Você está na página 1de 5

Name: _____________ Date: _____________ Period: _____________

Word Problem The retail price of a new TV is $600. The discount is 25% and tax is 7%. How much do you pay for the TV?

Answer the following questions and they will lead you to the solution: 1) 2) 3) 4) What are you buying? ________________ What is the retail price? _______ What percent is the discount? ___________ Calculate the discount. First, divide the original price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the discount. 5) 6) 7) 8) 9) What is the discount? ___________ Subtract the discount from the original price. What is the discount price? __________ What is the tax? _______ Calculate the tax. First, divide the discounted price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the tax. 10) 11) 12) What is the tax? ___________ Add tax to the discounted price. What is the final price? __________

Susan Mercer - Percent Work Problems

ANSWER KEY

Word Problem The retail price of a new TV is $600. The discount is 25% and tax is 7%. How much do you pay for the TV?

Answer the following questions and they will lead you to the solution: 1) 2) 3) 4) What are you buying? a TV What is the retail price? $600 What percent is the discount? 25% Calculate the discount. First, divide the original price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the discount. 5) 6) 7) 8) 9) What is the discount? $150 Subtract the discount from the original price. What is the discount price? $450 What is the tax? 7% Calculate the tax. First, divide the discounted price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the tax. 10) 11) 12) What is the tax? $31.50 Add tax to the discounted price. 450 + 31.50 = 483.50 What is the final price? $483.50 Check out my webpage: www.supermathunits.com/
Susan Mercer

600 100 = 6 6 x 25 = 150

600 150 = 450

450 100 = 4.5

4.5 x 7 = 31.5

Name: _____________ Date: _____________ Period: _____________

Word Problem The retail price of a computer is $900. The discount is 15% and tax is 6%. How much do you pay for the computer?

Answer the following questions and they will lead you to the solution: 1) 2) 3) 4) What are you buying? ________________ What is the retail price? _______ What percent is the discount? ___________ Calculate the discount. First, divide the original price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the discount. 5) 6) 7) 8) 9) What is the discount? ___________ Subtract the discount from the original price. What is the discount price? __________ What is the tax? _______ Calculate the tax. First, divide the discounted price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the tax. 10) 11) 12) What is the tax? ___________ Add tax to the discounted price. What is the final price? __________

Susan Mercer - Percent Work Problems

ANSWER KEY

Word Problem The retail price of a computer is $900. The discount is 15% and tax is 6%. How much do you pay for the computer?

Answer the following questions and they will lead you to the solution: 1) 2) 3) 4) What are you buying? a computer What is the retail price? $900 What percent is the discount? 15% Calculate the discount. First, divide the original price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the discount. 5) 6) 7) 8) 9) What is the discount? $135 Subtract the discount from the original price. What is the discount price? $765 What is the tax? 6% Calculate the tax. First, divide the discounted price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the tax. 10) 11) 12) What is the tax? $45.90 Add tax to the discounted price. 765 + 45.90 = 810.90 What is the final price? $810.90 7.65 x 6 = 45.9 765 100 =7.65 900 135 = 765 900 100 = 9 9 x 15 = 135

Check out my webpage: www.supermathunits.com/


Susan Mercer

Name: _____________ Date: _____________ Period: _____________

Discount and Tax The retail price of a _________________ is $_________. The discount is ______ and tax is _________. How much do you pay for the computer?

Answer the following questions and they will lead you to the solution: 1) 2) 3) 4) What are you buying? ________________ What is the retail price? _______ What percent is the discount? ___________ Calculate the discount. First, divide the original price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the discount. 5) 6) 7) 8) 9) What is the discount? ___________ Subtract the discount from the original price. What is the discount price? __________ What is the tax? _______ Calculate the tax. First, divide the discounted price by 100 to find 1%. Second, multiply 1% by the tax. 10) 11) 12) What is the tax? ___________ Add tax to the discounted price. What is the final price? __________

Susan Mercer - Percent Work Problems