (EEAR) According to the text, the purpose of the new machine is to


__________________.
a) waste money
b) undress passengers
c) find dangerous goods
d) see what people are wearing

7) (EAM) It is FALSE to say that


a) Nessie looked like a dragon, according to George Spicer.
b) The BBC TV network did a search in Loch Ness.
c) “Loch" means “lake", in Scottish Gaelic.
d) Edward Mountain’s expedition found the Monster.
e) Robert Williams’ photo was a fraud.

8) (EAM) In the sentence “People say there is a monster in it, which is called
Nessie" (lines 2 and 3), the pronoun “it” refers to
a) Inverness.
b) the lake.
c) Nessie.
d) the people.
e) the monster

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


.

9) (EEAR) Based on the text, couch potato is a person


a) addicted to the internet.
b) that loves eating healthy food.
c) that loves doing exhaustive exercise.
d) that spends a lot of time sitting down and not moving or exercising very
much.

10) (EEAR) According to the cartoon, the pilot


a) intended to make a stopover on the water.
b) asked swimmers to swim towards the coast.
c) asked passengers who don’t swim to remain in the plane.
d) landed the plane for the passengers to dive in the water.

GABARITO

1) A 2) B 3) D 4) B 5) C 6) C 7) D 8) B 9) D 10) B

TEACHER THAYSSA 4 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
ORDEM
ORDEM DOS
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS
DOS ADJETIVOS
ADJETIVOS
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - ORDEM DOS ADJETIVOS
1) Qual é a alternativa que apresenta apenas advérbios de frequência?
a) badly – gently – fast – often
b) often – rarely – usually – always
c) always – rarely – fast – softly
d) often – always – badly – fast

02) Marque a alternativa que melhor complete a frase:


“Ingrid __________ go to France on holidays”
a) slowly
b) fast
c) always
d) at school

03 Qual alternativa NÃO é um advérbio de frequência?


a) often
b) usually
c) sometimes
d) well
e) regularly

04) Choose the correct alternative:


__________ during the day.
a) They are at home never
b) They are never at home
c) They never are at home
d) Never they are at home

05) Numa das sentenças abaixo o advérbio não está corretamente inserido:
a) He hasn’t met me yet.
b) I was rather cold yesterday.
c) Gary always is dreaming of you
d) We hardly work on Sundays.
e) They’ll travel by car.

06) De acordo com a ordem de colocação dos adjetivos com o substantivo,


marque a alternativa correta:
a) New and expensive bag.
b) White and expensive house.
c) New and exciting book.
d) Intelligent and young boy.
e) Old and tired man.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
07) Marque a alternativa correta de acordo com a ordem que os adjetivos devem
ser colocados antes de um substantivo:
a) New and expensive car.
b) Brown and valuable house
c) Intelligent and young girl.
d) Ancient and intriguing book.
e) Old and tired man.

08) De acordo com a posição dos adjetivos, marque a alternativa correta.


a) They live in a house old.
b) I know that boy tall.
c) She looks rich.
d) I had a headache terrible yesterday.
e) We have a trouble enormous to solve.

09) Choose the correct alternative:


“She was wearing a ______ blouse which she got from her grandparents for her
birthday.”
A) Small, old, cotton
B) Cotton, small, old
C) Small, cotton, old
D) Cotton, old, small

10) Choose the correct alternative:


“Give me the _______ plates so we don’t need to do the dishes today.”
A) Big, round, plastic
B) Round, big, plastic
C) Big, plastic, round
D) Round, plastic, big

GABARITO
1-B
2-C
3-D
4-B
5-C
6-D
7-C
8-C
9-A
10 - A

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
PLURAL
PLURAL
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - PLURAL
1) (EEAR) Choose the alternative that presents the plural of the nouns “mouse”
and “fish”, in the text, respectively.
a) mice – fish
b) mice – fishs
c) mouses – fishs
d) mouses – fishes

2) (EEAR) Choose the best alternative that shows the irregular plural form:
a) mice, children, goose, woman.
b) mice, children, geese, women.
c) mouses, kids, goose, women.
d) mice, child, geese, woman.

3) Respectively, the plural forms of glass, brush, box and topaz are:
a) glass / brush / box / topaz
b) glass / brush / box / topazes
c) glass / brush / boxes / topazes
d) glasses / brushes / boxes / topazes
e) glasses / brushes / boxes / topaz

4) Respectively, the plural forms of boy, fox, body and play are:
a) boys / foxs / bodys / plays
b) boys / foxes / bodys / plays
c) boys / foxs / bodies / plays
d) boys / foxs / bodys / playes
e) boys / foxes / bodies / plays

5) Respectively, the plural forms of gentleman, ox, tooth and foot are:
a) gentlemen / oxen / teeth / feet
b) gentleman / oxes / teeth / feet
c) gentlemen / oxen / teeth / foots
d) gentlemen / oxen / tooths / feet
e) gentlemans / oxes / tooths / foots

6) Respectively, the plural forms of goose, mouse, louse and dice are:
a) geese / mice / lice / dice
b) geese / mice / lice / dies
c) geese / mouses / louces / dice
d) goose / mice / lice / dies
e) goose / mouses / louses / dice

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

7) (Epcar-2020) Considering the plural form of the nouns, mark the correct
alternative.
a) Basis (line 3) – base.
b) Galaxy (line 11) – galaxyes
c) Life (line 36) – lives.
d) Search (line 39) – searchers.

8) “In some __________ of the Middle East __________ can have four ___________.”
a) country – men – wife
b) countries – man – wifes
c) countries – men – wives
d) countries – man’s – wives

9) (EEAR) Choose the best alternative to complete the blanks in the text:
Good day! My name is Sheila. I’m from Melbourne, Australia. My ___________ is
from Montreal, Canada. We live in Sydney. A lot of ___________ living in Australia
come from other ___________.
a) husband – peoples – country
b) husband – people – countries
c) husbands – persons – country
d) husbands – person – countries

10) Respectively, the plural forms of woman, fox, wish and crash are:
a) women / foxs / wish / crashs
b) woman / foxes / wishes / crashes
c) women / fox / wishes / crashes
d) women/ foxes / wishes / crashes
e) woman / foxes / wish / crash

GABARITO

1) A 2) B 3) D 4) E 5) A 6) A 7) C 8) C 9) B 10) D

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

PRESENT
PRESENT CONTINUOUS
CONTINUOUS
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - PRESENT CONTINUOUS
1) Choose the correct alternative.
We ______ for our English test at the moment.
a) are studying
b) are study
c) study
d) are studyng

2) (EEAR) Which alternative is in the progressive tense?


a) After completing his task, he smiled so happily.
b) Having perfect set of teeth please more American fans.
c) Singers with a perfect smile are making consumers more prone to buy their
CDs.
d) Being good-looking seems to be strongly associated with the so-called
beauty premium.

