Você está na página 1de 23

IGBC Accredited Professional

Exam

Confederation of Indian Industry

IGBC Accredited Professional


Exam
Section I

: Green Building Design &

Construction
Section II: Building Standards & Codes
Section III: IGBC Resources and Processes
Section IV: Green Design Strategies &
Impacts
Confederation of Indian Industry

Sample Questions

Confederation of Indian Industry

Section I: Green Building Design &


Construction

50 questions
Purpose of this section
To demonstrate candidate's general
understanding of the green building
design and construction industry as
they relate to green building

Confederation of Indian Industry

Section I: Green Building Design &


Construction
Sample Question 1
1. Oil grit separators are installed to:
a) To filter oil in storm water run-of
b) To capture storm water run-of from surface parking
areas
c) To recover oil spilling at site
d) To mix oil with storm water

Answer:
a
Confederation of Indian Industry

Section I: Green Building Design &


Construction

Sample Question 2
2. The primary function of roof garden is:
a) To reduce the storm water run-of
b) To minimise the heat island efect
c) To promote habitat
d) For energy efficiency

Answer:
b
Confederation of Indian Industry

Section I: Green Building Design &


Construction

Sample Question 3
3. Best strategy for Heat Island Roof
a) Tree Cover
b) Open Grid pavers
c) Grass Pavers
d) SRI between 29 & 64
e) All the above

Answer:
e
Confederation of Indian Industry

Section I: Green Building Design &


Construction

Sample Question 4
4. Who is responsible for green building
a) Architect
b) Owner
c) MEP, Green Consultant
d) Plumbing
e) All of the above

Answer:
e
Confederation of Indian Industry

Section II : Building Standards &


Codes
15 questions
Purpose
To verify the candidate's

understanding and knowledge on few


of the local building standards and
codes as they relate to environmental
aspects

Confederation of Indian Industry

Section II: Building Standards &


Codes
Sample Question 5
5. The Energy Conservation Building Code (ECBC)
is applicable to buildings or building complexes
that have a connected load
a) 100 kW or greater
b) Lesser than 500 kW
c) 800 kW or greater
d) Lesser than 800 kW

Answer:
a
Confederation of Indian Industry

Section II: Building Standards &


Codes
Sample Question 6
6. The standard to be referred for Erosion
& Sedimentation Control measures is:
a) ASHRAE
b) ECBC
c) IS
d) NBC

Answer:
d
Confederation of Indian Industry

Section II: Building Standards &


Codes
Sample Question7
7. Baselines for Fresh Air Ventilation
a) ASHRAE 90.1
b) ASHRAE 62.1
c) ASHRAE 52.1
d) ASHRAE 189.1

Answer:
b
Confederation of Indian Industry

Section III: IGBC Resources and


Processes
15 questions
Purpose
To test candidate's understanding
of processes and resources related
to IGBC programmes

Confederation of Indian Industry

Section III: IGBC Resources and


Processes
Sample Question 8
8. If a credit point has been denied for a project and
the project team feels they have complied with the
credit requirement, the project team
a) Can write to the IGBC staf
b) Cannot do anything
c) Can appeal for review of the credit
d) Can declare themselves of having achieved the credit

Answer:
c
Confederation of Indian Industry

Section III: IGBC Resources and


Processes
Sample Question 9
9. How many CIRs can a registered IGBC
project apply, for free?
a) 4
b) 2
c) 3
d) 1

Answer:
b
Confederation of Indian Industry

Section III: IGBC Resources and


Processes
Sample Question 10
10. At what stage, IGBC conducts site visit?
a) At the time of Registration
b) Just before releasing the Preliminary Review
c) Just before awarding the final rating
d) After owner occupies

Answer:
c
Confederation of Indian Industry

Section IV: Green Design Strategies &


Impacts

30 questions
Purpose
To evaluate understanding of green
building strategies and the impact
that they would result in.
The candidate is required to match the
impact to a strategy provided

Confederation of Indian Industry

Section IV: Green Design Strategies &


Impacts
Sample Question 11
11. Perform soil and climate analysis to determine
the species of plants which will adapt best
a) Improve erosion & sedimentation control
b) Enhance the aesthetics
c) Reduce water requirement for landscaping
d) Reduce water consumption in fixtures

Answer:
c
Confederation of Indian Industry

Section IV: Green Design Strategies &


Impacts

Sample Question 12
12. Usage of salvaged materials are
encouraged
a) To enhance local economy
b) Because it is cheaper than virgin materials
c) Because of its high recycled content
d) To reduce demand for virgin materials

Answer:
d
Confederation of Indian Industry

Section IV: Green Design Strategies &


Impacts
Sample Question 13
13. The intent of Commissioning Plan for Building
equipment & systems is
a) To ensure savings for the owner as envisaged in design
b) Routine installation check
c) Verify performance of systems
d) None of the above

Answer:
a
Confederation of Indian Industry

Section IV: Green Design Strategies &


Impacts

Sample Question 14
14. For densely occupied areas, at what
height CO2 sensors are installed
a) Below 3
b) Above 6
c) At outdoor AC duct
d) At breathing level, between 4-6

Answer:
d
Confederation of Indian Industry

Section IV: Green Design Strategies &


Impacts

Sample Question 15
15. Standard for Water Fixtures
a) ASHRAE
b) NBC
c) UPC
d) PUC

Answer:
c
Confederation of Indian Industry

Confederation of Indian Industry