Você está na página 1de 9

BIZNESI I VOGL DHE I MESM

prof.dr. Justina Shiroka Pula

III. STRUKTURA DHE METODOLOGJIA E HARTIMIT TE PLANIT T BIZNESIT

1. PRSHKRIMI I KOMPANIS - BIZNESIT

Plani i Biznesit
Struktura dhe Metodologjia e Hartimit
Raporti prmbledhs

1.PRSHKRIMI I KOMPANIS- BIZNESIT


2. Strategjia, qllimi dhe faktort ky t suksesit 3. Analiza e tregut dhe plani i marketingut 4. Menaxhmenti dhe organizimi 5. Plani operativ 6. Analiza dhe plani financiar

1. PRSHKRIMI I PRGJITHSHM I BIZNESIT


Me cka merret biznesi: 1.1. Pronsia e biznesit 1.2. Hollsira pr ndrmarrsin dhe partneriteti n biznes 1.3. Historiati dhe statuti I tanishm I ndrmarrjes 1.4. Lokacioni aktual dhe lehtsirat e ndrmarrjes

Me cka merret biznesi

Cili Biznes Pronsia Partneriteti Historiati Statuti Lokacioni

1. Prshkrimi i Kompanis- biznesit 1.1. Pronsia e kompanis

Emri I biznesit _______________________________ Emri I pronarit/prfaqsuesi ______________________________ Adresa _______________________________ Qyteti/Fshati _______________________________ Tel /fax ______________________________ Email _______________________________ Numri I regjistruar ______________________________ Statusi ligjor Kompani / biznez /shoq akcionare______________

1. Prshkrimi i Kompanis- biznesit 1.2. Hollsira pr ndrmarrsin dhe partneriteti n biznes


Prshkrueni n kt pjes,aftsit,kualifikimin,shkollimin,prvojen e puns s ndrmarrsit,si dhe strukturn e pjesmarrjes ( nse sht e mundshme prfshije ktu edhe dosjen e ndrmarrsit n aneks) N tabel t shenohen kush jan pronart Emri I plot Pjesmarrja n prqindje Pozita / titulli Kapitali I Investuar n euro

1. 1.3.

Prshkrimi i Kompanis- biznesit Historiati dhe statuti I tanishm I ndrmarrjes

N kt pjes prshkrueni sa gjat keni qen n biznes,cilat jan aktivitetet kryesore dhe prshkrim t shkurt t aktivitetev t tanishme.
Ckar jeni duke shitur tani:prodhime / shrbime Sa puntor punojn momentalisht pr ju Kush jan konsumatort e juaj Cilat jan shitjet e juaja Qarkullimi dhe profit Sa ma shkurt ________________________________________________________ ________________________________________________________ ________________________________________________________ ________________________________________________________ _____________________________________________________

1. 1.4.

Prshkrimi i Kompanis- biznesit Lokacioni aktual dhe lehtsirat e ndrmarrjes Lokacioni I ndermarrjes

Vendi ku jeni vendosur apo ku do ta vendosni biznesin tuaj. A jeni pronar I ndrteses,sa metra katror prfshin ajo Parkingu

Objektet ekzistuese
Cilat jan objektet ekzistuese pran biznesit juaj A keni afr biznesit t juaj veprimtari t njejt Ku do t zhvillohet veprimtaria juaj prodhuese / tregtrare shrbyese, jepni detale ,prshkrueni ndrtesen,pr prodhim,grumbullim dhe zyrat

Mjetet- paisjet
Me t cilat disponon ndrmarrja