3) Read these sentences.


1. Laura WALKS around the airport and looks at the shops.
2. She IS WAITING for her flight now.
3. She STARTS asking people where the bathroom is.
The verbs in these sentences are in the following tenses, respectively:
a) present simple / present continuous / present continuous.
b) present simple / present continuous / present simple.
c) present continuous / present simple / present continuous.
d) present continuous / present continuous / present continuous.
e) present simple / present simple / presente simple.

4) (EAM-2018) Look at the picture below.

What are they doing in the picture?


a) The children play basketball every day.
b) They are playing basketball now.
c) The boys didn’t play basketball yesterday.
d) They never play basketball together.
e) The boy and the girl won’t play basketball.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
5) (EAM-2018) Use the verbs in parentheses to complete the following statements.
I- I usually ___________ (listen) to music in the evenings, but at the moment I
___________(watch) my favorite program on TV.
II- Janeth ___________ (love) films. Sometimes, she ___________ (prefer) to go to
the theater with her friends.
III- Mr. Steven ___________ (live) in Rio de Janeiro, Brazil. During the week, his
parents ___________ (work) as lawyers for a big company downtown.
Now mark the option which completes them respectively.
(A) am listening / am watching / is loving / prefers / lives / working
(B) am listening / watch / loves / is prefering / is living / works
(C) am listening / watch / love / is prefering / is living / works
(D) listen / watch / is loving / prefer / live / is working
(E) listen / am watching / loves / prefers / lives / work

6) Choose the correct alternative:


I) Where _____ the children?
They _____________ in the park.
II) The weather ____ nice. It _____________.
a) are – are playing – is – is not rain.
b) are – is playing – is – is not raining
c) is – are playing – is – is not rain
d) are – are playing – is – is not raining
e) is – is playing – is – is not raining

7) Complete the sentence with the correct answer.


- Where ____ John?
- He ____ in the kitchen. He _____________.
a) is – is – are cooking
b) are – is – are cooking
c) is – are – is cooking
d) are – are – are cooking
e) is – is – is cooking

8) (CN-2018) Mark the option in which there is NO Present Continuous Tense.


a) A former Facebook executive has said social media is doing great harm to
society around the world.
b) He was responsible for increasing the number of users Facebookliad.
c) He said the networks are destroying society because they are changing
people's behavior.
d) Palihapitiya also points out how fake news is affecting how we see the
world.
e) It is becoming easier for large websites to spread lies.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

9) (EEAR-2007) The words “is making”, underlined in the text, form a verb in the
________.
“the economic crisis is making the Brazilian consumer exchange meat for the
traditional dish of rice and beans...”
a) simple past
b) future tense
c) simple present
d) present progressive

10) (EEAR-2010) The verb tense underlined in the text is:


Chloe: Are you calling Grandma?
Evan: No, It’s a business call.
a) simple past.
b) simple present.
c) present perfect.
d) present continuous.

GABARITO

1) A
2) C
3) B
4) B
5) E
6) D
7) E
8) B
9) D
10) D

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
PRONOUNS
PRONOUNS
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - PRONOUNS

01) In the sentence “I love you. The words “I” and “You” in bold type are,
respectively:
a) Subject Pronoun / Subject Pronoun
b) Subject Pronoun / Object Pronoun
c) Object Pronoun / Object Pronoun
d) Object Pronoun / Possessive Pronoun
e) Object Pronoun / Subject Pronoun

02) The word “her”, underlined in the sentence, is a ______.


“My mother has a school. Her school is big.”
a) Subject Pronoun
b) Object Pronoun
c) Reflexive Pronoun
d) Possessive Pronoun
e) Possessive Adjective

03) The word “mine”, underlined in the sentence, is a _____.


“Is this your book?”
“Yes, it’s mine.”
a) Subject Pronoun
b) Object Pronoun
c) Reflexive Pronoun
d) Possessive Pronoun
e) Possessive Adjective

04) Choose the alternative that correctly completes the sentences below:
“I remember ____ names, but they don't remember ______.
______ name is Ana and _____ name is David. I told ______
that ______ name is Carlos.”
a) their – mine – Her – his – them - my.
b) they – my – She's – he's – they - mine.
c) their– mine – She – he – their - my.
d) their – mine – Her – his – them – mine

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

05) Choose the alternative that correctly completes the sentences according to the
right use of pronouns.
“Dear friend, thanks for _____email. It is so nice to hear from
______. Let _____tell you ______news, even though ______
are much more interesting.”
a) your - you - me - my - your
b) yours - you - I - mine - your
c) your - your - my - his - they
d) my - me - mine - my - you
e) your - you - me - my – yours

06) Which possessive form completes the gap in text ?


“[…] The Vikings liked swords so much they often decorated them with gold and
gave them names. Women cooked and made clothes, shoes, and jewelry for
themselves, ____ children and husbands. […]”
a) their
b) her
c) his
d) hers
e) theirs

07) In the sentence “We don’t eat onions. We don’t like them.”
The words “We” and “Them” in bold type are, respectively:
a) Subject Pronoun / Subject Pronoun
b) Subject Pronoun / Object Pronoun
c) Object Pronoun / Object Pronoun
d) Object Pronoun / Possessive Pronoun
e) Object Pronoun / Subject Pronoun

08) Choose the alternative that best completes the dialogue below.
Mary: Whose pencil is that? Is it yours, Paul?
Paul: No, it’s not ____. I saw Susan using it. I think it’s ____.
a) mine - him
b) mine - hers
c) my -hers
d) my – her

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

09) Fill in the blank with the appropriate response.

a) my
b) her
c) your
d) their

10) In the sentence “I’m very, very happy with my life.”


The words “I” and “my” in bold type are, respectively:
a) Subject pronoun – possessive pronoun
b) Subject pronoun – possessive adjective
c) Object pronoun – possessive pronoun
d) Object pronoun – possessive adjective

GABARITO

1. B
2. E
3. D
4. A
5. E
6. A
7. B
8. B
9. D
10. B

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

QUANTIFIERS
QUANTIFIERS
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - QUANTIFIERS
1) Mark the option that can replace the underlined sentence.
“Many operations would be fully automated”

a) much;
b) very;
c) more;
d) a lot of

2) (EPCAR) “There are a few ways to prevent cyberbullying” is the same as

a) There are some ways to prevent cyberbullying


b) There are many ways to prevent cyberbullying.
c) There are lots of ways to prevent cyberbullying.
d) There are no ways to prevent cyberbullying.

3) O oposto de “many” em “This parrot is one of many to call” é

a) few
b) much
c) fewest
d) more

4) (EsFCEx) Write “T” if the sentence is grammatically correct, and “F” if it is


grammatically incorrect. Then choose the alternative with the correct sequence.

( ) Many people are dying in Haiti.


