Você está na página 1de 9

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

Home

All Papers

TET-PGT-TGT

Class X & XII

Recruitment 2012

IBPS 2

Ads by Google

Cbse Sample Papers

Examination Papers

Cbse Board Papers

Sample Papers

Test Papers & Solutions


Math, Phy, Chem, Bio, English, SST CBSE, ICSE Class 5-12, Register Now
www.MeritNation.com/SamplePapers

Online Distance Education


100% Online; Application to Exam. MBA, BBM, MCA, B.Sc.(IT) & (CS)
www.utsglobal.edu.in

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

APPSC Sample Papers on General Science with asnwer 2011 Free download pdf Andhra Pradesh Public Service Commission APPSC Last 10 Years Papers with solution, Last Year APPSC 1. How many carbon atoms are there in one molecule of methane (chemical formula CH4?) a. 1 b. 4

1 of 9

6/20/2012 8:02 PM

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

c. 5 d. The number cannot be determined from the formula. 2. Which form of matter has a definite volume, but no definite shape? a. Solid b. Liquid c. Gas d. Plasma 3. Processes of changing a liquid to a gas is called a. Melting b. Boiling c. Vaporization d. Sublimation 4. An element is determined by the number of a. Atoms b. Electrons c. Neutrons d. Protons 5. Fluorine F is a a. Metal b. Non metal c. Compound d. Element 6. State of uranium (U) at 0? c and 1 atm of pressure is a. Gas b. Liquid c. Solid d. Vapour 7. CaSo4 is named as a. Calcium carbonate b. Calcium hydroxide

2 of 9

6/20/2012 8:02 PM

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

c. Calcium oxide d. Calcium sulphate 8. Cobalt is a a. Halogen b. Transition metal c. Alkaline earth metal d. None of these 9. What term describes the concentration of a solution in moles per litter? a. Molarity b. Osmosis c. Molality d. Diffusion 10. The Ideal gas law is a combination of Boyles law, Charles law and Avogadros law .What is the Ideal gas law? a. PV=NRT b. PE=mgh c. F=ma d. V=IR 11. Which of these values signifies the greatest temperature? a. 1 degree Kelvin b. 1 degree Rankin c. 1 degree Fahrenheit d. 1 degree Celsius 12. What is the abbreviation THEL stands for a. Tactical high energy laser b. Titanium harmonic emergent laser c. Thermabaric harmonic emergent light d. Thermo baric high energy light 13. Why are recoilless guns recoilless? a. Their barrels are open at both ends.

3 of 9

6/20/2012 8:02 PM

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

b. They are loaded with missiles not cannon balls c. They are not placed an wheels d. They are made up of very heavy metal 14. Which statement is true about airplanes? a. To dive, ailerons are down b. To dive, elevators are down c. To dive, elevators are up d. To dive, ailerons are up 15. Taxonomy of vertebrate divides fishes in to which two basic groups? a. Jawed and jawless b. Gilled and non-gilled c. Mammalian and non-mammalian d. Nematodes and non-nematodes 16. What makes almost 99% of the visible Universe? a. Quasars b. Nitrogen c. Plasma d. Solids 17. What do we call cells with a nucleus? a. Prokaryotic b. Eukaryotic c. Mitochondrial d. Golgi 18. What does the prefix achy- means? a. Too fast b. Too slow c. Too loud d. Too soft 19. A doctor says you need a CBC.What is he talking about? a. An enema

4 of 9

6/20/2012 8:02 PM

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

b. A vacation c. A medication d. A blood test 20. In preparation for a blood test, the lab slip says you have to be NPO for 8 hours prior to test, what do you have to do? a. Sleep for 8 hours b. Exercise for 8 hours c. Lie flat in bed for 8 hours d. Do not take anything by mouth 21. What is the exact value of the `Pi? a. 3 b. 22/7 c. Impossible to calculate d. 3.14 22. What is the smallest prime number? a. 2 b. 144 c. 1 d. 3 23. What is the only number with no reciprocal? a. Pi b. 0 c. 1 d. -1 24. How fast is a mile a minute? a. Speed of the fastest human runner b. 60 yards an hour c. 60 kilometre an hour d. 60 miles an hour 25. Yhrium

5 of 9

6/20/2012 8:02 PM

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

a. xe b. Y c. V d. W Answers 1. a 2. b 3. c 4. d 5. b 6. c 7. d 8. b 9. a 10. a 11. d 12. a 13. a 14. b 15. a 16. c 17. b 18. a 19. d 20. d 21. c 22. a 23. b 24. d 25. b

Similar Pages..
APPSC APPSC APPSC APPSC APPSC
Other Pages..

