Você está na página 1de 10

BIZNESI I VOGL DHE I MESM

prof.dr. Justina Shiroka Pula

III. STRUKTURA DHE METODOLOGJIA E HARTIMIT TE PLANIT T BIZNESIT

5. Plani operativ

Plani i Biznesit
Struktura dhe Metodologjia e Hartimit
Raporti prmbledhs 1. Prshkrimi i kompanis- biznesit 2. Strategjia, qllimi dhe faktort ky t suksesit 3. Analiza e tregut dhe plani i marketingut 4. Menaxhmenti dhe organizimi

5. PLANI OPERATIV
6. Analiza dhe plani financiar

5.

Plani operativ

Plani operativ ose operacional paraqitet pr t spjeguar udhheqjen e biznesit , prfshin prshkrimin dhe zhvillimin 5.1. Prshkruan procesin e prodhimit apo shrbimit(prfshin zhvillimin e produktit) 5.2. Teknikat e prodhimit (teknologjin),paisjet dhe veglat q ju nevoiten dhe I prdorni pr prcaktimin e hapsirs ku punoni 5.3. Kapacitetet e prodhimit dhe sigurimi I material (cila lnd e par ju nevoitet),nga kush ju do t bleni lnden e par,nga furnizuesit tuaj dhe cilat krkesa 5.4. Shrbimet prkrahse 5.5. Faktort t tjer

5. Plani operativ 5.1 Prshkruan procesin e prodhimit apo shrbimit Cfar hapa jan ndrmarr q t disajnohet produkti Cfar do t jet metoda e ardhshme pr dizajn te produkti Nse produkti nuk sht ende I gatshem pr treg,n cfar shkalle sht Spjegoni zbrazsirat kritike n zhvillim Paraqitni momentet kritike t mdha,Kjo prfshin momentet kritike ato q jan arritur dhe ato q priten t ndollin

Aktiviteti/ Koha

Java/ muaj 1

Java/ muaj 2

Java muaj 3

Kompletimi I financimit Promocioni Blerja e pajisjes Rekrutimi i stafit Pregatitja e lokacionit

xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx

5. Plani operativ 5.2. Teknikat e prodhimit,paisjet dhe veglat

Makina/ paisje

Vegla n euro

Viti I blerjes

Kapaciteti Vlera e I prodhimit amortizimi t

5.

Plani operativ

5.3. Kapacitetet e prodhimit dhe sigurimi I material


Ku e merrni lnden e par Prej sa furnitorve e bleni

A jeni orjentuar n nj furnizues ,apo bleni prej cdo furnitori q


sht prezent n treg Sa koh m par e bleni materialin A keni tepric n stoqe A bleni shpesh material Sa ka rrotullim t stokut mbrenda nj viti Si e transportoni lnden e par deri n vendin e prodhimit dhe cfar sht rrjedha e materialit brenda n fabrik Si sht lidhja me depon Ku vendoset lnda e par Ku vendoset malli I finalizuar

5. Plani operativ 5.3. Kapacitetet e prodhimit dhe sigurimi I materia

Prshkrimi I lnds s par

Emri dhe lokacioni I furnizuesit tuaj

Cmimi n euro

Hollsira tjera

5. Plani operativ 5.4. Shrbimet prkrahse dhe faktort t tjer q kan lidhje me funksionimin e duhur t biznisit

Si do t trajtohet krkesa pr shrbime (kjo sht e rrndsishme sidomos n fillim apo gjat paraqitjes s produktit t ri n treg)

Produktet e reja jan ato q kan probleme zakonisht Cka do t bn kompania rreth trajtimit t ktyre problemeve.