( ) Much of the children are sick and hungry.
( ) There are only a few food to eat.
( ) Not much fresh water is left.
( ) They need lot money to rebuild the country.

a) T – F – F – T – F
b) T – T – F – F – T
c) T – T – F – T – F
d) F – F – F – F – T
e) F – T – T – F – T

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

5) (EEAR) The opposite of “few”, in bold type in the text, is


a) little
b) none
c) some
d) lots of

6) (EsFCEx) Choose the alternative that correctly completes the sentences below
in the right
order:
We don't have __________ money, just __________ reais. Let's take only __________
milk.
a) many - few - a few
b) much - a few - some
c) a lot of - many - few
d) few - some - many
e) many - few – some

7) (EN) Analyze the sentences below. Which alternative is correct?


a) A little people passed the exam because it was too difficult.
b) Few people passed the exam because it was too difficult.
c) Much people passed the exam because it was too difficult.
d) Many people passed the exam because it was too difficult.
e) A lot of people passed the exam because it was too difficult.

8) (Epcar-2018) Mark the option that replaces the underlined words, respectively,
keeping the
same meaning.
“[...] many people often confuse child slavery with child labour [...]”
a) a lot.
b) very.
c) much.
d) a lot of.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

9) (UNESP) Assinale a alternativa correta:


How __________ shoes are there in the shop windows?
a) much
b) many
c) few
d) a few
e) a lot of

10) (UNESP) Assinale a alternativa que preenche corretamente as lacunas da


frase a seguir:
Do politicians work _______ and earn _______ money?
a) little - many
b) very - much
c) much - few
d) little - much
e) hard – many

GABARITO

1-D
2-A
3-A
4-A
5-D
6-B
7-B
8-D
9-B
10 - D

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
SIMPLE
SIMPLE PRESENT
PRESENT
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS

Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

EXERCÍCIOS - SIMPLE PRESENT

1) Assinale a alternativa correta:


“He doesn't __________ anymore.”
a) smoking
b) no smoking
c) smokes
d) smoked
e) smoke

2) Assinale a alternativa correta para o verbo no Simple Present:


She doesn't ________ anymore.
a) to run
b) run
c) running
d) runes
e) ran

3) The sentence “But he doesn’t give her yellow flowers.” In affirmative form is:
a) But he doesn’t gives her yellow flowers.
b) But he give her yellow flowers.
c) But he gives her yellow flowers.
d) But he does not give her yellow flowers

4) All the sentences are in the Simple Present, except:


a) All over the world.
b) He sometimes gives her chocolate too.
c) But they never open them in front of the giver.
d) But he doesn’t give her yellow flowers.

5) (ESA-2019) Complete the space with the correct form of the verb and the
pronoun.
“___________ American?”
a) Is you
b) Are you
c) You is
d) Am you
e) You are

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

6) Complete the space with the correct form of the verb and the pronoun.
“________________ in class?”
“No, She’s out.”
a) Am your teacher
b) Is you teacher
c) Are your teacher
d) Is your teacher
e)Are you teacher

7) (ESA 2019) Complete the sentence below using the appropriate words:
Mr. Harris ______ trains: He is afraid of airplanes and ______ like buses, but _______
trains.
a) like / do / loves
b) likes / don’t / love
c) like / does / love
d) likes / doesn’t / loves
e) like / don’t / Love

8) Complete the sentence below using the appropriate words:


I) Maria ______ four languages.
II) The shops in the city center usually _______ at 9 o’clock in the morning.
III) Tina is a teacher. She ______ math to young children.
a) speak / open / teach
b) speak / open / teaches
c) speaks / opens / teach
d) speaks / opens / teachs
e) speaks / open / teaches

9) Complete the sentence below using the appropriate words:


I) ______ your mother at home?
II) ______ your parents well?
III) These Children ______ friends.
a) is / is / is
b) is / are / is
c) is / are / are
d) are / are / are
e) are / are / is

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

10) Complete the sentence below using the appropriate words:


I) Our car ______ four doors.
II) They ______ a horse, three dogs and six cats.
III) It’s a nice house, but it doesn’t _______ a garden.
a) has / have / have
b) have / have / has
c) has / have / has
d) has / has / have
e) have / have / have

GABARITO

1) E
2) B
3) C
4) A
5) B
6) D
7) D
8) E
9) C
10) A

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
SINONIMIA
EXERCÍCIOS
EXERCÍCIOS
SINONIMIA EE ANTONIMIA
ANTONIMIA
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
EXERCÍCIOS - SINONIMIA E ANTONIMIA

1) Escolha a alternativa correta que apresenta um antônimo da palavra BIG.


a) soft
b) strong
c) small
d) short
e) slow

2) Escolha a alternativa correta que apresenta um sinônimo da palavra HUNGRY.


a) elated
b) splendid
c) nasty
d) ravenous
e) thrilled

3) Escolha a alternativa correta que apresenta um antônimo da palavra RIGHT.


a) rigid
b) wrong
c) far
d) ugly
e) dead

4) Escolha a alternativa correta que apresenta um sinônimo da palavra


HORRIBLE.
a) cheerful
b) reputable
c) starving
d) horrid
e) delighted

5) Escolha a alternativa correta que apresenta um antônimo da palavra DARK.


a) starving
b) ugly
c) delighted
d) light
e) elated

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
6) Choose the correct alternative that presents a synonym for word GOOD.
a) great
b) poor
c) got
d) ordinary
e) worthless

7) Choose the correct alternative that presents an antonym for word CHEAP.
a) economical
b) superb
c) sale
d) expensive
e) cheerful

8) Choose the correct alternative that presents a synonym for word SMART.
a) slow
b) lazy
c) unaware
d) small
e) brilliant

9) Choose the correct alternative that presents an antonym for word HEALTHY.
a) fit
b) strong
c) firm
d) ill
e) trim

10) The opposite of “poverty” is:


a) fair
b) weak
c) wealth
d) powerless

GABARITO
1-c 6-a
2-d 7-d
3-b 8-e
4-d 9-d
5-d 10 - c

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
Interpretação
Interpretação de
de Texto
Texto
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
INTEPRETAÇÃO DE TEXTO
Compreensão textual

O primeiro passo para iniciar uma leitura em inglês é identificar de que tipo de
texto se trata, além de verificar sua estrutura, título, subtítulo, palavras em
negrito, ou em itálico, imagens, fontes, datas, etc.
Após a coleta dessas informações, teremos um segundo passo: a identificação
dos cognatos.