Polity mains 2008 Papers Model Facts About Human Body Papers Model General Science I Papers Model General Science II Papers Model Medical Inventions Papers

APPSC Polity mains Question Papers 2008 pdf Question Paper of APPSC Polity mains

Free download pdf APPSC Polity mains 2008 Papers APPSC Polity mains Question Papers 2008 pdf ...
APPSC Model Question Paper 2011 on Facts About Human Body with Answers

Free download pdf APPSC Model Facts About Human Body Papers APPSC Model Question Paper 2011 ...
APPSC Model Question Papers 2011 Element Symbol and Atomic Numbers Papers

Element Symbol and Atomic Numbers Papers APPSC Model Question Papers 2011 Element Symbol and Atomic ...
APPSC Economy mains Question Papers 2008 pdf

Free download pdf APPSC Economy mains 2008 Papers APPSC Economy mains Question Papers 2008 pdf ...
APPSC Mains English Question Papers 2008 pdf

Free download pdf APPSC Mains English 2008 Papers APPSC Mains English Question Papers 2008 pdf ...

6 of 9

6/20/2012 8:02 PM

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

APPSC Model Paper on Medical Inventions Papers with answer

APPSC Model Paper on Medical Inventions Papers with answerSNoNameMedical Inventions1Ronald RoseMalaria Parasite2Salk, Jonas E.Anti-polio Vaccine3Simpson ...
APPSC Data Interpretation mains Question Paper 2008 pdf

Free download pdf APPSC Data Interpretation mains 2008 Papers APPSC Data Interpretation mains Question Paper ...
APPSC Model Question on General Sciene I Papers 2011 with answer

APPSC Model Question on General Science I Papers 2011 Sample papers on APPSC General Science ...
APPSC Mains Science Technology Question Papers 2008 pdf

Free download pdf APPSC Mains Science Technology Question Papers 2008 pdf Question Paper of APPSC ...
APPSC Group 2 Question Papers 2008 pdf download

Free download pdf APPSC 2008 Group 2 previous papers APPSC Group 2 Question Papers 2008 ...
apspsc.gov.in Recruitment 2012 Jobs and Vacancy Notification

APPSC Recruitment 2012 Jobs and Vacancy Notification apspsc.gov.in APPSC recruitment 2012 APPSC Current Jobs and ...
APPSC Question Papers with Answers 2011 Previous Year Old Paper www.apspsc.gov.in

Andhra Pradesh Public Service Commission (APPSC) Exam 2012 www.apspsc.gov.in You can easily find APPSC Question Paper ...
apspsc.gov.in Recruitment 2012 Lecturers in Government Polytechnic Colleges

Andhra Pradesh Public Service Commission (APPSC) Recruitment 2012 Lecturers in Government Polytechnic Colleges (1) For Notification ...
VITMEE Syllabus for Physics (PH)

Vellore Institute of Technology Masters entrance examination (VITMEE) For M.Tech and MCA Admission 2012 VITMEE Syllabus ...
Chemistry Entrance Sample Model Question Paper Answers 2012

Free download pdf Chemistry Entrance Sample Model Question Paper Answers Chemistry Entrance Question Paper Answers ...
Tag Cloud

Airfare Cheap Free bank account Online degree programs College Finder
7 of 9

6/20/2012 8:02 PM

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

Online job applications Online college degree

8 of 9

6/20/2012 8:02 PM

APPSC Sample Papers on General Science APPSC with asnwer 2011

http://www.jbigdeal.com/2010/11/appsc-sample-papers-on-general-scien...

9 of 9

6/20/2012 8:02 PM