Cognatos

Cognatos verdadeiros:
São palavras que têm a escrita – e, em alguns casos, a sonoridade – similar à
portuguesa, e possuem sentidos também similares.
Ex.: intelligent – inteligente

Falsos cognatos:
Os falsos cognatos, ou false friends, são palavras cuja escrita – e, em alguns casos,
a sonoridade – é similar à portugusea, mas que apresentam sentidos diferentes.
Ex.: actually – na verdade

Estratégias de skimming e scanning

Skimming:
Quando lemos um jornal, primeiramente lemos a manchete e depois passamos
para os títulos e subtítulos dos artigos. Esse tipo de leitura é chamado skimming.
Essa estratégia tem como objetivo entender o assunto geral de um texto sem se
preocupar com os detalhes.
Alguns exemplos de leitura que poderiam utilizer a estratégia skimming são
quando folheamos um jornal, lemos um artigo ou blog, etc.

Scanning:
Quando procuramos o significado de uma palavra no dicionário, estamos
tentando localizer a definição de uma palavra específica.
Essa estratégia de leitura, chamada scanning, é usada como forma de leitura
dinâmica e auxilia o leitor na busca de informações específicas.
Alguns exemplos de leitura que poderiam utilizar a estratégia scanning são
quando usamos o dicionário, procuramos páginas na internet, etc.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
Vejamos um texto chamado “A fuga das galinhas”, criado para testar a
capacidade de entender palavras que não existem em nenhum idioma mas que,
com o uso de scanning e skimming, conseguimos encontrar informações
relevantes à compreensão do assunto e até informações específicas, quer ver?

Leia o texto abaixo:


A fuga das galinhas
Três galinhas conseguiram fugir da kombetina. Assim que escaparam de lá,
escolheram trokys diferentes para despistar os seus donos logo que notassem o
sumiço delas. Uma das galinhas foi para um lugar distante e as outras duas,
ficaram por perto para utrestrir comida. A primeira galinha, longe, ninguém a
relinfeu. As outras duas, foram capturadas e voltaram para a kombetina. Após
um mês, para tyfon geral, a outra galinha voltou magra e com fome. Foi preciso
dar a ela muita drenta e logo, tudo voltou ao normal na kombetina.

A história fez sentido, mesmo com palavras desconhecidas ao fazer uma leitura
rápida. Se você prestou atenção, provavelmente atribuiu sentidos às palavras
novas (kombetina: fazenda, trokys: caminhos, utrestir: procurar, relinfreu:
encontrou, tyfon: surpresa, drenta: comida).

O assunto foi identificado: a fuga das galinhas, que seguiram caminhos


diferentes mas que, no final, retornaram a fazenda.
Quando for resolver uma questão de interpretação, você também terá que fazer
uma leitura para procurar algo particular (um termo, um tempo verbal, algo
sobre o título etc.), então você vai praticar a técnica scanning – perceber algo
característico, singular, exclusivo para responder uma determinada questão.
Suponhamos que a pergunta fosse “Para onde foram as galinhas ao fugir da
kombetina?” Você teria que voltar ao texto, ler mais uma vez para conferir e se
certificar, mesmo que se lembrasse que uma delas foi para um lugar distante e
outras duas ficaram por perto, não é verdade? Veja o texto novamente.
Ao praticar o scanning, você leu a informação contida no local em que está
exatamente o que você precisa. Vamos à pergunta feita. A frase “Uma das
galinhas foi para…” já foi suficiente para encontrar a resposta desejada. Não é
mesmo? A técnica leva você às respostas. Em qualquer leitura, sempre há
“vestígios” que nos levam a perceber sobre o que estamos lendo. São indicativos
do assunto com palavras particulares – para onde foram, após quanto tempo
tudo voltou ao normal etc.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
Ordem
Ordem dos
dos Advérbios
Advérbios ee Adjetivos
Adjetivos
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
ORDEM DOS ADVÉRBIOS E ADJETIVOS
Ordem dos Advérbios
Advérbios de frequência:

Os advérbios de frequência irão aparecer antes da maioria dos verbos em


inglês.
Ex.:
My mother never speaks to me.
Do you often go to restaurants?
I sometimes eat too much.

Os advérbios de frequência irão aparecer antes da maioria dos verbos em


inglês.
Ex.:
My mother never speaks to me.
Do you often go to restaurants?
I sometimes eat too much.

Os advérbios de frequência irão aparecer após o verbo to be.


Ex.:
I am always tired.
I always am tired.

They are never at home during the day.


It is usually very cold here in winter.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
Os advérbios de frequência irão aparecer após os verbos auxiliares ou modais
e antes do verbo principal.
Ex.:
I will always remember you.
It doesn’t often rain here.
I can never find my Keys.

Advérbios de modo, lugar e tempo:


Se diversos tipos de advérbios aparecerem em uma mesma frase, a seguinte
ordem deve ser seguida
modo + lugar + tempo
Ex.:
James played brilliantly in the match on Saturday.

Attention!!
Advérbios não são usados entre o verbo e o objeto.
Ex.:
She plays the piano really well.
She plays really well the piano.

Ordem dos adjetivos


Attention!!
Em inglês os adjetivos aparecem antes dos substantivos, diferente do
português.
Ex.:
She is a beautiful girl.
She is a girl beautiful.

Classificação dos Adjetivos:

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

Quando uma frase apresenta mais de um adjetivo, eles deverão seguir uma
ordem já estabelecida.

Ex.:
They have a lovely old red post-box.
The playroom has six small round plastic tables.
She is selling her flashy 3-year-old Italian car.
It was a beautiful cold day.

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
PLURAL
PLURAL
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

PLURAL
Regra Geral
Acréscimo do -s

Substantivos terminados em –s / -sh / -ch / -x:


Acréscimo do -es

Substantivos terminados em –o:


Acréscimo do –s ou -es

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
Substantivos terminados em –y:
Se precedido de vogal, acréscimo do –s

Se precedido de consoante, retira-se o –y e acrescenta-se -ies

Substantivos terminados em –ff:


Acréscimo do -s

Substantivos terminados em –f ou -fe:


Retira-se o –f e acrescenta-se –ves

Exceções:

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

Retira-se o –f e acrescenta-se –ves

Algumas palavras aceitam ambos os plurais

Alguns substantivos admitem apenas o plural.


São eles:

Where are the scissors? I need them.


I need a new pair of jeans. or I need some new jeans.

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


.
Plural irregular

Algumas palavras de origem estrangeira mantém o plural em sua própria


língua

TEACHER THAYSSA 4 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
PRESENT
PRESENT CONTINUOUS
CONTINUOUS
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

PRESENT CONTINUOUS
USO:
situações temporárias, ações contínuas que estão acontecendo;
situações que ocorrem no momento da fala;
Os advérbios de tempo comumente utilizados são now, at the moment e at
present.

SIMPLE PRESENT
verb to be

significa ser ou estar

ESTRUTURA:

Verbo to be no presente + verbo + ing

Ex.:
Maria is reading a book.
We’re having dinner.
I’m not watching TV.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
AM / IS / ARE + VERB + ING

is not = isn’t
are not = aren’t

No geral, apenas acrescenta-se o -ing aos verbos


wear – wearing
Verbos terminados em e precedido de consoante, retira-se o e e acrescenta-se
–ing
come – coming dance – dancing write – writing
Verbos terminados em ie, retira-se o ie e acrescenta-se –ying
die – dyng lie – lying
Verbos monossílabos ou dissílabos terminados em consoante + vogal +
consoante, duplica-se a última consoante e acrescenta-se ing
run – running sit – sitting swim - swimming

I’m working.
She’s wearing a hat.
They’re playing soccer.

past now future

FUTURE

Usado para compromisso já planejados


Sophie is going to the dentist on Friday.
I’m staying at home this evening.

Attention!
I’m going to a concert tomorrow.
The concert starts at 7:30.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
PRONOUNS
PRONOUNS
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
PRONOUNS
PERSONAL PRONOUNS

Subject Pronouns
São os pronomes que indicam o sujeito da frase.

I know Mary. – Eu conheço a Mary.


He is a very nice man. – Ele é um homem muito legal.
She is tall. – Ela é alta.
Mary is studying. She wants to be a doctor. – Mary está estudando. Ela quer ser
médica.

Object Pronouns
São utilizados para substituir nomes de pessoas, animais ou coisas, que têm
função de objetos diretos ou indiretos na frase.

Tom knows me. - Tom me conhece.


This letter isn’t for you. - Essa carta não é para você.
Why are you looking at her? – Por que você está olhando para ela?
This dress is nice. I like it. – Esse vestido é legal. Eu gosto dele.

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

POSSESSIVE PRONOUNS

Possessive Adjective
Sempre são acompanhados dos substantivos.

Possessive Pronouns
Substituem os substantivos.

I like my house. – Eu gosto da minha casa.


That is her backpack. – Aquela é a mochila dela.

It’s their problem, not ours. – Isso é problema deles, não nosso.
This is not his car. His is black. – Esse não é o carro dele. O dele é preto.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

REFLEXIVE PRONOUNS

São usados quando o sujeito e o objeto da frase são a mesma pessoa.


Quando estão acompanhados do by, significam sozinho ou sem ajuda.

Sometimes I talk to myself. – Às vezes eu falo comigo mesmo.


He cut himself with a knife. – Ele se cortou com uma faca.
My sister lives by herself. – Minha irmã mora sozinha.

DEMONSTRATIVE PRONOUNS
São utilizados para apontar para alguma coisa particular na frase.

This is a star.

That is a star.

These are stars.

Those are stars.

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
QUANTIFIERS
QUANTIFIERS
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

QUANTIFIERS
Countable and Uncountable Nouns

Countable nouns:

Podem ser contados com números;


Possuem plural.

Ex.:

Uncountable nouns:

Não podem ser contados com números;


Não possuem plural;
Expressam ideias abstratas, qualidades ou objetos que necessitam de uma
unidade de medida;
Não podem ser usados com o artigo indefinido a / an.

Ex.:
water, rice, money, beauty

Quantifiers

São expressões usadas para indicar ou fornecer a quantidade de algo.


Existem quantificadores específicos para substantivos contáveis e incontáveis

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

much
Usado com substantivos incontáveis
Frases interrogativas ou negativas

Do you drink much coffee?


How much coffee do you drink?
I don’t drink much coffee.

many
Usado com substantivos contáveis
Frases afirmativas, interrogativas ou negativas

Do you have many friends?


How many friends do you have?
I have many friends.
I don’t have many coffee.

A lot of
Usado com substantivos incontáveis e contáveis
Frases afirmativas, interrogativas ou negativas

Do you drink a lot of coffee?


I drink a lot of coffee.
I don’t drink a lot of coffee.
Do you have a lot of friends?
I have a lot of friends.
I don’t have a lot of coffee.

Lots of = forma informal de a lot of

much / a lot
much pode ser usado sem um substantivo
a lot sempre é usado sem substantivo

Amy spoke to me, but she didn’t say much.


We like films, so we go to the cinema a lot.
A lot was done by him.

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

a little
algum mas não muito
They have a ltitle money, so they’re not poor.
Usados com
substantivos
little
incontáveis!
quase nenhum ou quase nada
They have little money. They’re very poor.

a few
alguns mas não muito
I have a few friends, so I’m not lonely. Usados com
substantivos
few contáveis!
quase nenhum
I’m sad and I’m lonely, I have few friends.

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
SIMPLE
SIMPLE PRESENT
PRESENT
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.

SIMPLE PRESENT
Simple Present
do/does

é um tempo verbal utilizado para indicar ações habituais (da rotina) que
ocorrem no presente;
é usado para expressar verdades universais, sentimentos, desejos, opiniões e
preferências;
podem vir acompanhados das expressões de tempo (advérbios).

Ex.:
I study every day.
They always watch TV at night.

DO

* do not = don’t

DOES

* does not = doesn’t

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.

DOES
Em frases afirmativas na terceira pessoa do singular (he / she / it) ocorre uma
alteração no verbo
no geral, os verbos são acrescidos de –s
verbos terminados em o, ss, ch, sh, x são acrescidos de –es
verbos terminados em y precedidos de consoante, retira-se o y e acrescenta-
se ies

Ex.:
love – loves
go – goes
ATENÇÃO: HAVE - HAS
watch – watches
play – plays
study - studies

VERB TO BE

Significa ser ou estar

* is not = isn’t
are not = aren’t

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Curso
Curso ESA
ESA

INGLÊS
INGLÊS
Sinonímia
Sinonímia ee Antonímia
Antonímia
Teacher
Teacher Thayssa
Thayssa
Curso ESA
2021

É proibida a reprodução total ou


parcial do conteúdo desse material
sem prévia autorização.
Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ
suporte@eumilitar.com
.
SINONÍMIA E ANTONÍMIA
Sinonímia

Relação estabelecida entre duas ou mais palavras que apresentam


significados iguais ou semelhantes, ou seja, os sinônimos.
Ex.:
bondoso – caridoso; distante – afastado; cômico – engraçado
Os sinônimos em inglês funcionam e possuem a mesma importância que em
português, ou seja, substituir uma palavra por outra que tenha o mesmo
significado da palavra anterior, ampliando assim o seu vocabulário.

1. About – aproximadamente, cerca de, relativo a, sobre


Sinônimos: approximately, around, in relation to, in respect to, regarding
2. All – inteiro, todo, tudo
Sinônimos: entire, everything (ao se referir a coisas), everyone (ao se referir a
pessoas), whole
3. Always – constantemente, continuamente, invariavelmente, sempre
Sinônimos: all the time, constantly, continuously, invariably, on every occasion,
regularly
4. Amazing – espetacular, fabuloso, fantástico, impressionante, incrível,
maravilhoso, ótimo, surpreendente
Sinônimos: astounding, extraordinary, fantastic, incredible, wonderful,
5. Answer – atender, esclarecer, redarguir, replicar, responder, retrucar
Sinônimos: clarify, explain, pick up, reply, respond
6. Ask – convidar, indagar, inquirir, pedir, solicitar
Sinônimos: call for, have someone over, inquire, question, quiz, request
7. Awful – horrível, horroroso, medonho, terrível, tremendo
Sinônimos: bad, dreadful, horrible, repulsive, terrible, unpleasant
8. Bad – desagradável, horrível, mal, péssimo, ruim
Sinônimos: atrocious, awful, evil, horrible, imperfect, spoiled, unhealthy

TEACHER THAYSSA 1 INGLÊS


.
9. Beautiful – belo, bonito, formoso, gracioso, lindo, magnífico, maravilhoso
Sinônimos: attractive, elegant, gorgeous, graceful, handsome, lovely, pretty,
splendid
10. Big – enorme, extenso, grande, importante, vasto
Sinônimos: colossal, enormous, gigantic, huge, immense, important, significant,
vast
11. Calm – Calmo, quieto, sereno, sossegado, tranquilo
Sinônimos: cool, peaceful, quiet, relaxed, serene, tranquil
12. Come – aparecer, chegar, vir
Sinônimos: appear, approach, arrive, near, reach, show up
13. Choose – escolher, optar, preferir, selecionar
Sinônimos: opt for, pick, prefer, select, take
14. Destroy – arruinar, demolir, destruir, eliminar, quebrar
Sinônimos: annihilate, demolish, dismantle, ruin, wreck
15. Difficult – complexo, complicado, difícil
Sinônimos: complex, complicated, hard, tough
16. Do – criar, efetuar, executar, fazer, preparar, produzir
Sinônimos: accomplish, carry out, execute, perform, prepare, produce
17. Get – adquirir, comprar, conseguir, ganhar, obter, pegar, receber
Sinônimos: acquire, attain, obtain, pick up, receive, take
18. Easy – fácil, simples, tranquilo
Sinônimos: a piece of cake, child’s play, effortless, painless, simple,
straightforward
19. Excellent – excelente, extraordinário, magnífico, notável, ótimo, primoroso
Sinônimos: magnificent, marvelous, outstanding, splendid, superb, top-notch,
wonderful
20. Give – dar, entregar, fornecer
Sinônimos: deliver, grant, present, provide, yield
21. Go – ir, ir embora, partir, sair, seguir
Sinônimos: depart, leave, move out
22. Good – belo, bom, legal, ótimo
Sinônimos: excellent, fine, superb, wonderful
23. Famous – conhecido, famoso, ilustre
Sinônimos: eminent, noted, renowned, well-known
24. Have – haver, possuir, ter
Sinônimos: acquire, get, hold, obtain, own, posses
25. Help – ajudar, amparar, apoiar, auxiliar, socorrer
Sinônimos: aid, assist, back, encourage, lend a hand, relieve, support
26. Important – crucial, essencial, fundamental, importante, relevante
Sinônimos: crucial, essential, noteworthy, significant, substantial, vital

TEACHER THAYSSA 2 INGLÊS


.

27. Interesting – atraente, interessante,


Sinônimos: appealing, attractive, engaging, enticing, fascinating
28. Keep – continuar, deter, guardar, impedir, manter, possuir, reter
Sinônimos: continue, hold, maintain, preserve, prevent, retain, store
29. Know – conhecer, entender, saber
Sinônimos: be acquainted with, be familiar with, comprehend, experience,
recognize, understand
30. Like – adorar, curtir, gostar
Sinônimos: admire, adore, enjoy, love
31. Little – escasso, miúdo, pequeno, pouco
Sinônimos: compact, minuscule, small, tiny
32. Look – examinar, olhar, procurar, ver
Sinônimos: examine, glance, search for, see, view
33. Make – construir, fabricar, fazer, produzir
Sinônimos: build, construct, create, invent, produce
34. New – fresco, moderno, novo, original, recente
Sinônimos: brand new, current, fresh, modern, novel, original, recent
35. Old – antigo, gasto (no sentido de uso), idoso, velho
Sinônimos: aged, ancient, antique, elderly, mature, out-of-date, over the hill
36. Quick – ágil, ligeiro, rápido, sagaz
Sinônimos: fast, hasty, rapid, speedy, swift
37. Run – correr, escapar, fugir, ir
Sinônimos: dash, escape, flee, hurry, rush, speed, sprint
38. Sad – abatido, melancólico, triste, tristonho
Sinônimos: depressed, dismal, down, sombre, unhappy
39. Say – contar, declarar, dizer, exprimir, falar, informar
Sinônimos: declare, describe, express, inform, mention, narrate, speak
40. See – entender, observar, olhar, perceber, ver
Sinônimos: look at, notice, observe, realize, recognize, take a look, understand,
view, watch
41. Show – demonstrar, exibir, expor, indicar, mostrar, revelar
Sinônimos: demonstrate, display, exhibit, explain, indicate, reveal
42. Smart – astuto, ativo, esperto, inteligente, sábio, vivo
Sinônimos: astute, bright, clever, intelligent, quick-witted, sharp
43. Start – começar, dar partida, iniciar, ligar
Sinônimos: begin, commence, get the ball rolling, initiate, kick off
44. Take – agarrar, apanhar, levar, pegar
Sinônimos: bring, carry, get, grab, hold, pick up
45. Think – achar, cogitar, considerar, julgar, pensar, ponderar, refletir
Sinônimos: believe, conceive, consider, figure, guess, imagine, ponder

TEACHER THAYSSA 3 INGLÊS


. 014.667.142-20

46. Time – época, hora, momento, período, prazo, tempo


Sinônimos: date, day, duration, moment, occasion, period, point in time
47. Way – caminho, maneira, modo
Sinônimos: approach, fashion, manner, method, mode, path, procedure, route,
style
48. Want – desejar, necessitar, precisar, pretender, querer
Sinônimos: crave, desire, fancy, feel like, long for, need, wish for
49. Weak – fraco, frágil, debilitado, deficiente
Sinônimos: delicate, feeble, flimsy, fragile, frail
50. Work – atuar, batalhar, laborar, labutar, trabalhar
Sinônimos: break your back, earn/make a living, labor, sweat

Antonímia

Relação estabelecida entre duas ou mais palavras que apresentam


significados diferentes, contrários, ou seja, antônimos.
Ex.:
bondoso – maldoso; bom – ruim; economizar – gastar
Os antônimos em inglês possuem a mesma importância e função como em
português, ou seja, indicar o oposto ou o contrário de uma determinada
palavra, por exemplo, o oposto da palavra pequeno é grande, já o contrário
da palavra frio é quente e assim por diante.

TEACHER THAYSSA 4 INGLÊS


.

27. Interesting – atraente, interessante,


Sinônimos: appealing, attractive, engaging, enticing, fascinating
28. Keep – continuar, deter, guardar, impedir, manter, possuir, reter
Sinônimos: continue, hold, maintain, preserve, prevent, retain, store
29. Know – conhecer, entender, saber
Sinônimos: be acquainted with, be familiar with, comprehend, experience,
recognize, understand
30. Like – adorar, curtir, gostar
Sinônimos: admire, adore, enjoy, love
31. Little – escasso, miúdo, pequeno, pouco
Sinônimos: compact, minuscule, small, tiny
32. Look – examinar, olhar, procurar, ver
Sinônimos: examine, glance, search for, see, view
33. Make – construir, fabricar, fazer, produzir
Sinônimos: build, construct, create, invent, produce
34. New – fresco, moderno, novo, original, recente
Sinônimos: brand new, current, fresh, modern, novel, original, recent
35. Old – antigo, gasto (no sentido de uso), idoso, velho
Sinônimos: aged, ancient, antique, elderly, mature, out-of-date, over the hill
36. Quick – ágil, ligeiro, rápido, sagaz
Sinônimos: fast, hasty, rapid, speedy, swift
37. Run – correr, escapar, fugir, ir
Sinônimos: dash, escape, flee, hurry, rush, speed, sprint
38. Sad – abatido, melancólico, triste, tristonho
Sinônimos: depressed, dismal, down, sombre, unhappy
39. Say – contar, declarar, dizer, exprimir, falar, informar
Sinônimos: declare, describe, express, inform, mention, narrate, speak
40. See – entender, observar, olhar, perceber, ver
Sinônimos: look at, notice, observe, realize, recognize, take a look, understand,
view, watch
41. Show – demonstrar, exibir, expor, indicar, mostrar, revelar
Sinônimos: demonstrate, display, exhibit, explain, indicate, reveal
42. Smart – astuto, ativo, esperto, inteligente, sábio, vivo
Sinônimos: astute, bright, clever, intelligent, quick-witted, sharp
43. Start – começar, dar partida, iniciar, ligar
Sinônimos: begin, commence, get the ball rolling, initiate, kick off
44. Take – agarrar, apanhar, levar, pegar
Sinônimos: bring, carry, get, grab, hold, pick up
45. Think – achar, cogitar, considerar, julgar, pensar, ponderar, refletir
Sinônimos: believe, conceive, consider, figure, guess, imagine, ponder

TEACHER THAYSSA 5 INGLÊS


.

1. Bad – Ruim 21. Alive – Vivo


Antônimo: Good – Bom Antônimo: Dead – Morto
2. Beautiful – Bonito 22. Open – Aberto
Antônimo: Ugly – Feio Antônimo: Closed – Fechado
3. Big – Grande 23. Heavy – Pesado
Antônimo: Small – Pequeno Antônimo: Light – Leve
4. Calm – Calmo 24. More – Mais
Antônimo: Nervous – Nervoso Antônimo: Less – Menos
5. Destroy – Destruir 25. Better – Melhor
Antônimo: Build – Construir Antônimo: Worse – Pior
6. Do – fazer 26. Far – Longe
Antônimo: Undo – Desfazer Antônimo: Near – Perto
7. Easy – Fácil 27. Poor – Pobre
Antônimo: Difficult – Difícil Antônimo: Rich – Rico
8. New – Novo 28. Push – Empurrar
Antônimo: Old – Velho Antônimo: Pull – Puxar
9. Sad – Triste 29. Before – Antes
Antônimo: Happy – Feliz Antônimo: After – Após
10. Smart – Esperto 30. High – Alto
Antônimo: Stupid – Bobo Antônimo: Low – Baixo
11. Weak – Fraco 31. True – Verdadeiro
Antônimo: Strong – Forte Antônimo: False – Falso
12. Fat – Gordo 32. Sunny – Ensolarado
Antônimo: Skinny – Magro Antônimo: Rainy – Chuvoso
13. Hot – Quente 33. Sweet – Doce
Antônimo: Cold – Frio Antônimo: Salty – Salgado
14. Black – Preto 34. Quiet – Quieto
Antônimo: White – Branco Antônimo: Noisy – Barulhento
15. Tall – Alto 35. Visible – Visível
Antônimo: Short – Baixo Antônimo: Invisible – Invisível
16. Here – Aqui 36. Short – Curto
Antônimo: There – Lá Antônimo: Long – Comprido
17. Right – Certo 37. Slow – Lento
Antônimo: Wrong – Errado Antônimo: Fast – Rápido
18. Clean – Limpo 38. Get in – Entrar
Antônimo: Dirty – Sujo Antônimo: Get out – Sair
19. Cheap – Barato 39. Polite – Educado
Antônimo: Expensive – Caro Antônimo: Impolite – Mal-educado
20. Empty – Vazio 40. Dry – Seco
Antônimo: Full – Cheio Antônimo: Wet – Molhado

TEACHER THAYSSA 6 INGLÊS


.

41. Legal – Legal


Antônimo: Illegal – Ilegal
42. Safe – Seguro
Antônimo: Dangerous – Perigoso
43. Inside – Dentro
Antônimo: Outside – Fora
44. Light – Claro
Antônimo: Dark – Escuro
45. Possible – Possível
Antônimo: Impossible – Impossível
46. All – Tudo
Antônimo: Nothing – Nada
47. Turn on – Ligar
Antônimo: Turn off – Desligar
48. Pleasant – Agradável
Antônimo: Unpleasant – Desagradável
49. Early – Cedo
Antônimo: Late – Tarde
50. Useful – Útil
Antônimo: Useless – Inútil

TEACHER THAYSSA 7 INGLÊS


Todos os direitos reservados a
EU MILITAR
Nova Iguaçu-RJ | suporte@eumilitar.com

Diagramação:

Clique nos ícones abaixo para Clique nos ícones abaixo para
acessas as nossas redes. acessas as nossas redes.
Linguagem denotativa:
Quando nós usamos as palavras no seu significado real, isto é, Inglês
aquele que encontramos no dicionário. A linguagem denotativa
Denotação e
não permite múltiplas interpretações. Conotação
Not all snake bites are lethal. (sentido real, objetivo, literal, dicionarizado)

Linguagem conotativa:
Quando determinada palavra é utilizada com um sentido
diferente daquele que lhe é comum.
She is such a snake. (sentido figurado, subjetivo — muito comum na Literatura. )

Outros exemplos:
Each features terracotta floors, stone walls and exposed-beam ceilings.
Because it seems your heart is made of stone.

The people screamed, the fire went everywhere.


The Gendarmes open fire on anyone who approaches.
Compreensão textual

Inglês
Interpretação 1º passo: 2º passo:
identificar de que tipo de
de Texto texto se trata, além de identificação dos cognatos.
verificar sua estrutura,
título, subtítulo,
palavras em negrito, ou
em itálico, imagens,
fontes, datas, etc.

Estratégias de skimming e scanning Cognatos verdadeiros:


Skimming: São palavras que têm a escrita – e, em alguns
Quando lemos um jornal, primeiramente lemos a manchete e depois casos, a sonoridade – similar à portuguesa, e
passamos para os títulos e subtítulos dos artigos. Esse tipo de leitura é possuem sentidos também similares.
chamado skimming. Essa estratégia tem como objetivo entender o Ex.: intelligent – inteligente
assunto geral de um texto sem se preocupar com os detalhes.

Scanning:
Falsos cognatos:
Quando procuramos o significado de uma palavra no dicionário, Os falsos cognatos, ou false friends, são palavras
estamos tentando localizar a definição de uma palavra específica. cuja escrita – e, em alguns casos, a sonoridade –
Essa estratégia de leitura, chamada scanning, é usada como forma de é similar à portuguesa, mas que apresentam
leitura dinâmica e auxilia o leitor na busca de informações específicas. sentidos diferentes.
Ex.: actually – na verdade
Advérbios de frequência
Os advérbios de frequência irão aparecer:
antes da maioria dos verbos:
My mother never speaks to me.
após o verbo to be:
I am always tired.
após os verbos auxiliares ou modais e antes do
verbo principal:
I can never find my keys.

Advérbios de modo, lugar e tempo:


Se diversos tipos de advérbios aparecerem em uma mesma frase, a seguinte ordem deve ser seguida:
modo + lugar + tempo
James played brilliantly in the match on Saturday.

Attention!
Inglês
Advérbios não são usados entre o verbo e o objeto. Ordem dos
She plays the piano really well. advérbios
She plays really well the piano.
Attention!
Inglês
Ordem dos Em inglês os adjetivos aparecem antes dos substantivos, diferentemente do português.
adjetivos She is a beautiful girl.

She is a girl beautiful.

Classificação dos adjetivos


Quando uma frase apresenta mais de um adjetivo, eles deverão seguir uma ordem já estabelecida.

Exemplos:
opinion color size material

They have a lovely old red post-box. The playroom has six small round plastic tables.
age shape
Sinonímia
Relação estabelecida entre duas ou mais palavras que apresentam significados iguais ou
semelhantes, ou seja, os sinônimos.

good = fine think = consider

bad = evil smart = clever

sad = unhappy like = enjoy

Antonímia
Relação estabelecida entre duas ou mais palavras que apresentam significados
diferentes, contrários, ou seja, antônimos.

bad good sweet salty


Inglês
alive dead light dark Sinonímia e
antonímia

calm nervous slow fast


Interjection (interjeição):
definem um substantivo como específico ou não específico. Expressam um sentimento ou uma surpresa.
Ex.: a, an, the Ex.: "Ouch!"
Noun (substantivo):
É o nome que damos às coisas. Adjective (adjetivo):
Verb (verbo):
Ex.: house, car, book qualquer palavra usada para
Indicam uma ação Os nomes próprios usados para coisas específicas descrever alguém ou algo.
(algo que alguém fez, faz ou fará). também são nouns: John, Christ The Redeemer
Ex.: big, small, old
Ex.: run, walk, study

Conjunction or linking
Inglês
words (conjunção):
Criam sentenças mais complexas Classes de Adverb (advérbio):
Adicionam informação extra a um
conectando frases mais simples. Palavras adjetivo, verbo ou a outro advérbio.
Ex.: but, or, and, because Ex.: “She is very beautiful".

Pronoun (pronome): Preposition (preposição):


Determiners (determinantes): Expressam uma relação no tempo
Assumem o lugar de um
São usados antes de substantivos para (quando algo acontece) ou no espaço
substantivo.
indicar se estamos nos referindo a algo (onde algo acontece).
Ex.: I, you, he, she, it.
particular ou de um tipo particular. Ex.: “They left after six o’clock."
Ex.: "That's my computer."
"They are in the classroom."
Uso:
situações temporárias, ações contínuas que estão acontecendo;
Inglês
situações que ocorrem no momento da fala;
Os advérbios de tempo comumente utilizados são now, at the moment e
Present
at present. Continuous
Estrutura:
Verbo to be no presente (am/is/are) + verbo + ing
Ex.: Maria is reading a book.
We’re having dinner.
I’m not watching TV.

Ing: wear – wearing


No geral, apenas acrescenta-se o -ing aos verbos; come – coming
dance – dancing
Verbos terminados em e precedido de consoante, retira-se o e e acrescenta-se –ing;

die – dyng
Verbos terminados em ie, retira-se o ie e acrescenta-se –ying;
lie – lying
Verbos monossílabos ou dissílabos terminados em consoante + vogal + consoante, duplica-se a
última consoante e acrescenta-se -ing. run – running
sit – sitting
Subject Pronouns: Object Pronouns:
São utilizados para substituir nomes de pessoas,
São os pronomes que indicam o sujeito da frase.
animais ou coisas, que têm função de objetos
I; You; He; She; It; We; You; They. Personal diretos ou indiretos na frase.
Ex.: I know Mary. Pronouns Me; You; Him; Her; It; Us; You; Them.
He is a very nice man. Ex.: Tom knows me.
This letter isn’t for you
Possessive Adjective:
Sempre são acompanhados dos substantivos. Possessive Pronouns:
My; Your; His; Her; Its; Our; Your; Their. Substituem os substantivos.
Mine, Yours, His, Hers, Its, Ours, Yours, Theirs
Ex.: I like my house.
Pronouns Ex.: It’s their problem, not ours.
That is her backpack. Inglês
This is not his car. His is black.

Reflexive Pronouns:
São usados quando o sujeito e o objeto da frase são a
mesma pessoa. Quando estão acompanhados do by, Demonstrative Pronouns:
significam sozinho ou sem ajuda. São utilizados para apontar para alguma coisa
Myself; Yoursel; Himself; Hersel; Itself; Ourselves; particular na frase.
Yourselves; Themselves.
Ex.: He cut himself with a knife.
My sister lives by herself.
Uso:
é um tempo verbal utilizado para indicar ações habituais (da rotina) que
ocorrem no presente; Inglês
é usado para expressar verdades universais, sentimentos, desejos, opiniões e Simple
preferências;
podem vir acompanhados das expressões de tempo (advérbios).
Present
Ex.: They always watch TV at night.
Do: Does:
I
You He
We do She does
You It
They

Em frases afirmativas na terceira pessoa do singular (he / she / it) ocorre uma
alteração no verbo: no geral, os verbos são acrescidos de –s ÃO:
verbos terminados em o, ss, ch, sh, x são acrescidos de –es TENÇ HAS
A VE -
verbos terminados em y precedidos de consoante, retira-se o y e acrescenta-se -ies HA

love – loves go – goes watch – watches play – plays study - studies

Você também pode gostar